icon

Jak řešit spory o poškozené telefony mezi dětmi?

lucifux
3. bře 2024

Co si o tom myslíte??
Ve čtvrtek šel syn se dvěma kluky od autobusu, bráchové. U toho mladšího po cestě došlo k poškození telefonu, prasklé sklo. Nic jsem netušila do doby, kdy mi chlapeček zazvonil u dveří, že to musíme zaplatit. Protože syn na svém telefonu zapnul aplikaci bouchání bomby, chlapeček se lekl a telefon upustil.. Řekla jsem, že mě to mrzí, co se stalo, ale jestliže, syn jeho telefon neměl v ruce a nepoškodil ho on, že nic hradit nebudeme. Ať klidně pošle babičku, že si o tom popovídáme.
Je to velmi pochybná rodina, alkohol tam teče proudem a cigarety pomalu nestačí típat. Nechci nikoho pomlouvat, každý máme svůj styl života, který se nemusí někomu líbit... Ale styl výchovy a vůbec vedení domácnosti, no hrůza a děs... Děti mluví jak dlaždiči, prarodiče ještě hůř. Takový burani. Děti dost často nechodí do školky a školy. Babička je všechny vypustí na náves a je jí jedno co se s nimi děje, v kolik přijdou, kde jsou, vůbec nic o nich neví, ani se nedojde podívat co dělají. To jen aby jste si udělali trochu přehled.
Babička pak ten večer psala manželovi, protože se znají víc , jako, že náš syn, rozbil telefon a já si dovolila chlapečka poslat pryč. Že prý asi taky půjde, schválně strčí do syna a rozbije mu telefon. Chlapeček očividně doma babičce řekl něco jiného než mě.
Druhý den ráno šel syn na autobus, kde už na něj čekali zmiňovaný kluci, syn mi vyděšený volal, že mu nadávají. Na zastávku jsem doběhla, dohady zastavila. Následně jsem pak psala p. učitelce, protože chlapeček a syn spolu chodí do třídy. Kdyby se zase něco dělo, aby věděla o co jde. P. učitelka mi pak volala, že zatím vše v pořádku, poděkovala za zprávu. A trochu taky něco z chlapečka dostala. Chlapeček p. učitelce řekl zase něco jiného. Prý za to ale syn nemůže. Že zmiňovanou bombu pustil druhý chlapec, syn s chlapečkem se lekli, srazili se a telefon upadl. Pravděpodobně se babičce báli kluci říct, jak to opravdu bylo.
Ale dnes, chlapeček volal synovi jestli půjde ven ať si s sebou vezme telefon, že si spolu zahrají. když hráli, synovi se něco nevedlo a tak poprosil chlapečka, jestli mu s tím pomůže. Půjčil tedy svůj telefon chlapečkovi. kdy zrovna v ten moment jeden z jejich sourozenců strčil do toho chlapečka. Chlapeček upustil telefon na silnici. Telefon je kaši. Tak rozbité sklo jsem ještě neviděla, sklo se pomalu vysypáválo z telefonu, byli v něm díry. Fungoval, ale prstem se na něm dělat nedalo nic, pořezal by se.
No jo, ale co teď s tím. Chlapečka jsem poslala pryč, když přišel on. Babička udělá to samé. Dle mého názoru úmysl, babička ty děti navedla, aby to synovi oplatili, protože nezná pravdu. Zvažovala jsem Policii, Na konec jsem si to rozmyslela. Fakt nevím co s tím. Telefon letěl do koše.

Strana
z2
lucifux
autor
4. bře 2024

@lichozroutsudy mám v plánu, koupit pouzdro v podobě knihy a ještě tvrzené sklo.

lichozroutsudy
4. bře 2024

@lucifux Pouzdro v podobě knihy je na nic. To je, abys neoškrábala zádíčka, ale energi při pádu to nepohltí vůbec. Věř mi, kup gumový obal.

westie
4. bře 2024

Jednoznačně se kluci pomstili. Šla bych za babičkou a osobně bych ji řekla: Že tvůj syn to neudělal, ale chápeš, že jí kluci řekli něco jiného, že tobě do toho nic není, ale přihlížet tomu, jak se kluci mstí tvému synovi a ničí mu mobil, nebudeš. Že rozbití telefonu z jejich strany nepovazuješ za nehodu, ale čirý úmysl. A ať se kluci drží od tvého syna dál nebo si na něj nedovolují, jinak nebudeš tak benevolentní jako teď.

konidana
4. bře 2024

@lucifux u toho tvyho odkazu pisou:
Pozor! Tvrzené sklo se vyznačuje svou tvrdostí proti poškrábání. Bohužel je však křehké jako jakékoli jiné sklo, proto do náročnějších podmínek tento kryt nedoporučujeme.

Pouzdro, zaviraci jako kniha, ma casto taky gumove vnizrni pouzdro do ktereho se da telefon a pak se teprv zavre. Za mne dobry. Ale asi mam kliku, nikdy jsem telefon nerozbila, ani kdyz mi spadl z kola uorostred krizovatky na asfalt. Obecne mi obcas spadne. Nase deti maj telefony furt s prasklym sklem. Nehapu jak to delaj...

lichozroutsudy
5. bře 2024

@lucifux Ze vsech moznych vaeiant je ten gumovy obal ta nejlepsi. Je to material, ktery nejlepe pohlcuje energii z padu. Tenhle kovovy ramecek je super designovka, ale neverim tomu, ze bude extra funkci. Magnet nemuze byt totiz prilis silny, neb by znicil hardware v mobilu. Takze pri padu se ti to cele rozleti a bude to na dve veci. Kup si ale co chces. Ja jen rikam, co zabrani rozbiti. Neresim ani design, ani cenu.

Strana
z2