Investice do brýlí. Jakou máte zkušenost vy?

15. lis 2022

Je mi 42 let a přestávám snášet kontaktní čočky. Operaci jsem zaspala. Jasně, nemládnu. Brýle nenávidím, celý život je nenávidím, vlastně od svých 12 let, kdy jsem je dostala. Vůbec přes ně nevidím. Mám jedny asi 15 let, nosila jsem je výjimečně, když nebyla jiná možnost. Potřebuji nové, ale vůbec nevím, kolik do nich investovat. Dnes jsem byla v optice, vše skvěle změřili, ukázali spoustu modelů a možností, stejně přes ně nevidím tak jako s čočkami. Ceny mě trochu nepříjemně překvapily. Vůbec nevím, jaké jsou normální ceny.
Kolik dáváte za brýle na dálku vy, do jakých skel investujete peníze, co je nutnost, co dobrý standard, co již považujete za vysoký nadstandard? Potřebuji se skoro po 25 letech nošení kontaktních čoček trochu zorientovat.
Mám -4 a lehký astigmatismus, který jsem u čoček vůbec neřešila. U brýlí teď asi řešit budu.

nita1984
15. lis 2022

Mám jen skla za 10-13 000. Manžel má kompletní brýle za 3300Kč. To rozmezí je opravdu velké. S brýlemi člověk vidí jinak než s čočkami. Ale ja pro změnu, nesnesu čočky. Myslím, ze dneska jsou už v základu skla kvalitní. Hodně záleží jaké si vyberes obruby, někam musí skla tenčená, někam ne. Za mě je skvele plus sluneční klip, pokud to obroucky umožňují. Tak budu volit ja své příští brýle.

kackabis
15. lis 2022

Pokud máte -4D a nechcete nosit popelníky, opravdu je lepší si připlatit za tenčené čočky, tam se cena v indexu 1,7 (to už je krásně tenké) pohybuje kolem 2.500-3.000,-kč za jedno sklo. Obruba stojí podle toho co si vyberete, když nějaké noname tak se dá sehnat hezká kolem 1500-2500,-kč, pokud jdete na design a značku, počítejte kolem 5tis za obrubu

zuzkasim
15. lis 2022

Mám teda -3.75 na dálku, takže o fousek méně, astigmatismus též, poslední brýle mě celkově vyšly téměř 6 tisíc, což jsou nejdražší, jaké jsem kdy měla. Skla si beru tenšená, ale jen trochu, antireflex, to je vše. Obroučky se snažím ten nižší střed, teď mám tedy trošku dražší, na můj vkus. Vždycky navštívím několik optik, máloco mi sluší a taky se dívám na cenu. Nevím, jak to budeš mít se skly ty, protože mám dojem, že ty -4 dioptrie jsou právě ta hranice, kdy už musí být skla nějaká jiná, dražší, já vycházím vždy těsně pod tu hranici.

jako_mala_holka
15. lis 2022

Mám na jednom oku cca jako ty, na druhém dvakrát víc, plus astigmatismus, potřebuju maximálně tencena skla a naposledy asi tři roky zpátky jsem platila cca 11tis za skla plus obroučky (ty byly tuším do 2tis)... Během příštího roku se chystám do nových brýlí, tak jsem zvědavá, kam se to vyšplhá 🙄 jinak manžel je na tom mnohem líp, má jen pár dioptrií a ve stejnou dobu jako já dával za brýle komplet kolem 3tis

jiss
15. lis 2022

Doporučila bych Vám najít si nejdřív nějakého dobrého optometristu. Byla jsem u jednoho a vyzkoušela jsem několik druhů kontaktních čoček a ještě dostala domů. Je spousta druhů a možná vám jenom přestává sedět stará značka. Já brýle také nesnáším, mám hrozné dioptrie a je mi velmi nepříjemné se v nich orientovat ve městě. A z mojí zkušenosti mají brýle levnější v menších městech.

monaluza
15. lis 2022

Nosím brýle každý den a celý den, dioptrie mám podobné jako vy, takže na nich nešetřím, loni jsem si koupila nové (asi po pěti letech) celkem za jedenáct tisíc (maximálně tenčená skla, křemíková vrstva proti poškrábání, antireflex, titanové ohebné nožičky).

me_druhe_ja
16. lis 2022

U ničeho nic jsi přestala snášet čočky? To mi ani neříkej....já mám brýle od 12-13 let a čočky nosím od 16 let.bude mi 37. Brýle nenávidím. Připadám si v nich hrozně a nepohodlne...to mě dost desi, že bych přestala snášet čočky. Mám 6 dioptrií.

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
16. lis 2022

Děkuji všem. Mně včera nabízeli brýle přes 4 tis. Kč a jedno sklo za 5,5 tis. Kč, což mi přišlo trochu moc, ale poslední brýle jsem opravdu kupovala před strašnou dobou, ty stály 2,5 tis. Kč se vším, tenkrát.

autor
16. lis 2022

@jiss optometrista nepomůže, oči zlobí i s brýlemi, věk, zdravotní stav, důsledek dlouhodobého nošení kontaktních čoček.

autor
16. lis 2022

@me_druhe_ja poslední tři roky se to zhoršovalo. Pokud nenávidíš brýle, doporučuji operaci. Kdybych jí ještě mohla podstoupit, jdu do toho.

lenkapanenka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
janule0123
17. lis 2022

Bez brýlí ani ránu, na jednom oku mám nějaký cylindr nebo co… což me značně prodrazuje skla 😂co jsem pochopila… a musím investovat i do ztenčení, plus cumim do počítače, tak nejaka ta vrstvička … mám už svoji oblíbenou optiku, kde vím ze koupím hezké brýle za rozumné peníze .. poslední jsem teda kupovala 2018.. takže otázka jak vyletely ceny.. ale pod 7tis bych se nedostala … a už v te době v jiných optikach menší vyber a ceny minimálně dvojnásobné..