Jak překonat obavy z návratu k řízení?
Chci začít opět řídit. Chci se zeptat,vracel se někdo po takové době. Samozřejmě mám obavy. Ráda bych šla na kondiční jízdy, ale stydím. Mám pocit, že už bych to měla umět.
Jo, severu odvahu a půjdu.
@anonym_autor Proc stydět. Ja se vracela k řízení po letech, me tedy pomohl rozjezdit manzel. Nejdriv jsem dala male cíle, jen nejnutnější trasy a postupne se odvážila jezdit vic a vic.
Rozhodně se nestydet jít na kondiční jízdy, než vjet do provozu jako uzlicek nervů a dělat chyby i tam kde je bez nervů neuděláš.... Shodou okolností mám 3 týdny nabourane auto. Paní udělala úplně začátečníckou chybu. Než přijela dopravní policie, tak jsem se s ní bavila. Protože jsem se jí snažila uklidnit. Fakt se tam zhroutila, vypadlo z ní že xlet neřídila a okolnost ji donutila sednou za volant a ona z toho měla strach. A díky strachu z rozjezdu nesledovala(nevnímala) plně provoz a napálila to do mě, když už jsem byla před ní. (mám rozbitou zadní část auta)... (já byla na 4 proudové hlavní v nejvzdálenějším pruhu od ní) Takže za mě jsou kondiční jízdy první krok jak se vrátit k řízení. Případně pak jezdit s někým "kdo poradí"/"s druhýma očima"..
Rozhodně se nestydet jít na kondiční jízdy, než vjet do provozu jako uzlicek nervů a dělat chyby i tam kde je bez nervů neuděláš.... Shodou okolností mám 3 týdny nabourane auto. Paní udělala úplně začátečníckou chybu. Než přijela dopravní policie, tak jsem se s ní bavila. Protože jsem se jí snažila uklidnit. Fakt se tam zhroutila, vypadlo z ní že xlet neřídila a okolnost ji donutila sednou za volant a ona z toho měla strach. A díky strachu z rozjezdu nesledovala(nevnímala) plně provoz a napálila to do mě, když už jsem byla před ní. (mám rozbitou zadní část auta)... (já byla na 4 proudové hlavní v nejvzdálenějším pruhu od ní) Takže za mě jsou kondiční jízdy první krok jak se vrátit k řízení. Případně pak jezdit s někým "kdo poradí"/"s druhýma očima"..
@monars no právě, já si takhle sednout do provozu sama nechci. Jak píšeš ty kondicky a pak ve dvou.
@anonym_autor Nestyď se. Ti instruktoři jsou zvyklí na ledasco, ty už máš alespoň něco za sebou. Před kondičkama bych si stáhla nějakou aplikaci na procvičení cedulí, značek atp. Nezdá se to, ale i to člověku časem vypadne z hlavy 🙂
@anonym_autor Nestyď se. Ti instruktoři jsou zvyklí na ledasco, ty už máš alespoň něco za sebou. Před kondičkama bych si stáhla nějakou aplikaci na procvičení cedulí, značek atp. Nezdá se to, ale i to člověku časem vypadne z hlavy 🙂
@zanetasta jak už jsem psala to dělám. Videa, online výuku a testy
@martulka88 já předpisy znám, vím že je musím znát. Není to tak, že po 12 letech bych si znovu neprošla teorii ... To mi přijde trošku jako zbytečná poznámka. Pardon.
@anonym_autor ahoj, vracela jsem se po vice nez 15ti letech. Nechtela jsem utracet za kondicky, zaroven jsem mela veliky strach. Uklidnili me tyto veci :
Opakovala jsem si stale dokola testy, abych znala predpisy.
Rozhodne mi neskutecne pomohlo trénování rozjezdu, zastaveni, parkování nekde bokem.
A pomohlo mi si uvedomit, ze jsem pravoplatny clen provozu a ze to, ze se nekdo na me tlaci s velkym autem neznamena, ze mu musim uhnout atd.
A rozhodne mi pomaha defenzivni jizda.
A me se pak lip jezdilo samotne. Ten druhy me znervoznoval.
Kdyz jsem sedala do auta poprve pred cestou do prace, byla jsem fakt nervozni. Srdce mi tlouklo a cela jsem se klepala, ale dala jsem to. A pak s kazdou jizdou to bylo lepsi a lepsi.
Zejtra začínám první kondiční jízdu, tak mi držte palce.
Zejtra začínám první kondiční jízdu, tak mi držte palce.
@anonym_autor drzim pesti a pak napis, jake jsi z toho mela dojmy 😊
@anonym_autor drzim pesti a pak napis, jake jsi z toho mela dojmy 😊
@rosie18 tak jsem šla hnedka do provozu, jezdila jsem hodinu a půl po městě, rozjezd do kopce. Takže celkem výživný na začátku.

Já jsem neřídila 13 let a kondiční jízdy byly nutnost, protože jsem nebyla schopná se ani rozjet. Stále jsem sváteční řidič, řídím nerada a odmítám jezdit tam, kde to neznám.