icon

Jak se vyrovnat s odchodem od milujícího partnera?

26. srp 2022

Je tady spousta rozvedených, rozejitých žen. Je tady spousta žen, které žijí v naprosto příšerném vztahu a mají fakt nemožné chlapy. Ale nemá některá z Vásza sebou rozchod s naprosto super chlapem, kterého jste prostě jen zcela bezdůvodně přestaly milovat? Jsem s manželem 11 let, máme dvě děti. Na začátku byla naprosto šílená zamilovanost, kdy jsme neviděli, neslyšeli a za půl roku od prvního rande jsme se vzali. Prostě jsem strašně věřila, že tohle nemůže nikdy skončit....Hned po svatbě jsem otěhotněla a rok a půl od seznámení už jsme měli miminko. A zamilovanost záhy vyšuměla a já najednou s hrůzou začala zjišťovat, že za ní už nic není. Ani tehdy jsem nebyla úplná naivka a věděla jsem, že každá zamilovanost jednou skončí, ale tohle bylo úplně jak když vymeteš komín. Nepřešlo to do žádné další fáze, najednou tam nebylo z mojí strany nic, ale vůbec nic. A nejhorší je, že k tomu nebyl žádný důvod. On byl a je naprosto skvělý člověk, skvělý partner. Kdybych si měla sednout před terapeuta a říct, co by mohl udělat jinak, aby jsem byla spokojená, nedokázala bych říct nic. Celé ty roky jsem s tím bojovala, řešila to v sobě, s přáteli a pak už i s ním. Každý mi podsouval, že si nevážím hodného chlapa, pálí mě dobré bydlo atd. A já se celé ty roky cítila jako ta nejhorší, co všechny zklamala a nejvíc sebe. Ruku v ruce s tím šel i problém v sexu. Protože já, jinak velmi náruživá žena, jsem s ním nemohla spát. Přišlo mi to bez nadsázky jak incest. Každý sex, který jsme za těch 10 let měli jsem dělala jen pro něj a trpěla při něm. Jednou mi přiznal, že chvíli měl i milenku a se mnou to ani nehnulo. Ani stín žárlivosti, vůbec jsem se nezajímala kdo to byl, fakt to se mnou vnitřně ani nezavibrovalo. Je to moc hezký chlap, ženské po něm jedou a já bych byla nejraději, kdyby si nějakou našel a byl spokojený a nic po mě nechtěl, ani sex, ani lásku. I z mojí strany proběhly nějaké jednorázové nevěry, protože jsem nějaké vzrušení a motýli v břiše prostě potřebovala. On to ví a překousnul to. A já jsem si myslela, že takhle to může fungovat dál. Jako rodiče fungujeme skvěle, nehádáme se, trávíme aktivně čas všichni společně. Rozhodně děti nežijí v nějakém konfliktním prostředí. A to byla moje priorita a věřila jsem, že si občas někde odskočíme, abychom se z toho nezbláznili, ale rodina mi bude vždy nadevše a vždy budu schopná se pro blaho svých děti obětovat. Koupili jsme si loni náš vysněný byt, po 10 letech života po pronájmech, začalo se nám konečně finančně dařit a já si byla jistá, že svůj život držím pevně v rukách..... ha ha ha, všeho do času..... Někoho jsem poznala a naprosto se do něj zbláznila. Otřáslo to veškerým mým přesvědčením, že to, jak žiju, je správné. Manželovi jsem o tom řekla velmi krátce po tom, co jsem pochopila, že to jedním setkáním neskončí. Nechtěla jsem mu lhát a dělat z něj idiota. On by mi nějaký velmi občasný poměr nejspíš toleroval, ale moc dobře pochopil, že tady se rýsuje něco hlubšího. A samozřejmě tlačí na to, abych se rozhodla co dál.
Abych uvedla věc na pravou míru - já nemám alternativy ten, nebo ten druhý. Nepočítám, že když odejdu, nastěhuju se k tomu druhému a budeme štastní do konce života. Naopak, chtěla bych bydlet s dětmi sama a začít teprve doopravdy randit a poznávat se. A kdyby to nevyšlo, tak by to nevyšlo. To co řeším je, jestli je správné zůstávat v dobrém manželství, kde není láska a už nikdy nebude. Rozumějte, já ho mám strašně ráda, jako člověka, jako parťáka, jako člena rodiny. Ale jako žena k muži k němu nic necítím. A říkám si, jestli to stačí. Když tady čtu občas ty otřesné příběhy žen, které mají nebo měli fakt neskutečně kretény, tak je mi úplně hanba, že tak super chlapa chci opustit. Jenže se strašně bojím, že se jednou otočím a budu litovat, že jsem svoje nejlepší roky neprožila vedle muže, ke kterému bych cítila něco víc. Stejně tak se ale bojím, že si jednou budu vyčítat, že jsem rozbila tak hezkou a fungující rodinu, kvůli své sobecké potřebě žít jinak.

Moc děkuji všem, kdo to přečetli, kdo mě neodsoudí a napíšou mi svůj názor.

Strana
z4
vitezove
27. srp 2022

A co terapie? Než se rozhodneš zahodit x let života a rodinu, doporučila bych terapii. Nejdřív minimálně pro tebe, potom i s manželem. Ono totiž kde jednou láska byla, může být znovu. Dobrý terapeut dokáže tobě pomoci aby si pochopila proč se chováš, jak se chováš. A dokáže vám pomoci začít hledat to, proč jste se do sebe zamilovali. Skutečně to funguje a znám páry co byli na pokraji rozvodu a teď se miluji jako nikdy. Jednou sis ho vzala, a je to závazek, který si minimálně zaslouží poslední šanci na té terapii.

Nemyslím si, že je fajn žít v nefunkčním manželství jen proto, že máte děti. Děti totiž pak odejdou a vy spolu zůstanete ve velkém bytě úplně sami. A už může být pozdě si hledat někoho nového.

Ale doporučuji zkusit nejdřív vícero metod pro záchranu manželství nebo alespoň posunutí sebe sama, aby se toto neopakovalo. Protože prostě jsou lidi co si užijí zamilovanost a za rok je po všem a jdou hledat dál.

patypresdevaty
28. srp 2022

@vitezove ano,v té souvislosti může hrát roli i citove pouto.. zakladatelka může mít vyhybavy typ a pak se jí muze tento vzorec stále opakovat
S tím taky bude terapeut pracovat

zuzangel
28. srp 2022

Tak se seber a jdi. Jen tedy jestli jsem správně vyčetla bereš že děti budou s tebou a manžel je obsac uvidí. To mi tedy nepřijde vůbec fér, ne pro děti, ne pro muže. Jdi za svým štěstím, to ti nikdo určitě nebude mít za zlé, ale děti nechej "doma" s tátou.
Nechápu jen, že jsi po tom co už v tobě tedy nic nebylo šla do toho mít další dítě.
Každopádně najdi své štěstí, hlavně ho nepokaz svým dětem.

veronicka89
28. srp 2022

@vitezove jenomze podle me problem je u nich uz na tom zacatku ...ze ona ho milovala na tom uplne zacatku ( kdy je clovek ovladany chemii zamilovanosti )
Potom uz to u ni bylo vzdycky ze se jen neco delo...svatba dite sup sup ...pak se vse uklidnilo a ona zjistila prazdno ...

Jini to maji ze se aspon chvili miluji i po te prvotni zamilovanosti....

blanick
28. srp 2022

Jak já ti rozumím, milá autorko... já se tímhle "problémem" zabývám už asi 3 roky. Jen s tím rozdílem, že já jsem svému muži (ještě) nebyla nevěrná. Neumím to. Jsem zamilovávací a bojím se, že bych ho pak byla schopna opustit. Máme rodinu, dům, hypotéku atd., takže jsem velmi opatrná. V poslední době si ale nevěru představuji čím dál častěji, takže se možná časem peopracuju k nějakému posunu (omlouvám se za cynismus). Nebo se zblázním. Navíc, stejně jako ty tuším, že muž by z toho nedělal žádné drama, odpustil by mi. A je to hnusný, ale mě i tahle skutečnost je protivná. On je tak strašně moc hodný, že by se o mě sem tam dokázal i podělit, kdyby mi to udělalo radost. Mám blok ublížit někomu tak hodnému, protože si jeho dobroty skutečně vážím. Je to trochu peklo. Klidně napiš zprávu, ráda se o tom pobavím s někým, kdo má podobné starosti.

jb99
13. říj 2023

Neda mi to se podelit o to v cem se placam ja. Mam 22 let muze, ktery byl a je velmi sebevedomy, bohuzel nyni i arogantni. Jinak super tata, venuje se detem a ty ho miluji. Schopny manzel, penize vydela, o vse, kdyz chce, se postara. Bohuzel jiz nekolik let vim, ze k nemu nic necitim a uz si ho ani moc nevazim a v posteli se ho nechci ani dotknout. Jistou dobu se ke mne choval povysene a urazlive. Toto pred par mesici bouchlo, prestala jsem s nim spat a mela jsem nakroceno ze vztahu pryc. Sli jsme k terapeutovi, ten vas ale nakonec vede jen k tomu na co myslite, a kdyz nevite co je spravne, on vam to nerekne. Od ted doby jsme se uz temer rozvedli, rozdelili majetek a skoro i deti, mnohokrat jsme se strasne zhadali, silene obdobi. Manzel se snazi byt hodnejsi, pomahat atd. Ale sam vidi, ze prezivame a ja vlastne uz o zlepseni nestojim. Po x letech s manzelem jsem sex brala jako potrebu, zadny vybuch, byla to potreba, bohuzel obcas jen manzelova, protoze mne se nechtelo. Pak jsem ho podvedla a zjistila jsem, ze to muze byt nadhera. Je to pryc, ale ted nevim co delat. Mam hroznou chut zit, zamilovat se a byt s nekym stastna. Mam fajn rodinu, domov, deti, manzela. Neresim uplne to same co autorka, ale malinko ji chapu. Mame se ridit tim, ze Zijeme jen jednou nebo tim, ze dalsich xlet budeme zit pro zachovani rodiny a doufat, ze se v nas neco zmeni? U me je navic strach z toho, ze se budu stridat o deti, na ktere jsem zvykla a strach ze samoty.

teate
13. říj 2023

Nemiluji. Ale je mi s ním naprosto úžasně. Je skvělý po všech stránkách. A jen proto, že ho nemiluji, bych od něj neodešla. Je to bezva parťák, moc hezký fyzicky, velmi inteligentní, výborný taťka a partner a i milenec. Tohle všechno je soubor, který je pro mě víc než “miluju/nemiluju”. Je to jiný druh lásky, takové parťáctví, souznění … nedá se to popsat. Ale za mě je to taky prima. 🥰

jenny97
15. zář 2024

Ahoj zakladatelko, vím, že už je to celkem dlouhá doba, co jsi sem vložila svůj příspěvek, ale zajímá mě,jak tvůj příběh dopadl?

Strana
z4