Jak na jídelníček pro věčně hladového tříletého? Inspirace a tipy
Ahoj, můžete mi pro inspiraci prosím popsat jídelníček vašich tříleťáků + jak často jí?
My doma neustále řešíme jídlo a už jsem z toho neskutečně unavená. Tady se spíš řeší nejedlíci, ale my máme doma přesný opak. Syn by jedl pořád, přejídá se, má tendence jídlem zahánět nudu. Každý den řešíme pláč, řev a hysterie když mu jídlo nechceme dát (musí se občas utnout, přejídá se). Váha je ok, patří spíš k těm hubenějším, má rychlé spalování - to beru, ale ty neustálé hádky kvůli jídlu jsou už fakt vyčerpávající. Já už prostě nemůžu, nedělám nic jiného než řeším jídlo, vařím, nakupuju. Nesmysly nejíme, vařím řekla bych zdravě, ovoce a zeleniny má hodně. Za den toho sní víc než já, těhotná.
@bigbig Taky mi to varili jeste kdysi doma nasi a furt se vyrabi 🙂
Já tedy moc nevím, kde je problém. Moje děti také obdobně jí a ano, občas je to náročné stále něco připravovat, ale od mala jedly zdrave, hromady ovoce a zeleniny, to nemají problém, naopak, ostatní jídlo též sní a ne malo. Ale ja to neresim, pohyb maji, hubeni jsou a holt maji hlad. Nekdy se stane(minimalne), ze ji malo, ale to spis pri nemoci, apod. Jinak to neresim a jsem rada, ze ji. Kdyz na podzim jsme vsichni chytili nejakej bacil(covid to nebyl), porazilo nas to na mesic vsechny. Nejedli skoro nic. Jak sem byla rada, ze se pak vratily do normalu a i osvaleny postavy a ne kostry. Syn hodne ji rekla bych po manzelovi, ten je jak kyselina a vzdy(do cca 30) byl hubeny az vychrtly. Kdyz beru pro nasi rodinu svacinu na vylet, je toho cela taska. A co myslite. Nez dojedeme na misto, tak je to snezene. Takze asi tak. Ale pokud by mel problemy s postavou, porce bych nechala(at nema hlad), ale aby jedl zdrave a vyvazene. Plus dost pohybu.
@journals snídaně chléb/houska se šunkou 96% masa, máslo, kousek jablka, okurka nebo toust se sýrem, šunkou, hroznové víno, mrkev nebo jogurt + houska s máslem, jablko
Svačina: jablko, tvaroháček, křupinky nebo pečivo
Oběd: hovězí maso na kořenové zelenině, domácí bramborové noky občas i polévka
Svačina tvaroh s ovocem/ nebo jogurt + ovoce a zelenina/ domácí zmrzlina z ovoce
Večeře jak kdy někdy míchaná vajíčka, omeleta, jidlo od oběda, toust a zelenina, polévka se zakysanou smetanou nebo tvarohem
Děti v ovoci ani zelenině během dne neomezuji. My jedeme hodně bílkoviny. Často máme maso, ryby, vajíčka, mléčné výrobky. Hodně vařím zeleninová jídla, které ani nepoznají, že tam zelenina je (palačinky z řepy a špenátu). Milují omelety a různé placky.

@felixfelicis Jé O hladové já, to jsme hodně dělali doma když jsem chodila na gympl. To jsem měla ráda. Úplně jsem na to zapomněla. Já miluju luštěniny a tahle když se správně dochutí je moc dobrá. Ale už jsem jí nejedla tak 15 let😃