Hubené dítě nejí
Řeším problém s pětiletým synem. Na pětileté prohlídce měl 18,5 kg a 116 cm, takže ještě dobré.
Po skoro 3 měsících má 17,5 kg a 118 cm. Byli jsme u doktorky a ta ho měřila a vážila.
Neshledává žádný problém.
Syn ale ji opravdu málo. Většinou nesnídá, nesvaci a k obědu si dá třeba suché těstoviny nebo misku kyselého zelí (bylo ke knedlíkům a masu). Odpoledne si dá jogurt (půlku vyhazuju) a večer misku salátu. Pečivo nechce.
Pokud mu jídlo nechutná, tak ho nejí a nedonutim ho jíst.
Máte tip, jak podpořit chuť k jídlu?
Nebo to opravdu není problém a je zbytečné to řešit?
Pokud je často nemocný, taky to může mít vliv... Hodně dětí, když jsou nemocné, tak prostě úplně přestanou jíst... Syn je na tom stejně, prostě přestane jíst a bohužel i pít... Co ale s tím, to neporadím... Na imunitu jsem mu nic nedávala, kamarádka takhle zlepšovala imunitu dceři přes probiotika a fungovalo to, je nemocná míň.
@antilopkax co zkusit nějaké vitaminy skupiny B sama jsem je užívala když jSme trpěla nechutenctvi ..a nebo multisanostol ..říká se však že děti si vemou co potřebuji ale tohle by mi taky dělala starosti ..ale spis to říct doktorce co sní
@k2792017 on nejí ani jako zdravý.
@antilopkax my jsem zkouseli leccos. Nejedl od zhruba roka do 3 let. Dr mu vzala krev a nasadila zelezo. To nam chut do jidla na chvili zlepsilo. Ale ne na dlouho. Opravdu pomohlo az to, kdyz se narodilo druhy dite, a nebyl cas s nim resit obed 50min, aby snedl alespon polovinu polevky. Ja si presne nepamatuju, jak dlouho trucoval a nejedl, ale vim, ze ze zacatku byl hodne prekvapenej, kdyz jsem talir prinesla a za 20 min taky plny odnesla. To jako opravdu koukal, ze tohle dokazu. A myslim, ze pak nejak alespon po par lyzicich zacal jist a SAM, a doted mame vytipovana jidla, ktere sni a ze kterych si da par lyzic. Jinak pokud ji sladkosti nekde bokem, tak bacha na to. Naseho klidne zasytil sladky cas, susenky. A chvilemi se dozadoval jenom cokolady. Takze tohle proste omezit. A nebo nas dostava cokoladu, az sni obed/veceri.
@lutu11 my sladkosti prakticky nedáváme. Má jednu lentilku po odpolední svačině.
S jídlem má smůlu. Buď ji s námi, nebo má hlad. Když dojim já, tak seberu talíře a konec.
Zkuste se zamyslet na formou servírování - já dávám ke svačině hlavně ovoce, zeleninu, nakrájenou, lákavou, na talířek. Snídani, oběd a večeři jme u stolu, společně, ale svačinu mu nechávám na stole, aby si mohl vzít dle chuti. Zkuste realisticky zhodnotit, zda má dostatek různorodého jídla (ne jen rohlík, nebo paštiku - například), chuť k jídlu podpoří i pobyt venku, jíst v pravidelných intervalech, vzít s sebou krabičku se svačinou, nabídnout i dětem kolem. Důležitá je pravidelnost a aby snědl třeba aspoň 2 sousta. Nemusí mít hlad, ale aspoň aby ochutnal. při dlouhodobém nechutenství ta chuť na jídlo mizí, je potřeba rozjíst a hlídat. 2 sousta ještě nikoho nezabila.
Ahoj,nas 2,5 lety syn taky neji,nekolikrat jsme byli u doktorky,brala mu krev,delala vytery a vse v pořádku,je na svou vysku a vek hubeny a jediný co ji,jsou psi granule,vy se ted asi smějete,ale je to tak,normalni jidlo si neda ale se psem zavodi.Kdyz jsem to rekla doktorce ze uz si fakt nevime rady a ze ji jen granule,tak rekla ze pokud to neji nejak moc po hrstech tak to nevadi,vzdyt ty granule mají v sobe vse,co potřebuje.Uz je to rok,skoro nic se nezmenilo,jen obcas psovi zmenime značku.Kdyz ale objevi doma neco sladkého tak to i granule jdou stranou.Takze to chce vytrvat .Nyni jsme ve stadiu ze jeden den sni 3 knedlíky s omackou a polevku a pak 14 dni nic tepleho krome ranniho kakaa nema.Uz to neresime,malej nikdy nebyl nemocny a aktivity ma az moc,chvili neposedi.Takze klidne granule doporucim,at se okoli na to tvari jak chce,nam to neuskodilo,ba naopak,imunitu mame dobrou.
@nugetka20 on když nechce, tak nesni nic. On je dost konzervativní, takže ji jen to, co chce. Hodně jidel jíme společně.

@kaja2016 davam od LR Omega 3, ale pouze treba 2mesice, pak pauza a treba zase, ale jelikoz uz prestala koltat,tak ji kupuju v DM Omega 3, jsou chutove jako tuti fruti a moc ji chutnaji, ona tedy nemela ani problem s tema druhyma ale ta cena je uplne nekde jinde