icon

Jak najít přátele a patřit do kolektivu?

17. říj 2023

ahojte, je mi 16 a poslední 3 roky si vůbec nerozumím s vrstevníky, po škole jdu vždy hned domů, víkendy i prázdniny trávím doma, prostě se s nikým necítím dobře, i školní výlet jsem jen protrpěla, prostě mi s nikým není dobře, i doma to není úplně ideální, už po těch dvou měsících v létě jsme se jen pořád hadali, většinou jsem pak v pokoji a jediné rozptylení je moje mladší sestra. Cítím se strašně divně z toho všeho, snažila jsem se donutit jít někam ven ale vzdala jsem to, protože mi tam bylo celou dobu do pláče. Nemyslím si, že je to deprese, protože doma sama jsem v pohodě. Ale chci někam patřit, mít kamarády, zážitky a už nevím co s tím dělat…

Strana
z2
ekou
18. říj 2023

Bez motivace nic nejde. Dej si cíl čeho chceš dosáhnout a postupně na tom dělat. Jak už tu někdo psal, ani Řím nebyl za den postavený ;)

Udělej si to do list na každý den a začít zlehka, ať nejsi ihned otrávená.

Chceš sportovat? Zkus 1x týdně zajít na hromadné cvičení. Jóga/fitbox/pilates nebo krav magu :D hlavně se nenechat odradit první divnou hodinou. Začátek je vždy nemastný a neslaný.

westie
18. říj 2023

Jestli jsi pořád unavená, ospalá, nemusí to být jen psychické, ale i zdravotní - můžou ti chybět vitamíny, štítná žláza taky dokáže nadělat paseku. V tom by ti mohla poradit praktická doktorka, pokud za něco stojí. A hlavně rodiče.
A co pohyb? Děláš ráda něco? A když nezvládáš osobní kontakt, co mít někoho online? Někoho, koho znáš osobně, ale jste třeba každá někde jinde, nemáte možnost se vídat?

reeeza
18. říj 2023

Ahoj, procházíš si hrozně těžkým vývojovým obdobím, dospíváním. Je to fakt fuška a každý dospělý si tím prošel. Takže neboj, je to jen etapa, která pomine.
Já bych se netlačila do něčeho, co ti není příjemné. Čili klidně buď i sama, ale zkus ten čas kdy jsi sama se sebou vyplnit něčím, co ti přinese fajn pocity, nějakými koníčky: třeba čti, zdokonaluj se v něčem, něci vyráběj, sportuj, prodávej něco online atp....Nabije tě to pozitivní náladou a třeba tím i posílíš sebevědomí.
Co se týče kolektivu, co třeba zkusit jít na nějaký kurz? Nebo se zkusit bavit třeba s někým ze třídy, kdo je tajy trochu "mimo hlavní proud"?

Co tě baví dělat?

konidana
18. říj 2023

No ale to sezeni u psycholozky popisujes uplne stejne jako jsem to mela tenkrat ja. Ne ze by byli blbi, ale proste tenkrat jsem na psychoterapii nemela myslenky a trpelivost, a s tim, ze casto proste prvni nahodily terapeut cloveku nesedne, to proste neslo.

autor
18. říj 2023

@westie stitnu slazu mam ok, i krevní obraz, nedávno mi dělali odběry, nemam nikoho, s kým bych si mohla psát online

autor
18. říj 2023

@reeeza jak jsem už psala, mám zaujmy, ale v poslední době mám jakoby krizi ve všem, nic mě nebaví tak, jak bych chtěla

reeeza
23. říj 2023

Já jsem zjistila, že v životě je úplně jedno, co člověk chce, nebo co si představuje atp...ono opravdu nejvíc ti dá to "udělat".
Z toho co popisuješ za koníčky atp...celkem by se k tobě hodilo doučování dětí. To nejsou vrstevníci, takže si třeba nebudeš připadat špatně. A může ti to dodat pocit zodivědnosti, nějaký směr, budeš se na to muset i nějak připravit a třeba by tě to mohlo bavit...??
Nebo nějaké dobrovolnictví?

Strana
z2