icon

Jak odstranit flíčky z dětského oblečení?

bruckner
24. bře 2017

Ahojky, prosím o radu, jak se zbavujete nevypratelných skvrn z dětských bodýček? Myslím fleky od mrkve, špenátu apod. Normálním praním se jich nemůžu zbavit, peru na 40° něco i na 60°. Vanish, Savo? Děkuji za radu 🙂

kekulice
24. bře 2017

@bruckner dávám to namočit klidně přes noc a v ruce to předtim vydrhnu mýdlem, pak vyperu na dlouhy program normálním práškem a pak ještě lovela a většinou to pustí, někdy to musím opakovat.

annasmyckova
24. bře 2017

když už jsem nevěděla, co s tím, dala jsem na vyvářku do velkého hrnce s trochou přípravku na skvrny (oranžový z lidlu) nebo prášku na praní -asi tak na 15min.-ale lze to jen se světlým prádlem, ideální je ještě pověsit uschnout na sluníčko, ono to vytáhne...vyprala jsem i hodně zaprané skvrny od ovoce, mrkve, od kakání...

hojda
24. bře 2017

Hodně pomáhá to sluníčko.

23363
24. bře 2017

Žlučové mýdlo.

luciehutt
24. bře 2017

Žlučové mýdlo z dm 👍. Používám v gelu, mají i tuhé. Stojí pár korun. Vyzkoušela jsem spoustu drahých odstraňovačů, ale žlučové mýdlo jako jediné zabralo na 100%

brouzdalka
24. bře 2017

Většina fleků jde Neflekem, oranžové dávám vyžrat na sluníčko (mrkev, dýně, rajče), tělní tekutiny žlučovým mýdlem a na takový banán pomáhá jen Savo ☺️

ajinka8
24. bře 2017

Zlucove mýdlo je super, na staré fleky od čehokoliv používám Agenta od Eurony.

machyxs
24. bře 2017

Používám tekuté žlučové mýdlo z DM, zabírá skoro na vše. Staré zašlé věci světlých barev jsem také přes noc louhovala v perkarbonátu (bělidlo - modré sáčky z DM). Nejhorší fleky na světlých textiliích (např. i fleky od jídla na lehátku) jsem brala i savem.

rebe
25. bře 2017

Na co nezabere žlučové mýdlo nebo obyčejné mýdlo s jelenem, na to beru fialový odstraňovač skvrn z lidlu, ten vypere snad všechno.

guinea
25. bře 2017

@rebe i zapranou mrkev???

guinea
25. bře 2017

Jinak na čerstvé skvrny od mrkve nebo příkrmů s mrkví je super tento postup:

1. co nejvíc jídla z oblečení nasucho odškrábnout nehtem nebo lžičkou
2. nalít na skvrnu tekuté mýdlo s obsahem oleje - já používám dětský mycí gel na tělíčko i vlásky - má vysoký obsah toho oleje
3. nasucho bez vody to tekuté mýdlo vetřít do skvrny
4. vše ručně vyprat a vypláchnout studenou (!) vodou (já to pak celé ještě hodím do pračky, ale to jen proto, že se mi nechce se s tím máchat)

... a skrvrna je pryč! Je to proto, že to oranžové barvivo - betakaroten - je rozpustné v oleji. Studená voda má také své opodstatnění (ale už jsem zapoměla, jaké... 🙂 )

meta123456789
28. bře 2017

Já dávala vždy vanish -rovnou na skvrnu a nechat působit 10 min. Většinafleků (ale ne vše🙂 se pak vyprala

rebe
28. bře 2017

@guinea Jestli konkrétně mrkev, to nevím, ale měla jsem po dceři kupičku oblečení na vyhození, protože mělo flíčky, které se mi naprosto ničím nepovedlo odstranit. Zkusila jsem tenhle utrejch, a většinu toho pak nosil ještě synek, protože bylo jako nové. Čokoláda, bláto, snad všechno ovoce, zaschlé fleky od kdovíčeho, ...

guinea
29. bře 2017

@rebe 😀 Opravdu!? Tak to hned běžím do Lidlu 😀

rebe
29. bře 2017

@guinea Řeknu to takhle: doporučila mi to tchyně. Nesnáším svoji tchyni. Tohle je regulérně nejlepší věc, kterou od ní mám (s výjimkou jejího syna, pochopitelně 😀 😀)