icon

Jak často uklízíte v bytě a jak to zvládáte?

15. únor 2022

Ahoj především těm co bydlí v bytě. Zrovna dnes mi přítel řekl, že už jsem praštěná, že furt uklízím. Já mám ráda prostě vše uklizené, takže hned jak malá si prestane hrát, jdu to hned uklidit, prach utírám ráno i večer, někdy i odpoledne, nádobí, prádlo, kos vše musí být uklizené nebo vyprané a hned zehlim a uklizim, vytiram klidně 5x denně, nevím jsem teda prastena? Já mám proste ráda uklizeno, do toho stíhám s malou jít na procházku, uvařit, hrát si s ni a věnovat se ji (pomáhá mi) ale prý bych měla brzdit.. tak nevím no😄😊
Jak to máte vy? Děkuji

Strana
z8
emillyhk
15. únor 2022

Mám 12m dítě a samozřejmě uklízím denně, ale teda takhle opravdu ne. Ale mě dítě skoro nespí - ráno vstáváme v 7hod., odpoledne spí 30min. (tak 3x týdně, víc ne), spát jde kolem půl osmé. Tím, že syn ještě nechodí a stojí jen s oporou, tak ani nějaká asistence zatím není.😄 Pomáhá uklízet hračky, miluje přendávání věcí z jednoho boxu do druhého 😂 Jinak vytírám denně, vysávám ráno pořádně plus když se někde válí drobky, kočičí chlupy, vezmu to tyčovým vysavačem lokálně. Peru denně, nežehlím (radši si vezmu knížku), vařím většinou na dva dny nebo jen nějakou rychlovku, prach utírám 2x týdně, koupelnu (větší úklid) taky 2x týdně.

autor
15. únor 2022

@te_reza 😩musim to změnit 😂

@antoinet Tak tomu never 🙂

jako_mala_holka
15. únor 2022

Jsi blázen, takhle jsem neuklizela nikdy v životě a ani mě to nenapadlo 😄 prach utiram tak jednou týdně, vysavam 3x tydne, k tomu 2x týdne i vytřu, linku průběžně, koupelnu a WC 2x týdne max... Nádobí dělá každý večer manžel, koš vynáší taky manžel každé ráno... Hračky jsou třeba teď v pokojíku rozházené a ani mě nehne to jít uklízet... Jo a prádlo dělám tak 3x týdne, jindy jen když je něco akutního, třeba když se malá dneska pocurala do postele, tak to peru samozřejmě hned... Bordel tu nemáme, ale ani se všechno dokonale neleskne, prostě tak nějak normálně... Jinak dcerka se mnou často "uklízí", ráda vyndava prádlo z pračky a dává ho do sušičky apod, většinu věcí děláme jakoby spolu, když ji to baví

prejeta_zaba
15. únor 2022

Btw. Napadlo tě, kolik času bys mohla věnovat něčemu užitečnému nebo seberozvoji? Místo osmého zbytečného vytření? Asi každá by mohla...ale na co? Jednak teda moje děti tolik nenaspaly ani v porodnici (a to nejsou nijak problémové), druhak, kdo vidí smysl v neustálém chození s hadrem za každým členem rodiny? Přítel si po sobě neumí odnést nádobí od snídaně? Proč denně utírat prach a radši si třeba nezacvičit nebo něco nepřečíst?

autor
15. únor 2022

@prejeta_zaba já to mám asi od svoji matky a od její matky teda moji babičky. Ani s jednou se nevidíme, ale vždy to bylo uklid to, musíš uklízet atd.. hrozně na mě rvala matka, kdyz mi upadl jenom rohlík, nechci toto dělat své malé, ale chci jen mít cisto, protože to mám v hlavě, ze musim..

martt
15. únor 2022

Upřímně tohle co píšeš je cesta do pekel. Vim o cem mluvím moje mamka byla taky taková až kvůli tomu skončila v nemocnici.

chrystyanna
15. únor 2022

@prejeta_zaba ono záleží jak to je s tím zakydanim stolu ráno. Pokud je třeba tři zrnka cukru, jedna kapka ..
Autorko, jsi vážně na cestě do blázince.. Až malá nebude spavat, bude dělat bordel typu rozlije, rozsype, rozbordeli.. Tak budeš uklízet celé noci?

hani_na
15. únor 2022

Prostě ve zkratce: já bych nikdy tak často neuklízela, moje dítě by nikdy tolik nespalo a manžel by nikdy nedělal takovej bordel, jinak bych ho přetáhla tím hadrem, kterým max. 2 týdně vytírám. Ale neodsuzuju, neřešim, nezávidím. Peace and Serenity😉

klokanka31
15. únor 2022

Vemte to ale tak že pravý blázen by byl ten kdo by 1x týdně maloval byt, nebo myl okna...běžný úklid je oproti tomu smetánka...😊

jane46
15. únor 2022

Uz se tesim, az uspi chlap deti, abych mu to prevypravela... A aspon uvidi, ze jsem vlastne bordelar 😆 S tim spankem - moje kamaradka mela obe deti takhle spave, mrcha jedna 🤣 Fakt i to je mozne.
K uklidu - kdyz se jde z domu, musi byt uklizeno tak, abychom mohli s nekym prijit "navstevni poradek" Nevadi mi rozestavene lego nebo hrnec s polevkou na sporaku, ale nesmi byt bordel.
Deti uz maji vetsinu hracek v pokojiku a tam at si delaji co chteji, 1x tydne zavelim, ze poustim robovysavac. Cedulka do pokojiku varuje odvazne...
Tycovy vysavac mam dole a pouzivam podle potreby a vecer komplet. Kuchyn a jidelni stul musi byt porad uklizene, to udela nejvic (mame pididomek a spojeny s obyvakem), vecer se uklizi i "projekty" deti, pokud neco vytvori, maji na to prostor, kam to vystavit...
Nesnasim omatlane veci... To utru hned. Ale vytiram 1x tydne, prach, koupelny a WC, okna (mame 4) taky. Jen umyvadlo podle potreby. Rodinka se prizpusobila, to hodne pomaha 😆
Peru dle potreby (takze cca obden, deti jdou kazdy den do skolky v cistem), varim kazdy den (nosime si jidlo do prace).
Jo a heges mop v koute me desi taky 🤢
A nezehlim...
Nej vyhoda - zadne skrinky, policky, pracholapy, vse uklizene. Nas domek je tak velky, ze zapojim na zacatku vysavac a nemusim ho prehazovat do jine zasuvky 😂 A vezmu to komplet...

hvezdicka09
15. únor 2022

Ja třeba rozumím tomu, ze tak často vytiras, pokud se u vás doma chodí v botech z venku, jak píšeš. To bych asi teda taky s ročním prckem pořad vytirala, když všude leze a ruce pořad v puse. Nebylo by jednodušší se s mužem domluvit na přezouvani a malou v botech z venku dal než do předsíně nepustit? Ja si myslela, ze uklizim tak nějak rozumne, spis víc než min, ale když čtu tvé příspěvky, připadám si jako bordelar.

katule1990
15. únor 2022

Ano, přítel má pravdu, tohle uklízení hraničí s obsesí. Já jsem teda asi prase, peru sice každý den (používám látkový plínky), ale nežehlím třeba vůbec, luxuju tak 1x za 2 dny, stírám a uklízím koupelnu a WC 1x týdně, prach sotva 1x za 14 dní. A to máme 2 kočky a dítě lezoucí po zemi. Buduje imunitu, no 😁. Hodně vařím a s tím souvisí každodenní úklid kuchyně. Hračky a vykramařený věci uklidím tak 30x za den, ale to hlavně proto, že se syn opětovným vyndáváním zabaví a já si mezitím uvařím/pověsím prádlo. Mýmu dítěti je 15 měsíců, usíná kolem 20 h, vstává v 7, po obědě spí hodinu a jsem ráda. Aby takhle velký díte vstalo v 9-10 h a pak prospalo prakticky celý odpoledne a za chvíli šlo zase spát, to mi přijde dost zvláštní.

martiniquest
15. únor 2022

Jo, jsi prastena. Provozni neporadek uklizim dle potreby behem dne. Prach utiram idealne jednou tydne, nekdy az po 10 dnech. To samo sanitu. Vysavam jednou týdně a xkrat denne hot spoty (kuchyn po jidle). Vytiram jednou za x tydnu. Jsem poradkumilovna, ale s detma jsem zjistila, ze jsou dulezitejsi veci. S jednim ditetem jsem tu taky mela sterilni prostredi,ted uz ne. Radsi si jdu malovat nebo behat.

jane46
15. únor 2022

@hvezdicka09 Presne 👍 U nas muzou max do pulky predsine 😆 Jinak si to uklidi 🤷

veruuu_kubesovic
15. únor 2022

To už je nějaká úchylka ne?
Uklizim průběžně, ale tak abych měla i chvilku sama pro sebe, vypít kafe, mrknout na net... ne že tu budu furt lítat s hadrem 🤦‍♀️

polakovakl
15. únor 2022

Vás bych chtěla domů 😂 a jak to máme u nás? Řeknu jen, že uklízím dle potřeby 🤷‍♀️ A větší smysl pro pořádek má asi manžel, který poklidí co zrovna uzná za vhodné (a ano, je schopný jít přerovnat věci, které já už mám za uklizené) ☺️

sirinfirst
15. únor 2022

Pes dovnitř nechodí, ale starat se o něj musím 🙂

sirinfirst
15. únor 2022

@polakovakl to je jak můj manžel 😀

honatko092
15. únor 2022

Tak tato diskuze mě položila, to je mazec, úklid a ten denní režim...já mám 18 měsíčního syna, který je neposedný a když jdu na záchod, tak je schopný vylézt na gauč a dvakrát spadnout. Taky mám chlupatého psa a dvakrát denně jdu s nimi ven (na zahradu, k babi apod). Jsme cca 4 hoďky denně pryč, úklid neřeším, záchod a koupelnu umývám 1x týdně, prach 1x za 14 dní a snažíme se vytírat každý týden. Bordel tu máme občas, ale já se pořád věnuji dítěti, jezdím s ním na výlety, plavání, do dětského centra, pracuju na půl úvazek a když mám chvíli klid, tak si čtu. Dobrá práce 👍🏻 ale teda praštěné to je

ahyt
15. únor 2022

@klokanka31 nebo ten,kdo ob den prevleka periny,promin,ale to je taky uchylka.😅

2hanah
15. únor 2022

Promiň, praštěná, partner má pravdu...

klokanka31
15. únor 2022

@ahyt Lepší než jednou za 3-4 týdny 😉

amelia89
15. únor 2022

Toto je troll, proste je nerealne aby dieta spalo od 20-10 co je 14 hodin a potom 4 hodin odpo a vzbudilo aa o 18 a islo o 20 spat. Proste urcite nie. To nie je novorodenec,ak by toto bola pravda tak asi idem na neurologiu s nim. Ved prespi v roku 18 hodin a bdie 6. TROLL

zelenaesmolda
15. únor 2022

@amelia89
doufejme protoze pokud neni tak je sakra neco spatne jak s ditetem,tak s maminkou.

ahyt
15. únor 2022

@klokanka31 prevlikam 1x za 6 tydnu😅.

veruuu_kubesovic
15. únor 2022

Hele, přesně tenhle díl Výměny manželek tě vystihuje, a jakou pohádku teď 😂😂😂

lenka3p
15. únor 2022

@ahyt Prevlikam 6 povleceni. Casteji to nedam ani nahodou. By me jeblo porad svlikat a prat povleceni, uz takhle me nebavi minimalne obden pracka az dve. A to mame susicku.

sinicka
15. únor 2022

Gratulki super mamince, ktera vse stiha a je dokonala a ma doma nejcistej 🙂 tohle je jedine co chces slyset, ze?

me_druhe_ja
15. únor 2022

Mám dvě děti: 2 a čtvrt roku a rok. Obě stále nechodící, takže furt na zemi. Oba pořád olizuji vše. Máme barák: nahoře 5+1 a dole jsou další dva pokoje, záchod, sprcha a technická místnost s pračkou (a sklípek a garáž, ale to neřeším). Dole bejvaj jen starší chlapovy děti, tam to neřeším skoro. Tam uklízím podlahu jednou týdně, sprchu jen 1x 14 dní po jejich odjezdu a WC to samý. Postele (3x) jim měním po měsíci (spí v tom 2 víkendy). Prach tam neřeším, mají tam dost Bordel, ale jejich věc, jsou dost stáří a moje malý tam nechodí. Nahoře zem myju každej druhej den (max třetí) - mám teď měsíc vysavač a parní mop v jednom a to je boží věc. Koupelna 1x týdně, WC podle potřeby a počtu lidí (většinou 2-3x týdně). Prach vůbec neřeším: nemam skoro žádný lapače a těch pár ploch sem tam setru když vidím, že je to moc. Peru teda denně, max obden, máme dost prádla. Nežehlím nic. Jedině košile, ale to si dělá chlap sám. Hračky se uklízí večer. Nádobí průběžně. Okna myje chlap 1-2x ročně. Postele prevlikam dle potřeby: jednou za dva až tři týdny.
Samozřejmě po jídle zametu kolem stolu, utřu židličku, ubrus....

Přítel mi říká, že to přehanim. Mě to přijde tak akorát.
A to žiju ve Francii, kde se návštěvy nevyzouvaji.

michaela666
15. únor 2022

I kdybych měla spavé dítě, tak tohle ve 13 měsících fakt není normální. Jak píšou holky, začala bych to řešit s pediatrem. Může mít nějaký zdravotní problém.

Strana
z8