Jak na dobrou domácí limonádu?
Ahoj, prosím, jak udělat domácí limonádu jak z kavárny? 🙂 Spíš ze sirupu, je mi jasné, že je potřeba kvalitní, k tomu ovoce, led... jak ale docílit mírné perlivosti? Máte sodastream, kupujete mírně perlivou vodu, minerálku, nebo jak na to? 🙂 Uvítám i oblíbené recepty, značky sirupů, příchutě, kombinace 🙂
@1pomnenka chci klasickou limonadu, houby, kombuchy, kefiry mi delaji paseku se zazivanim 🙂
@kacka1994 A co domácí sirup, k tomu čerstvé ovoce, vodu a dolít sodou ze sodastreamu. Někdy k tomu přidám snítku citrónové meduňky, mám ráda led, děti ho ale nemusí. Právě ta kombinace sirupu a ovoce, které je čerstvé ze zahrádky, je moc dobrá.
@kacka1994 A co domácí sirup, k tomu čerstvé ovoce, vodu a dolít sodou ze sodastreamu. Někdy k tomu přidám snítku citrónové meduňky, mám ráda led, děti ho ale nemusí. Právě ta kombinace sirupu a ovoce, které je čerstvé ze zahrádky, je moc dobrá.
@1pomnenka prave nemam sodastream, uvazuju jestli ho koupit, jestli to nejak prida na hodnote te limonade oproti kupovane perlive mineralce? 🙂 Vodu moc dobrou nemame, ne ze by se nedala pit, ale neochucenou piju magnesku, vodu jen s matou/citronem...v limonade by to asi taky slo, ale nejsem si jista jestli to ma smysl
Mám vyzkoušené sirupy Monin a Kitl - používají je právě v restauracích a kavárnách
Máme sodastream, ale nemyslím si že by byl lepší než kupovana minerálka, spíš pro mě pohodlnější. Sirupy Kitl nebo teď mám na nealko drinky Dei sirupy, oboje jsou výborné. Led a k tomu ovoce, citrusy nebo bylinky vhodné k příchuti sirupu. Doma mi teda chutná víc než v kavárně 😊
@kacka1994 určitě čerstvé ovoce a domácí sirup a já přidávám perlivou minerálku, ale rraději máme stejně bez bublin 🙂
Mám vyzkoušené sirupy Monin a Kitl - používají je právě v restauracích a kavárnách
@apacheee diky, kitl jsem nakoupila uz predtim :D ale nejak z toho neumim udelat tu pravou limcu 😅 ale uz jsem si koupila dzbanek a brcko, tak verim ze to spolu s perlivou mineralkou bude vic jako ta limca z kavarny :D
@pavlinkaaa87 to je voda s matou a citronem, ne domaci limonada 😂
@kacka1994 a tak je to nejlepší. Nechceme sladit limonádu v době epidemie cukrovky a obezity
@kacka1994 a tak je to nejlepší. Nechceme sladit limonádu v době epidemie cukrovky a obezity
@pavlinkaaa87 a ja zas nevidim duvod proc bych si nemohla dat na chut limonadu s cukrem 🤷🏻♀️😃 jsem zdrava, sportujici zena, klidne si muzu dat, stejne jako detem obcas dopreju na chut sladke piti 🙂 na bezne piti mame vodu, nebo vodu s bylinkami 🙂

Koupit si tibi krystaly, přidat trochu ovoce a počkat, až se vytvoří zdravá limonáda. Návod je na netu. Jahodová a malinová je top.