Jak obnovit data z poškozeného externího disku?
Ahoj Holky, moje otázka je hodně mimo téma dětí (i když to způsobilo jedno moje dítě 😀) . Dceři spadl na zem externí disk, při zapojení začne tak divně vrnět ( jakoby se snažil rozjet to otáčení disku, ale marně). Nedetekuje jej ani PC, stalo se někomu? A vytáhli vám z něj data? Máme tam hodně důležitých pracovných souborů.
Díky
@9radka9 Kamaradka resila stejnou vec, taky ji spadl exterak na zem, a firmy ji rekly sileny tisicovy castky za opravu s nejistym vysledkem. Takze data nema. Ale zalezi na rozsahu poskozeni disku.
@9radka9 zkus si stahnout distribuci Ubuntu (ooeracni system Linux), udelej si bootovaci live USB klicenku a zkus nabootovat PC z toho live USB disku. Neboj se, nic se ti nikde nepremaze, nic ne nebude instalovat. Linux by ten disk mohl videt. Takhle jsem tahala data z disku uz nekolika lidem. Pokud nevis, jak na to, Googluj.
a) Ubuntu.cz
b) Stahni program Rufus pro delani klicenky
c) How to boot live ubuntu USB in Win 10
@moudivlacek Profi servis data necte. Jen je vytahne a otestuje, zda nejsou poskozena.
@katule1990 Jak s nejistym výsledkem, u profi firmy platis pouze v případě, ze z toho data dostanou. A castky jsou to spíše desetitisícové.
@j.a.n.i Jojo, bylo to v radech desitek tisic, jedna nabidka v radech tisic. Nevim, zda ji rekly obe firmy, ze nemusi vytahnout zdaleka vsechna data, nebo jestli to rekla jen ta firma s nizsi cenou 🤔. Mozna jen ta levnejsi, protoze tu drazsi vubec nebrala v uvahu, to by si nemohla dovolit zaplatit.
Holky, takže data zachránit šli, cena bude kolem 4 tisíc, kdyby se v budoucnu někomu stalo to samé

nemate ve firme It oddeleni? existuji na to i firmy, ale jednak ti to nikdo nezaruci a jednak pokud tam mas firemni data, bala bych se to davat z rukou