icon

Hlučnost sousedů, jsme nešťastní

terezs2716
31. pro 2016

Ahoj holky,chtěla bych znát váš názor. Dva měsíce bydlíme s manželem v pronajatém bytě a těšíme se na první miminko.Byteček je krásný,po rekonstrukci,velký tak akorát a hlavně za naprosto bezkonkurenční peníze.V baráku je až hrobové ticho,do doby než přijdou sousedi nad námi domů s děckama. Je to fakt za trest,děcka se nepohybují jinak než běháním a šíííleným dupáním a furt,honí se sem a tam každý den,stěhují nábytek tak,že ho táhnou po zemi přes celý byt a bohužel mají dlažby nebo podlahy ne koberce. Kolikrát ani televizi neslyšíme jakej je to hluk. Teď jsem byla nemocná a raději jsem jela k rodičům na týden,protože lehnout si přes den tam prostě nejde.Už jsem to nevydržela a po dvou měsících k nim šla je slušně požádat jestli by to nešlo bez toho dupání a stěhování nábytku,na to mi pán řekl,že je teprve 19h a že je to teda ještě dobrý,no prostě jsme se nedomluvili,je to primitiv...Hrozně se bojím do tohohle přivézt malé miminko,bude se určitě budit a já z toho budu na prášky. Už jsme se s manželem bavili o přestěhování,ale nic kolem není zatim a zrovna jsme se pracně nastěhovali tak se zas nechceme vystěhovávat,navíc takhle chvíli před porodem. Poraďte co mám dělat?😢

Strana
z4
dandaa
1. led 2017

@magdalenax jsem v několika svj a v jednom družstvu tak z osobní praxe moc dobře vím co funguje a co zase ne.

astyna
1. led 2017

@magdalenax

Podívej, my jsme klidní moraváci, my se žalovat z nudy nemusíme :o) Vesměs jsou tam samí původní majitelé (barák stojí již 45 let), na kontě je několik mega, družstvo s tím skvěle hospodaří, takže nějaký klávoc klidně lidi oželí.

suzancha
1. led 2017

Počkej az se ti narodi mimi a bude rvát ve dne v noci. A sousedi si přijdou stezovat, jestli náhodou nemůže aspoň v noci držet hubu...jako v byte jsem bydlela 23 let a bylo slyšet hodne i to nonstop plačící dítě a v zivote by me nenapadlo si jít stezovat na deti a jeste soudit, jak jsou vychovane...

magdalenax
1. led 2017

@dandaa Vážně? Tak bys tedy měla vědět, že žádný podzákonný předpis nesmí být v rozporu se zákonem. Já jsem totiž taky členka SVJ, a to už nějaký pátek

astyna
1. led 2017

@magdalenax

Tak na tebe bych chtěla narazit na bytáku 😀 ted si tady jedna stěžovala v diskuzi na puberáky při silvestru, nejsi ty od nich taky? 😀

No nic, už to nebudu plevelit 🙂 jdu spát, mějte se dámy!

dandaa
1. led 2017

@magdalenax člen je každý kdo ma byt v OV přece 👍

magdalenax
1. led 2017

@dandaa Ach jo, tak jestli to bereš takhle, tak to je těžký. Ale opravdu nejsi jako vlastní k bytu členem svj, to můžeš být v klidu

magdalenax
1. led 2017

@astyna A Ty se prober ze šoku, protože pokud máš byt družstevní, tak stejně nemá nikdo páky na to, aby určil, zda může mít ten, či ten doma klavír, nebo psa.... . A nevím, proč mi přisuzuješ nějaký to, že mně vadí to, či ono, to vadilo Tobě, Ty si začala o klavíru, takže buď v klidu,- rohožku máš za dveřma, tak mne nech laskavě žít.... Víš o tom kulový, ale hlavně, že meleš, co?

kaja2016
1. led 2017

@magdalenax To si takovou situaci nedokazu predstavit, ze bys vlastnila byt v dome, ktere spravuje SVJ a nebyla clenem SVJ. Leda snad by ten byt do SVJ nepatril, ale to snad ani nelze, ne? Muzes uvest priklad? A tedy pokud vim, tak domovni rad je zavazny. Ale nevim, jak se to potom resi, kdyz nekdo nedrdzuje, docela by me to zajimalo, nevite nektera?

kaja2016
1. led 2017

@magdalenax Co blbes, prosimte?

magdalenax
1. led 2017

@dandaa Ještě jinak, ano, jsi členem svj, ale né člen výboru

magdalenax
1. led 2017

@kaja2016 Kájo, neblbnu, věř že ne. Jako ano, do domovního řádu můžu napsat a nechat odsouhlasit, že nikdo nebude pěstovat na oknech muškáty..., klidně. Ale porušit to může kdokoliv, protože zákaz není ze zákona a domovní řád je podzákonný předpis, který musí ladit se zákonem a když ne, tak v bodech, které odporují zákonu, nemá účinek. Rozumíš mi?

magdalenax
1. led 2017

@kaja2016 Prosímtě, v tomhle směru jsem sama sebe překlepla. Ano, člen SVJ - společenství vlastníků jednotek..., ale telefonuju, píšu do toho, takže jsem svým způsobem napsala nesmysl, ale bylo to myšleno členy výboru, né na svj

magdalenax
1. led 2017

@kaja2016 Jo, a jde i to, že byt nebude v osobním vlastnictví, i to jde, ale ostatní na uživatele začnou logicky tlačit, aby jej odkoupil Nicméně, když ne, tak ten dotyčný nemá na schůzi společenství žádný hlas, jakoby tam nebyl a pokud se bude o něčem rozhodovat, jako by nebyla ani ta bytová jednotka. Prostě dejme tomu - zateplení, výtah, výměna oken, - stejně se to udělá, protože hlas toho dotyčného jakoby nebyl...

mialagia
2. led 2017

@terezs2716 bohužel některý domy maj tak mizernou izolaci, že je fakt slyšet vše..a pokud se sousedy domluva není, tak to je blbý..jedině pryč..jinak to bude tedy náročný, ale zase je výhoda, že pak nebudeš muset mít výčitky až bude mimi brečet..možná bych za nima ještě párkrát poslala muže ať si to zapamatujou, že jste je prosili..ono totiž je dost psycho i to když tvoje dítě např. v noci řve a ty víš, že ruší ostatní, ale nic nenaděláš..tak je vpodst.úleva ten pocit, že oni taky dělali bordel, takže si nemají co stěžovat že..jinak ty děti když jsou malý, tak nám spala i u TV, digestoře, vysavače..tak spíš pro tebe je to blbý, že si neodpočineš ty kvůli sousedům..😒

mialagia
2. led 2017

@magdalenax to jsi ale na omylu, ptž ty domovní řády závazné jsou pro konkrétní subjekty a není to v právním řádu žádná výjimka prosímtě..nejsou ani v rozporu se zákony v tom smyslu co tu bylo psáno..vpodst.maj oporu v občanským zákoníku..a buď tak hodná vyjadřuj se slušně a věcně..zase koukam to tu pěkně rozjíždíš jako vždy🙄

mammoth007
2. led 2017

@drzticka81 hele my jsme do nedavna bydleli taky v bytovce. Dcera chodi na mazoretky - coz je v lete pohoda, pac muze cvicit venku, ale v zime holt musi tu hodinu hazet holi doma 🙂 - synator s manzelem si dokazuji kdo je lepsi v takewondu a mala jako miminko nonstop plakala, ne, ze bbych ji nechavala vyrvat, ale byla proste uplakanek. A diky bohu za nase sousedy....kdyz jsme se stehovali pryc, tak jsem si rikala, jak budou happy a oni se s nama loucili babicky se slzickama, jak tam bude zase bez tech nasich deti smutno a prazdno. Jen je skoda, ze kdyz se clovek stehuje, tak nevi koho za sousedy vylosuje, protoze pani zakladatelka uz by na nas asi nekoho zavolala 🙂

astyna
Odpověď byla odstraněná
tinaprofi
2. led 2017

😅 😅 😅

kaja2016
2. led 2017

@magdalenax No ja jsem mela na mysli tvuj styl komunikace.

kaja2016
2. led 2017

@astyna Vis co, me se libi, ze na koniku se spolu lidi az na par ozehavych temat dokazi obvykle bavit slusne, ale tak to je kazdeho vizitka, jak se chova🙂

skotskaa
2. led 2017

Prosím o slušnost. Hádejte se třeba prostřednictvím interní pošty, ale tady reagujte k tématu. Děkuju.

terezs2716
autor
2. led 2017

Dámy já bych to uzavřela. Prostě kdo nezažil a ten hluk pouze vytváří,tak toto nepochopí,kdo se snaží s ostatními vyjít a nerušit zbytečně a bohužel je rušen,tak to zase chápe.
K paní,která radila,ať nepořizuji poníka ať teda neplatím nájem za koně,ale platím dražší nájem jinde,té bych pouze ráda řekla,že koně mám na svém,takže nájem neplatím a ročnímu dítěti koně klidně koupím i kdyby si ho mělo jen hladit,nejsem blázen,abych posadila své dítě na poncla,který neprošel výcvikem doma (o koních toho asi moc nevíte) a druhak vyšší nájem nezaručuje klidné sousedy.
Děkuji všem za sestavení profilu chování(výchovy) mého nenarozeného dítěte, kopa z vás by mohla z fleku skládat státnice z psychologie Nevíte třeba i jak bude vypadat? (Řečnická otázka,váš rozbor mě nezajímá)
A dále ještě k těm co se řadí do výšší vrstvy,protože mají kopu dětí,oproti bezdětným -i bezdětné páry mají právo na odpočinek a klid kor když za to platí a nemusí trpět celý barák,protože vy neumíte ukočírovat své děti,barák si ty děti nepořídil...už vím,proč se nikdy nechci řadit k té skupině matek "já mám děcka,kdo je víc?"...možná by admin mohl stopnout přispívání komentářů,aby se tu neštěkalo jak v na pavlači.

journals
2. led 2017

@terezs2716 Ne,o koních toho po 17 letech každodenního ježdění opravdu nic nevím... 🙄
Jen píšu to,že při rozumném hospodaření s financemi by šlo najít i jiné bydlení,třeba lepší. Ale jestli je prioritou poník pro roční dítě....

Strana
z4