Hluční sousedi
Ahoj všem. Včera tj na Silvestra ale bylo to i jindy, co sousedi nad nama nechali svého pubertaka doma samotného a ten si tu se 6kamosi udělal mejdan. Poprvé jsem to neřešila. Po druhe jsem mu řekla že zavolam policajty a on se mi vysmál. Dnes jsem to řešila s rodičem protože včera e to už nedalo. Popsala jsem mu to- byly velmi hluční, sprostí, mlátili se, rany do podlahy, mlácení dverma. Když byly na balkone znelo to ještě víc, jako by tam něčím mlátili. Nakonec to byla basa piv jak se ukázalo, tak jsem na ně houkla, ať se sklidni že na ne není nikdo zvedavej. Na to začli rvat přes celou ulici- ku.vooooo!!!!! Pí.oooooo!!!! A začali litat flašky od piva dolů, mezi auta, rozbili to i na balkone a pak pivo teklo až k nám. Tak jsem zavolala policajty. Z prvu neotevirali. Tak jsem jim šla otevřít, popsala jsem situaci a oni to vyřešili domluvou. Policajti odjeli, otevřeli se dvere a zase zarval- dev.ooooo!!! Dnes vecer jsem tam teda zasla a otec mi řekl že jsem si to vymyslela. Že věří synovi, že ho zná 17let, že já taky rvu po deckach a nejsem teda matka a že si myslím že se tu ze me kazdej po.ere. tak jsem mu řekla, ze já aspoň decka usměrňuji aby z nich nevyrostli takový prachanti jako je ten jeho a že aspoň vím, po kom má jeho syn to chování, že to někde pochytit musel a poprosila jsem ho ať omezí chlast, že už má z mozku z piva kostku. Navíc jsem se teda dozvěděla že byl zvolen jako domovnik a ode dneška to má na starosti on. Ale nechává se tak. Rozhodla jsem ae to teda řešit na bytovem družstvu, myslíte že uspeju? Nechci aby tady to hovado bylo domovnikem.. to je proti logice. Opírá se o moje decka, ale oni jsou malý a navíc delaj curbez tomu přiměřený a ve dne. Ne v noci. Mu je to jedno, že si i tak mám volat policajty klidne znova. Jsme tu druhým rokem a je to s nemá čím dál horší. Děkuji všem za radu a zkušenosti.
@masajka87 Ano jsem na jejich úrovni. A uprimne říkám, že bych mnohem radši mela za sousedy je, než vás🙂. Naši sousedi také občas slaví dlouho do noci, obcas jim steka pes nebo hlučněji fandi (vždy podle toho poznám, že se jede biatlon nebo hraje tenis🙂), ale neresim. Stejne tak oni jsou tolerantní, když nasi haranti řvou před domem na trampoline nebo slavíme my.
Vás bych teda chtěla za sousedku... 🙄
@fallingstars ja ty odečty dělat nebudu. Prostě si počká na chlapa. Má tom není nic špatného.
@masajka87 Však jo. Jako není nic špatného mít na balkoně basu piv 😉
@masajka87 Píšeš, že přes den jim to tvé děti vrátí jinak. Jak? Předpokládám, že oni budou v práci a ve škole, takže asi nepostřehnou, že se něco děje. Ale pokud budou stejně pomstychtiví jako ty, věř, že jim nebude dělat problém dělat hluk třeba ve chvíli, kdy uspíte děti...A fakt bych se jim nedivila, když ty jsi taková... Popřemýšlej o tom...
@masajka87 Moje děti? Aha 😀
Koukám že teď je už vše špatně, že? Víš, já děti ještě nemám, ale tak je fajn už dopředu vědět, že to budou děti se kterými by se nemělo kamarádit 😀 tohle mě fakt pobavilo.
Masajko, vyprdni se na tyhle žabomyší války. Vždyť si to děláš těžší jen ty sama. Zkus brát život z té pozitivnější stránky. Chápu tě, ale to, co tady plánuješ zní jen jako jednání zlé a unuděné ženské, která nemá nic lepšího na práci, než přitěžovat ostatním. Tyhle lidi nikdy nic nevyhrajou a jsou ostatním jen pro smích. To přeci nemáš zapotřebí 😉
Nech puberťáky puberťákama a radši konflikty nevyhledávej, bude ti líp, věř mi 😉
Řekni to správci domu/družstvu/na schůzi vlastníků bytů (podle toho, kde bydlíte).
@masajka87 Ježíš, tady fakt nemá cenu radit..Tobě nikdy nebylo 17?? A to s tou pomstychtivostí..Tohle fakt není jednání zralého normálního člověka. My bydlíme v rd a sousedi na Silvestra pálili rachejtle jednu za druhou a bordel z toho nám padal na střechu a stejně tak ostatním barakum a nikdo se z toho nezhroutil .. mám 9m syna a budilo ho to, ale opravdu by mě nenapadlo volat policajty nebo někoho okřikovat protože pravděpodobně by mi někdo ze sousedů posilněn alkoholem řekl ať jdu do prdele a já bych se tomu ani nedivila 😀..Takže bych se zkusila uklidnit a přehodnotit situaci.. už teď jste za hysterku potom co tu píšete..
@masajka87 ja tak nějak nechápu, proc si chceš otravovat život? Proc jsi tak zapskla? Pokud by se to opakovalo, šla bych za sousedem ve vsi slušnosti a snažila se to v klidu vyresit. Připadne nahrávat, abys mela důkaz, že po tobě bude startovat. Rozhodne bych se nesnizovala k urazkam. Navíc pokud zabranis v odečtu vody, nepomuzes si. Přečti si stanovy družstva, jak tam mate zavedene sankce. .... nakonec přece nemusíte byt kamarádi, pozdravit se a konec zvonec.....
Ja fakt nechapu Vase nazory🙂 My jsme na Silvestra taky byli doma, mame maly miminko a hazet nekdo od nas z domu flasky na kolemstojici auta a rvat z okna podobny veci, tak sice nevolame policajty, ale jde tam manzel a ty kluky srovna. Fakt jsem prekvapena, ze to tady maminkam prijde normalni Silvestrovsky chovani. Ja mela pekne bourlivou pubertu, ale tohle by me prislo ubohy uz tehdy.
No, myslím si, že jsme tolerantní sousedé. Nicméně když člověk žije s netolerantními lidmi, může prostě i ujet. Bydleli jsme v domě, kde byl prostě řev na denním pořádku. Na první pohled slušní lidé, nicméně zjistili jsme, že žádná z žen v domě nepracuje, ač jsou v produktivním věku. Věčně jen seděly u kafe před domem a řvaly, děti nevychovávaly... takže děti si dělaly, co chtěly a řvaly ještě víc než matky. Taky jsem jednou na ty děcka vyjela, ač jsem se pak styděla... ale ono to holt někdy přeteče a nervy rupnou. Paní tedy chápu. Nám bohužel pomohlo jediné - odstěhovat se. A jak já si nyní našich sousedů vážím!
@dc2015 Nojo, ale to je ten rozdíl, tys vyjela a pak se styděla, paní vyjela a teď tu všem vysvětluje, e to bylo zcela v pořádku... já netvrdím, že je v pořádku házet lahve z balkonu, ale okřikovat někoho, kdo tou dobou jen hlasitě slaví je ještě víc mimo a co si budeme povídat, ono to házení lahví bylo nejspíš vyprovokované přesně tím okřikováním - zas neschvaluju to, ale celkem to chápu, co tak asi jiného je mohlo napadnout, že.
To je právě ta otázka, paní psala, že to nebylo poprvé. A také záleží, jak má kdo nastavené hranice. Aby mi teklo pivo po balkóně, to už by bylo na mě moc... Příklad - sousedi ob patro nad námi mají na balkóně květiny, které opadávají dolů a dělá to bordel. Soused nad námi - senior - to (velice slušně) se sousedkou řešil. Mě by to ani nenapadlo, prostě to zametu. Ale kdyby někdo házel z balkónu pivo - je jedno, jaký den v roce, je to na mě prostě moc. Nechci dělat obhájce ani soudce. Nežiju v tom domě, jen říkám, že někdy neadekvátní reakce může být jen vyústěním dlouhodobé situace. A že pro to dokážu mít i pochopení.
@irca86 Hele ja to tu cetla. Jinak chapu, ze vy byste tu situaci resili jinak. Ja tam nebyla, nevim, jaky hluk to byl, ale dokazu si predstavit, ze nejaky mejdan nad nama, kde to vypada, ze se mezi sebou mlatej ozraly pubertaci a delaj proste nezrizenej brajgl by nam taky vadil a manzel by tam zasel a pak to jeste resil s jejich otcem. vyhoda toho, kdyz to resi chlap, je, ze ho nikdo neobvini z toho, ze je histerka a proto tyhle veci taky resi on.
@irca86 Mas pravdu. Vis co ale ja zase vim, ze proste s nekteryma lidma se nedomluvis a v nekterych domech se proste zije blbe a je lepsi to tam opustit. Jak to ctu, jsem fakt desne vdecna za nase sousedy, sice taky se obcas v dome neco resi, ale vzdycky je mozna dohoda a to je hlavni. Clovek kde co prekousne, ale musi videt, ze druhej se taky snazi....
@japona ja jsem to pochopila tak ze policajty volala az po tom co hazeli ty flasky..to ja bych je zavolala taky..a uprimne at je silvestr je nebo neni urcite chovani je moc...v jine diskuzi jsem psala,ze mam na patre neco podobneho a fakt to neni nic prijemneho..kdyz dela kraval dite tak to neresim a je mi to jedno..ale dospely clovek?

@masajka87 Úplně to neříkáš, ale dělat je budeš, resp. máš to v plánu. Popsala jsi to tady docela barvitě. Uvědom si, že to ale bude značně krátkozraké, pokud by se to náhodou někde řešilo (čemuž nevěřím), tak Ty budeš mít argumenty na něj a on na Tebe. A myslím, že nulová spolupráce ve věcech typu odečty bude nakonec pádnější argument než občasná pařba mlaďocha...abys tím pro sebe nenapáchala víc škody než užitku.