icon

Hluční sousedi

masajka87
1. led 2017

Ahoj všem. Včera tj na Silvestra ale bylo to i jindy, co sousedi nad nama nechali svého pubertaka doma samotného a ten si tu se 6kamosi udělal mejdan. Poprvé jsem to neřešila. Po druhe jsem mu řekla že zavolam policajty a on se mi vysmál. Dnes jsem to řešila s rodičem protože včera e to už nedalo. Popsala jsem mu to- byly velmi hluční, sprostí, mlátili se, rany do podlahy, mlácení dverma. Když byly na balkone znelo to ještě víc, jako by tam něčím mlátili. Nakonec to byla basa piv jak se ukázalo, tak jsem na ně houkla, ať se sklidni že na ne není nikdo zvedavej. Na to začli rvat přes celou ulici- ku.vooooo!!!!! Pí.oooooo!!!! A začali litat flašky od piva dolů, mezi auta, rozbili to i na balkone a pak pivo teklo až k nám. Tak jsem zavolala policajty. Z prvu neotevirali. Tak jsem jim šla otevřít, popsala jsem situaci a oni to vyřešili domluvou. Policajti odjeli, otevřeli se dvere a zase zarval- dev.ooooo!!! Dnes vecer jsem tam teda zasla a otec mi řekl že jsem si to vymyslela. Že věří synovi, že ho zná 17let, že já taky rvu po deckach a nejsem teda matka a že si myslím že se tu ze me kazdej po.ere. tak jsem mu řekla, ze já aspoň decka usměrňuji aby z nich nevyrostli takový prachanti jako je ten jeho a že aspoň vím, po kom má jeho syn to chování, že to někde pochytit musel a poprosila jsem ho ať omezí chlast, že už má z mozku z piva kostku. Navíc jsem se teda dozvěděla že byl zvolen jako domovnik a ode dneška to má na starosti on. Ale nechává se tak. Rozhodla jsem ae to teda řešit na bytovem družstvu, myslíte že uspeju? Nechci aby tady to hovado bylo domovnikem.. to je proti logice. Opírá se o moje decka, ale oni jsou malý a navíc delaj curbez tomu přiměřený a ve dne. Ne v noci. Mu je to jedno, že si i tak mám volat policajty klidne znova. Jsme tu druhým rokem a je to s nemá čím dál horší. Děkuji všem za radu a zkušenosti.

Strana
z4
masajka87
autor
2. led 2017

@caverina děkuji, ze mě alespoň ty chapes. Ja Silvestr neberu jako omluvu pro tohle chování a tento druh zábavy nezmavam. Me kdyby někdo napomenul tak ve me hrkne a zalezu a ani nemuknu. Ale asi jsem jinak vychovaná.

caverina
2. led 2017

@masajka87 tak takhle vychovanych je v dnesni dobe bohuzel vic lidi a obavam se ze bude hur...

masajka87
autor
2. led 2017

@caverina to me taky napadlo kam ten svět asi bude mířit ... za chvíli to tu bude vypadat jako v Americe a budem se bát pustit děti do školy aby nám je tam někdo nesejmul.

anaon
2. led 2017

Teda vy a sousedi jste jeden lepší než druhej. Původně mi přišlo, že jsi naštvaná celkem oprávněně, ani ne tak kvůli hluku va Silvestra, ale spíš že se k tomu oni následně nedokázali nějak rozumně postavit. Prostě kdybych se dozvěděla, že moje dítě dělalo bordel a sousedům to vadilo, tak ho za nima pošlu s omluvou a ne že to ještě budu celé zpochybňovat a dělat mrtvýho brouka. No ale ty plány pomsty co tu teď rozvíjíš jsou hodně ujetý, a navádět ještě vlastní děti, aby někomu dělaly naschvály, učit je mlátit do topení atd., to už si fakt říkám, jestli to máš vůbec v hlavě v pořádku...

masajka87
autor
2. led 2017

@anaon ano, taky jsem si to s nemá tak představovala. Svoje děti nic neucim, dělali to sami a ja je nebudu okrikovat když tu vládne americká výchova. S tím člověkem zatím odmítám komunikovat, jak to vyústí dál nedokazu odhadnout. A pomsta vypadá dle me jinak. Taky jsem jim mohla lejno rozetrit po dveřích a nebo zapalit auto. A před tím říct ať si koupí burty. Ale taková já nejsem. Pro mě je to primitiv a nebudu se s tim zatím bavit. Nevim jestli mě to prejde.

lamarika
2. led 2017

@masajka87 proč tedy, když on je pro tebe primitiv, pojedeš podle stejného vzorce a tudíž se i ty budeš chovat jako primitiv?
Nezlob se na mě, ale já chci mít doma klid a pohodu a né špekulovat nad tím jak to sousedům zavařím a užírat se vlastní zlobou.

masajka87
autor
2. led 2017

@lamarika zatím se s ním nebudu bavit , ani nepozdravim a decka nebudu okrikovat. No a zajdu na to družstvo , zajímá mě co mi řeknou. Stačí?

magdalenax
2. led 2017

@masajka87 Ahoj, diskuzi jsem celou nečetla, ale na družstvo nechoď, je to zbytečné. Tam Ti stejně nikdo nic neporadí a nikdo nic řešit nebude. Akorát Tě to bude stát čas, nic jiného.
Já jsem ještě kdysi dávno bydlela v domě - kdy ještě byty byly družstevní. Byla jsem v sedmém patře a pode mnou bydlela paní a měla psa. Pes byl v klidu, jenže ona večer ráda odcházela za zábavou a pak to začalo. Štěkot na celý barák, a to třeba od deseti od večera, do ranních hodin, než se vrátila domů. Domluva nebyla možná, takže se to nakonec řešilo peticí, která se podala na úřad, dostala pokutu pár korun, pár týdnů byl klid a začalo to znovu. Paní do práce nechodila, ale my všichni okolo ano. Bylo to fakt hrozné, ale hlavně né jen na Silvestra.
Jednou mi jedna známá povídala, že se celý barák na Silvestra sejde někde dole v sušárně, tam všichni slaví, přinesou nějaké to pití, občerstvení a dokáží se společně bavit. Každý takové štěstí nemá, no.
Pokud to bylo jen na Silvestra, tak nad tím mávni rukou, sice Ti rozumím, ale prostě někdy stačí jeden neukázněný host, který ostatní vyburcuje a je to, aniž by třeba ten syn měl v úmyslu dělat nějaký bordel, třeba jen prostě nedokázal něčemu zabránit, aby nepřišel o kamarády, - to nikdo neví. Navíc, myslím, že každý má ve svém okolí leč jednu osobu, které je třeba něčím zavázaný, nebo z nějakého důvodu je to pro něj tzv. vážená osoba a takovému člověku ledacos toleruje, promine a ten jejich kluk tam mohl nějakého takového na návštěvě mít, aniž by věděl, že když si dá o panáka víc, čeho je schopný

masajka87
autor
2. led 2017

@magdalenax je to hrozný. Člověk si sousedy nikdy nevybere. A at se to opakuje a nemá to řešení tak je to horší. Taky jsme ještě v družstvu. Ale my z něj vystoupili, když se to kupovalo za nehoráznou sumu. Na to družstvo mě to láká. Prostě to musím zkusit. On jako domovník má udržovat dobře vztahy mezi sousedy a dodržovat domovní řád. A to nedělá.

oplatecka
2. led 2017

@masajka87 Jeho syn snad domovníkem není, ne? Pořád se tady oháníš dobrými vztahy mezi sousedy a dodržováním domovního řádu. Sama se však hodláš chovat úplně opačně...

magdalenax
2. led 2017

@masajka87 No, sousedy si opravdu nevybereš. Můžeš bydlet ve svatém domě, pak se něco přihodí, někdo zemře, nebo se rozhodne byt prodat a nikdy nevíš, komu. To si opravdu nevybereš.
Jen se zeptám - jedná se o domovníka, nebo o předsedu SVJ? Lidé si to často pletou

magdalenax
2. led 2017

@masajka87 Ještě jsem zapomněla dodat, - že družstvo s tím fakt nebude nic dělat. Pokud je většina bytů ještě pod družstvem, to zn., že nejsou odkoupené a tím pádem nemáte výbor, ale jen domovníka, ale i tak, družstvo tyhle spory nezajímají. Domovní důvěrník s tím také sám o sobě nic neudělá, i kdyby se nejednalo o jeho syna, ale o úplně jiného spolubydlícího. Domovník důvěrník je vlastně člověk, který se stará jen o to, aby všichni v domě uklízeli - hlavně prostory společné - jako vestibul atp., to, že si v jednotlivých patrech domluví úklid po měsíci..., ok. Domovní důvěrník vydává klíče od sušárny, svolává domovní schůze, ale už nemá žádné právo zasáhnout do domovního řádu (domovní řád může změnit, či pozměnit pouze zvolený výbor), ale pouze přes odsouhlasení většiny vlastníků

masajka87
autor
2. led 2017

@magdalenax tak díky za vysvětlení. Ten původní domovní důvěrník mě na družstvo poslal. Až ho potkam, zkusim se ho ještě zeptat na názor.

magdalenax
2. led 2017

@masajka87 Hele, já jsem ve výboru. Před půl rokem přišel předseda společně s místopředsedou svolat schůzi výboru, - né svj, ale výboru a na programu byl i nový domovní řád. Já jsem se opravdu srdečně zasmála, když jsem ho četla. Tak mi předseda povídá, copak....? copak? .... tohle psal právník..., nebo respektive ne nám, ale nějakej právník tady pro jiné svj. Tak mu říkám, - jo? To že to sepsal právník, to je smutné, ale já pro tohle nikdy ruku nezvednu, protože jsou tu absolutní hovadiny v rozporu se zákonem, takže i když se to odsouhlasí, nemá to žádný právní účinek a já pro tohle nikdy ruku nezvednu, na to zapomeňte! Hned na té schůzi jsem vysvětlila, že není možné tohle dát do domovního řádu, a pokud ano, že není neexistuje nic ze zákona, aby se tím vlastník bytu musel řídit, takže jakoby to tam uvedené nebylo.
Víš co tam chtěli dát? Jako zákaz chování nebezpečných zvířat. Na tohle existuje zákon, který je daný, chov těchto zvířat podléhá registraci a tím to začíná a končí. Pokud si někdo pořídí hada, který nebude jedovatý, v dospělosti dosáhne kupř. dvou metrů délky, tak registraci nepodléhá a to, že ho někdo za nebezpečné zvíře považovat bude, tak bohužel.
Jenže náš předseda potřebuje vysvětlení formou odkazů a bůhví čeho ještě, tak to nakonec skončilo na tom, že je rád, že jsem na to upozornila. Nestačilo upozornit hned, ale dodatečně, než mu to došlo. Také chtěl do domovního řádu uvést cosi o kočkách, že se nebudou smět potulovat po chodbě atp., ale sám má doma kočky tři a ještě psa....

masajka87
autor
2. led 2017

@magdalenax 😀 tak to je fakt směšný. Ja nesla prave něco i o tom, ze ma za úkol dbát na dodržování domovního řádu. Ale tam přece musí patrit i noční klid. Tady bydlí sami starší lidé. Do prace nechodí a mladí jsme tu jen 3 rodiny za 16. A ti starší to neřeší. Mladší rodina je naproti nám, pod námi a oni nad nama. Kazdej říká že je to tu od nich normální. A neřeší to. A ani se nedivim ze to vzdali když vidím a slysim jak jedná . Ale aspoň vím, po kom to jeho syn má. Na to že chce žít v 17 jako dospelej se tak vůbec nechová. Muj tam nemohl vlítnout, protože byl v práci. Ale je u zvláštní jednotky tak přijet nemohl. Je mi divný aby nechali za domovnika tohoto imbecila. Jaký mu z toho vůbec plynou výhody? Ja mám proste v plánu s nema nekomunikovat protože je to zbytečný a pokud se to bude opakovat, tak prostě volat porad dokola. Oni si tu slaví kde jakou událost a nezajímá je, že lidi pod nemá chodí do práce. A ráno na 5h se mi tenkrát hodně špatně vstavalo. A on se mi vysmál. Aspoň ted nám je jasný, proč ten byt prodali, protože je luxusně opraveny a na ničem nešetřili. Pravděpodobně toho měli už taky plný zuby.

magdalenax
2. led 2017

@masajka87 Z funkce domovníka nemá žádné výhody

nutricnihodnota
3. led 2017

@masajka87 Diskuzi nečtu, ale na to, co jsi popsala v prvním příspěvku, ti můžu říct jediný: Co se sakra divíš? Banda puberťáků si na silvestra udělá mejdan a ty je tam jdeš zbuzerovat, když jsou už všichni pěkně nalitý 😀. Tos jako vážně čekala, že řeknou "pardón, madam, my se hned ztišíme"? Jestli tě pohoršují nadávky, tak věz, že kurva a píča pro ně žádný opravdový nadávky nejsou. Když by chtěli být sprostí, tak by sis vyslechla něco úplně jinýho. A to že lhali policajtům? No tos mě holka zlatá, pobavila opravdu nejvíc 😂

Strana
z4