icon

Jak se rozloučit se starším oblečením, které nenosíte?

maruska116
8. čer 2015

Ahoj holky, mám problém.. nedokážu se rozloučit se svým oblečením, které už prostě nenosím.. vždycky si říkám, že si to třeba ještě někdy vezmu, ale zatím se mi jen plní skříně.. Máte nějakou zaručenou radu? Moc díky 🙂

Strana
z2
lu777
9. čer 2015

@maruska116 na to asi rada není, možná vyndat do pytlů a pak odejít a požádat někoho ať to odnese...
a nebo módní poradkyně, ta umí řádně provětrat šatník! vyhodí co nesedí velikostně, ale i střihově nebo barevně tomu kterému člověku 😉

a nebo motivace si pak něco nového hezkého koupit? 😉

starší oblečení neva, pokud není zničené... spíš jde o to, aby jsi v něm vypadala šik 😉

ducik
9. čer 2015

@victress no právě jsou mi spíš velké, tak nemám co na sebe, krom pár hadriku tady z bazarku

pavlakosec
9. čer 2015

Taky jsem na tom byla stejně. Moc mi pomohl přítel, jeho argumenty byly přesné. 🙂 Racionální chlap. S brekem jsem se vzdala i několika kabelek. Teď mám dovoleno si něco koupit jen pokud se něčeho vzdám. ☹ Vyhazuji věci co jsem neměla na sobě více jak 6měs. Navíc potřebujeme místo pro mimi a věci pro něj, takže se musím uskromnit. Jinak vyřazené věci buď prodám na netu nebo dám do těch popelnic pro charitu. Snad to někomu ještě poslouží.

kocour1
9. čer 2015

Já se držím hesla, že vše, co jsem neměla rok a více na sobě, nepotřebuji. I když je to hezké oblečení, tak se mění móda, vkus a neustále si stejně kupuji něco nového a tak prostě nekompromisně vezmu pytel a hodím to tam...pak to odvezu nějaké kamarádce, kolegyni, kterou mám ráda a myslím si, že by to užila a následně mám radost, když ji v tom potkávám🙂...to samé dělám i s děckým oblečením (jen mě vždy štve, že já všechno tvrdě zaplatila - nikdo mi zadarmo nedá ani ponožky a já to pak všechno věnuji jen tak...ale koupit to nikdo nechtěl a já nejsem ten typ, co by to fotila a plnila alba někde na bazárcích)...
Ale mám jednu kamarádku, která si sama určila na sebe takový bič - pokud si chce koupit např. nový svetr, musí nějaký svetr ze své skříně vyřadit...má to dvě výhody - neplní se jí skříň jako mě a ještě kolikrát ušetří, protože se jí žádný vyhodit nechce🙂.

kaeth01
10. čer 2015

@budouci_maminka presne!!! moje mati ma tolik krasnych hader odeme.. a ja si porad rikam, proc nedokazu shodit - hned bych ji pulku veci cmajzla zpatky 😀 s kazdym tehotenstvim dva plne cerne pytle.. auuu.. jeste ted mi nekdy srdicko krvaci 🙂

brunetka11
13. čer 2015

Kdysi jsem to měla podobně a na rovinu se přiznávám, že ke stavu "rok nic na sobě rovná se vyhodit" jsem se nedopracovala. Většina mých věcí do práce nebo slavnostnější šaty stály poměrně dost a třeba věci od Gábiny Páralové jsou prostě věčné a nadčasové.
Ale u těch na běžné nošení - říkám si, že já to neunosím a někomu to pomůže. Vyhazuji i tak boty - ne do popelnice, ale vedle a ideálně na jednom sídlišti - zatím se mi nestalo, že když jdu do hodiny kolem, že by nezmizely.
A mom take ráda ten pocit 🙂 Když si pročistíš skříně, najednou se člověku líp dýchá 🙂 Nejsi tak zavalená nepotřebnými věcmi... a ještě navrch víš, že někomu opravdu přijdou k užitku 🙂

mysicka_lb
23. čer 2015

Já to dávám na www.vinted.cz a měním to tam rovnou za něco, co aktuálně potřebuju🙂

Strana
z2