icon

Hluk od sousedů

kruelle
27. pro 2017

Dobrý den dámy,
chci se zeptat zda někdo z Vás a jak řeší nadměrný hluk od sousedů.
Sousedé na námi mají dvě děti (jedno dle jejich slov hyperaktivní) a podle toho to také vypadá.
Neustálý hluk někdy i od 4 od rána až do pozdních večerních hodin. Dupání, skákání, mlácení věcmi. Je to nesnesitelné.
Na slušnou domluvu bohužel reagují podrážděně, že to je přeci dítě. To, že má někdo dítě, ale snad neznamená,
že si může dělat co chce a obtěžovat okolí. S dětmi prakticky nechodí ven a tak mají byt jako hřiště.
Sama se snažím o dítě, ale přijdu z práce a jsem v neustálem stresu, protože mi někdo mlátí nad hlavou o zem balónem.
Její komentáře typu Vy jistě nemáte děti mne již nezajímají, jsou to její děti, tak nechápu proč bych se měla v noci budit i já.
Dítě přeci není výmluva!Poraďte co dělat.

Strana
z2
smudlinka24
28. pro 2017

Máme to dost podobně, nad námi dvě děti, 2 a 5 let a do půl 3 do rána posloucháme jak tam běhají z pokoje do pokoje, pisti, skacou apod. Podle mě mají děti v tento čas spát, stejně jako všichni normální lidé. Rozhodne bych je nenechala v noci takhle radit. Rodiče si občas přihnou a je jim to sumak. Domluva nepomáhá, pak už zbývá jen policie.

lilulilu
28. pro 2017

@smudlinka24 Do pul treti do rana? To bych tu policii teda volala :( Jinak jsou deti v pohode? Myslim s ohledem na zivotni styl rodicu.

kruelle
autor
29. pro 2017

@anelamates To si piště že uspává, slyším to velmi zřetelně jak ryčí spinkej, očividně mají na postýlce kolečka a jezdí s ní tam zpátky nebo fakt mlátí do zdi, jinak si ten randál vysvětlit nedovedu:(
Spím se špunty, bohužel to nezabrání té rezonanci z ran do podlahy, která mě stále budí. Pokoj stěhovat nechci, ložnici mám na míru a kdysi se jednalo o nejtišší a nejtmavší pokoj v bytě, protože vede do vnitrobloku. Sama bych tam dvě děti nikdy nedala. Jsem zralá na antidepresiva a ne na to abych v klidu otěhotněla...

anelamates
29. pro 2017

Takže ani oni ani ty nic dělat nechcete. Pak je každá rada drahá. Můžeš si stěžovat, to jistě, ale pak se taky můžeš připravit na to, že ti teprve začne peklo, logicky. Protože to, co ted dělají je běžný provoz. Ale pak ti můžou dělat schválnosti. A stejně tomu nezabráníš.
Jo a jak je to s tím programem na měření hluku? Jak se dá stáhnout ? Přece k tomu potřebuješ i přístroje, ne?

rajecka
29. pro 2017

Bohužel si myslím, že v tomhle boji nemůžete vyhrát a pokud to poženete dál, může se Vám to jen vymstít. Žádné družstvo nebo SVJ nevystěhuje rodinu, protože má hlučné děti. Navíc míru toho hluku budete těžko nějakému úřadu dokazovat. A pokud jsou to takoví problémoví lidé, budou se Vám akorát vysmívat a mstít se, třeba až sama budete mít mimino, budou na Vás bušit jakmile Vám zabrečí. On totiž zvuk se šíří nahoru, od sousedů zespoda slyšíme každé slovo. Pokud nejsou v podnájmu, že by jim pohrozil sám majitel, tak Vám asi nezbývá nic jiného než si zvyknout a čekat, až děti povyrostou.

journals
30. pro 2017

@kruelle resime uplne stejnou situaci. Reseni neznam, ale doufam ze jim to co nejdriv oplatime 😈

journals
30. pro 2017

@rajecka neco resit jde. Nekdy by treba stacilo, aby dite dostalo mekke backory a nebehalo po byte bose, nekde koupit koberec, a na plovoucce nejezdit odrazedlem. To, ze ma nekdo deti je sice pekne, ale sousedi na to doplacet nemusi. A kdyz nekdo pracuje casto i doma, tak je to teprve parada! Miluju argumenty typu mam deti a vsichni se zblaznete 😒

arasidka81
30. pro 2017

Radu nemám. Ale i já mám doma tři děti a pod námi to taky žádný med nebude. Děcka taky mají pravidla v bytě se neběhá, nedupe, míč na doma pouze pěnový. Ale popravdě si kolikrát říkám, že čím více je usměrňujeme tím to spíš dělají na schvál. Třeba sousedka pod námi si stěžovala jednou. Domluvili jsme se a je to ok. Ale nechapu sousedku nad nami, že mlatí do topení že jí vadí všechno. I to že si syn v pokojíčku zpívá 😒 ono je to všechno o lidech a jejich náladách. Pokud je člověk ve stresu tak mu vadí absolutne všechno 😉

kruelle
autor
16. led 2018

Tak mám milé dámy dobrou zprávu! Hluk obtěžoval i byt nad "hlučnými" i ty naproti. Oslovili jsme tedy hromadně majitele a ten jim neprodlouží smlouvu, 4 měsíce už to vydržíme. Navíc paní hlučná neměla v bytě nahlášeného pána a pobírala na byt nemalé přídavky na bydlení. Kdyby měla kapku slušnosti nemusela by se vracet na Buzuluckou, odkud přišla.

sunnurse
16. led 2018

@kruelle Tak super, že se to vyřešilo. 🙂 Jen aby vám teď nedělali ještě naschvály na víc a hlavně aby po nich nepřišlo něco ještě horšího 🙂

terkavil
25. bře 2020
Uživatel terkavil je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od terkavil.

Když můj byl ještě mimino tak se to nám dělo každý den.. S manželem jsme se rozhodli pro pomoc od právníku a řešili jsme to tady https://www.cikr.cz/sluzby/sousedske-spory/ . Doporučují

klara9999
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2