Hygiena u 3letého syna. Kdy to přejde?

fiiif
20. lis 2019

Syn od narození nesnáší umývání hlavy, stříhání nehtů, nedejbože vlasů.. kdy ti ty děti přejde? =D u stříhání nehtů a umývání vlasů vždycky scéna, jako bychom ho mučili.. no na stříhání vlasů..to jsme zkusili, ale brečel ještě dvě hodiny.. =/ Míša má 3roky

hezz17
20. lis 2019

Vlasy myjeme hodně málo. Klidně 1x za 3 měsíce. Tím že nic nepoužívá se nemasti, v dole nemaka, aby je měla od mouru...🙂
Nehty jsme stříhal ve spaní, teď už ji to naopak náramně baví.
2roky, 2 měsíce.

hezz17
20. lis 2019

A vlasy jsem stříhal pri sledování pohádky.

fiiif
autor
20. lis 2019

@hezz17 no, ja malého aspoň jednou tydne donutim si je umyt, vecne v pohybu, poti se a vecne je jako prase =D jak na nej v noci sahnu je okamzite vzhuru, tak snad ho to prejde a bude bavit taky,, premyslela jsem, co kdybych ho vzala ke kadernici? třeba by tam sedet vydrzel, ale zkratit by to uz potreboval, apson nad celem a ušima, všude ho to lechta

pexi
20. lis 2019

Na motivaci k myti, když se jí občas nechce, nám pomohla koupací panenka, kterou má ve vaně a co si umyje, umyjeme potom panence. Ohledně stříhání vlásků - stříhání jsme dělávali u jídla i u pohádky. Ale líbí se jí u kadeřnice, tak teď už jedině tam. Pokud by se mu nechtělo, tak se tam nejprve můžete jít podívat na nějaké spolupracující dítě a potom až sám.

zelenaesmolda
20. lis 2019

jak casto myjete batolatum vlasy samponem?

karla2015
20. lis 2019

@zelenaesmolda tak 1x tydne

karla2015
20. lis 2019

@fiiif starsi dcera u strihani nehtu delala taky psi kusy, pomohlo, ze misto nuzek pouzivam klesticky

babanci
20. lis 2019

To mi taky moje děti dělaly. Dokonce tvrdily, že je stříhání vlasů a nehtů bolí. U mytí vlasů taky scénky, ale naučila jsem je na to, že si přikryjí oči žínkou a já je rychle osprchuju. To se jim zalíbilo. Vadilo jim, že by jim mohla stékat voda do očí. Vlasy si všechny myjeme denně. Od narození dodnes.

fiiif
autor
20. lis 2019

@pexi neni to ze by sw mu nechtelo, ale vadi mu ta voda na hlave =D cita muj.. Vyzkousime s panenkou, no strihani zkusime u te kadeřnice, protoze doma mam strach abych ho nesrihla kdyz u toho rve a blbne

zelenaesmolda
20. lis 2019

@babanci
proc denne?

fiiif
autor
20. lis 2019

@zelenaesmolda nevím jak u vas, ale misa jak je ma delší a je vecne v pohybu, tak je zpocený a jeste byva od písku, takze je to nutnost.. A u holčiček u dlouhých vlasů ocividne take. Ja sama umyvam vlasy ob den

zelenaesmolda
20. lis 2019

@fiiif
tak mala ma kudrnate vlasy,pisek nam nehrozi protoze jeste nechodi tak kdybych ji mela umyvat vlasy denne tak ji je akorat znicim.v lete jsem ji kdyz se zpotila vlasy akorat osprchovala vodou a to denne,nekdy i po odpolednim spanku kdyz byla mokra 🙂

hezz17
20. lis 2019

@zelenaesmolda vodou častěji, samponem fakt minimálně. Sama si myju vlasy cca 1x týdne. Postupně jsem intervaly prodluzovala a teď to častěji není potřeba. Prostě si vlasy zvykly se tolik nemastit.

pexi
20. lis 2019

@fiiif doma jsem taky měla u stříhání strach, jak se u toho vrtěla, ale u kadeřnice kupodivu sedí a kouká. U nás funguje panenka na hodně věcí. I ty nehtiky jsme jí už "stříhali"

hanih
20. lis 2019

@fiiif Co se týká stříhání vlasů, chodili jsme ke kadeřnici. Když jsem stříhala já, byl řev, jako bych jí ustřihla ucho. U kadeřnice seděla, koukala do zrcadla a ani nedutala. Stříhání nehtů zas byla hromadná záležitost - já měla dítě na klíně a snažila se nenápadně stříhat, manžel zas velice nápadně zabavoval a odváděl pozornost. S mytím vlasů jsme problémy neměli, ale tam bych prodloužila interval na co nejdelší možnou dobu a netrápila ho.
@zelenaesmolda @hezz17 Holky, taky záleží na kosmetice, co na ty vlasy používáte. Já když jsem používala běžné přípravky na vlasy, musela jsem je mýt ob den někdy i denně. Co jsem přešla na přírodní kosmetiku, myju si je jednou týdně. Jinak souhlasím, že malým dětem stačí klidně jen vodou bez šamponu.

martiniquest
20. lis 2019

@fiiif Jsem rada, ze v tom nejsme sami. Synovi jsem strihala nehty vzdy ve spanku. Zhruba od roka. Skoncilo to minuly tyden. Ma 3 roky a 3 mesice. Vlasy jsou neco, z ceho mame osypky, neb kazde myti je na socialku. Takze je myjeme tak jednou za mesic. Nijak se mu nemasti, nepachnou, ma je porad pekne. Diky teto zkusenosti verim na samocistici schopnosti vlasu 😂 Samosebou je sileny problem i se strihanim. Kolem roka a pul se nechal dvakrat ostrihat u kadernice, ve dvou zacal stavkovat, takze jsme ho jen jednou ostrihali strojkem nasilim, kdyz uz nebylo zbyti a byl zraly na culiky. V zari se nam zazrakem ho povedlo opet ukecat u kadernice. Myslim, ze uz to bude jen lepsi. Uz je pomerne uplatny.

hezz17
20. lis 2019

@hanih používám tuhý prirodni sampon ponio.

martiniquest
20. lis 2019

@zelenaesmolda Pouzivame prirodni kosmetiku a maleho myju samponem cca jednou mesicne. Jdyby nedelal takove sceny, tak to delam jednou za 10-14 dni, uplne to staci. Samozrejme kdyz neni nehoda s piskem nebo kolomazem.

fyii
20. lis 2019

@fiiif tak takovyho trageda mam taky🙂 jsou mu tri. Bude lip ver mi. Nehty si skoro do 2,5 radsi dukladne hryzal i ve spanku, nepomohlo nic. od 3 jak kdyz utne a najednou bude strihat nehty mamince, tak teda on taky. Vlasy uz taky trosku lepsi, zjistila jsem, ze mu vadi jak padaji. Koupila jsem tu zasterku co ma kadernice a nejlepsi kdyz stoji a bezi mu pohadka na tabletu nebo si drzi kinder vejce. Jo je to desne vychovny, ale kdo nenazil nepochopi. Jednou se nechal ostrihat kadernici asi v 1,5 roce a pohoda koukal. A od ty doby rev, slzy a divadlo jak blazen. Nudle mu tekly snad i po brise, traga podotykam, ze mu nikdo nic nedelal. Zpocena kadernice, ja jak blazen, kluk ostrihany strasne -napul a jeste jsem za to vyplazla 140 kc. Takze od te doby ho striham ve stoje v klidu, pujcuju mu strojek at si s nim vrci a ja dostrihavam nuzkama. Ted uz asi 2x jsme to uhrali bez slz😉. Jenom se trosku bojim, ze bude chtit strihat lokynky segry masinkou.
Vlasy neoplachuju sprchou, ale jen kelimkem to je mensi zlo a min revu.

astyna88
21. lis 2019

4letak se v lete sprchuje denne, v zike obden,stejne tak myju vlasy. Lita,je zpocen,je to potreba. On je navic fintil,takze mu i dela dobre,ze je cisty a vonavy. Navic umyje i pindu,ktereho si uz prehrne sam. U nas zadne trapeni.

mmajda
21. lis 2019

Zkuste kadeřnictví Kometka, vsimla jsem si ze bydlite u Brna.
Tak dítě sedí v auticku a kouká na pohádku.

fiiif
autor
21. lis 2019

@fyii diky, o vychovu mi ted ani nejde, spis o uspech aspoň trochu v klidu =)
@astyna88 tak syn se koupe denne, vse si umyje sam a super, akorát ty vlasy noo..
@mmajda ekuji, kouknu na to =)

fiiif
autor
21. lis 2019

@mmajda vypada to paradne, jen se mi nepodarilo najit zadnou adresu?

mmajda
23. lis 2019
kaja2016
28. lis 2019

@fiiif Hele neni to nutnost. My je, ty vlasy, nemyjeme od narozeni. Jsou ji tri, jestli jsem ji myla vlasy samponem tak 10x? Mame porad prvni lahvicku:D Obcas si namoci vlasy vodou sama, jinak si je proste nemeje. Nesmrdi a vlasky vypadaji pekne. To je proste no poo metoda v praxi:D Jinak se koupe tak jednou za tyden ( nekdy 14 dni) - prakticky nam vymizel diky tomu exem. Jibak v lete se cacha denne v rece, v bazenku s vodou ze studn, to ji ani exemu nevadi...No s nehtama bojujeme. Oni se casem sami odlomi, jsem si vsimla🙂 Jinak dcera je paradoxne velka fesanda, saticky, nekolikrat denne se sama cese, lakuje si nehty a maluje se!!!😀 Je ji 3, 5 roku....

zelenaesmolda
28. lis 2019

@kaja2016
praktikujes no poo metodu?

kaja2016
28. lis 2019

@zelenaesmolda Ne, dcera si ji praktikuje sama😀 A nepronasleduj me:D

zelenaesmolda
28. lis 2019

@kaja2016
ja jsem se nedavno pridala do no poo skupiny na fb,porad se k tomu nejak nemuzu odhodlat ,na zacatek bych rada zkusila zloutky,zda se mi to asi nejjednodussi.
ty pronasledujes me,komentujes stejne diskuze 😀

fiiif
autor
29. lis 2019

@kaja2016 budu mozna za blbce, ale co je to "no poo" metoda?

zelenaesmolda
29. lis 2019

@fiiif no poo metoda je metoda kdy nepouzivas na vlasy sampony a ani jinou kosmetiku,jenom prirodni veci.