icon

Jak se vyrovnat s platonickou láskou ke kolegovi?

24. kvě 2025

Ahoj představím se mám 29 let, jsem vdaná a máme 3 děti... Před rodičovskou což že 7 let zpět jsem se platonicky zamilovala do kolegy k ničemu nikdy nedošlo.... Pak jsem po těch 7 letech vrátila do práce a je to zpět a silnější než dřív 😓 s manželem šťastná nejsem to vím ..... Ten kolega je o 20 let starší je sám a jiskří to mezi námi což je strašně příjemné ale nikdy k ničemu nedošlo ... Kdyz jsme v práci,tak neustále cítím potřebu se ho dotýkat ,obejmout dokázala bych říct milion věci proč se mi tak líbí ..... Když jsem v práci tak jsem klidná protože jsem vedle něho ale když přijdu domů tak nedělám nic jiného než na něj myslím a je to obijejici .... Dokonce se musím přiznat že žárlím na kolegyně kamarádky se kterými vtipkuje taky ( ale není to žádný záletník je to záletník jen na puse) , nechápu to taky věkový rozdíl a jsem ním doslova posedlá vím že je mezi náma něco víc ale těžko říct jestli mě bere jako dceru nebo dobrou kamarádku nebo potenciální partnerku .... Už nemůžu ale z práce odejít nemůžu takové místo bych jen těžko hledala . Pomoc jak to zastavit 😭

autor
24. kvě 2025

Mám pocit že bez něj nemůžu dýchat 😥

autor
24. kvě 2025

Ale promluvit si o tom s ním asi nechci , raději budu vedle něj jako kamarádka než abych to mezi námi pokazila

1pomnenka
24. kvě 2025

Toho se drž, aby to byl jen kamarád.

lv
24. kvě 2025

Asi jsem nepochopila, chceš se ho dotýkat, objímat - nebo to skutečně děláte? Mezi kolegy to je divný..

autor
24. kvě 2025
@lv

Asi jsem nepochopila, chceš se ho dotýkat, objímat - nebo to skutečně děláte? Mezi kolegy to je divný..

@lv neděláme

marketa1218
24. kvě 2025

Pálí tě dobré bydlo, nech to být..

reeeza
24. kvě 2025

Tu energii investuj doma, řeš svůj aktuální vztah. Proč s manželem nejsi šťastná? Co můžete zlepšit? Zaměř se na své manželství, vždyť kdo by chtěl být v nehezkém vztahu? Zamakejte raději na tom. Tohle fantazírování je absolutně k ničemu a je to jen utíkání od chmurnější reality manželství. Snes se na zem a řeš co máš. To co máš rozvíjej a snaž se, aby to bylo lepší.

martinka_33
24. kvě 2025

A myslíš, ze on by taky mel zájem? 🤔
Před třinácti lety jsem nastoupila do práce, kde byl o dvacet let starší kolega, se kterým mi vždycky bylo hezky, i kdyz vylozene zaláskovaná jsem do nej nebyla. Byla jsem mladá, pohledná, o chlapi jsem nemela nouzi a on nikdy zájem neprojevil, přesto kdyz se mě jedna kolegyne ptala, kdo je muj nejoblibenější, řekla jsem upřimně jeho jméno. Kolegyne se uplme iracionalne nastvala a ja az po mnoha letech zjistila ze ona se me ptala jen proto aby mohla o NĚM začít básnit, protoze ho chtela (mimochodem ona je o rok mladsi nez ja). Čas plynul, vdala jsem se, šla na mateřskou, manželstvi za moc nestálo... A pak jednou jsem s nim byla v práci a preskočila jiskra. Teď je muj manžel a táta moji nejmladsi holčičky. Jsme spolu 5 let a jiskří to mezi námi stále 😍

autor
25. kvě 2025
@reeeza

Tu energii investuj doma, řeš svůj aktuální vztah. Proč s manželem nejsi šťastná? Co můžete zlepšit? Zaměř se na své manželství, vždyť kdo by chtěl být v nehezkém vztahu? Zamakejte raději na tom. Tohle fantazírování je absolutně k ničemu a je to jen utíkání od chmurnější reality manželství. Snes se na zem a řeš co máš. To co máš rozvíjej a snaž se, aby to bylo lepší.

@reeeza a to je právě to co nedokážu, jsem neustále hlavou mimo realitu .... S manželem to není až tak jednoduche .... Cítím se při něm jak v kleci ze které nejde uniknout a to do slova .... Nemůžu jít nikam nedej bože mi cvakne telefon.... Mega žárlivý... Nikdy jsem ho nepovedla ale tohle je psycho

vendulis
25. kvě 2025
@martinka_33

Před třinácti lety jsem nastoupila do práce, kde byl o dvacet let starší kolega, se kterým mi vždycky bylo hezky, i kdyz vylozene zaláskovaná jsem do nej nebyla. Byla jsem mladá, pohledná, o chlapi jsem nemela nouzi a on nikdy zájem neprojevil, přesto kdyz se mě jedna kolegyne ptala, kdo je muj nejoblibenější, řekla jsem upřimně jeho jméno. Kolegyne se uplme iracionalne nastvala a ja az po mnoha letech zjistila ze ona se me ptala jen proto aby mohla o NĚM začít básnit, protoze ho chtela (mimochodem ona je o rok mladsi nez ja). Čas plynul, vdala jsem se, šla na mateřskou, manželstvi za moc nestálo... A pak jednou jsem s nim byla v práci a preskočila jiskra. Teď je muj manžel a táta moji nejmladsi holčičky. Jsme spolu 5 let a jiskří to mezi námi stále 😍

@martinka_33 to je nadhera

autor
25. kvě 2025
@martinka_33

@martinka_33 to je právě to co nevím .... Myslím si že má ke mě náklonnost, dívá se na mě úplně jinýma očima než na ostatní kolegyně a kolegyně to i potvrzuji že v mé přítomnosti je úplně jiný ( ale až tak se s nimi o tom nebavím neví co cítím) ale i z vlastní bezpečnosti by do toho nešel manžel je opravdu psychopat

simkrk
25. kvě 2025

Být na tvém místě zjistím situaci jak to on má.. Jestli se mu líbíš, jestli ta náklonnost k tobě by byla a jestli by to jiskřilo..
Je to sice blbý.. Máš manžela, děti...
Ale stále to beru tak.. Život máme jen jeden a máme být šťastní a ne se ve vztahu, manželství cítit jako v kleci.. 😊
Jsi mladá.. Co můžeš ztratit? Manžela i kolegu.. Ale tim život nekončí a kdyžtak přijde někdo jiný, nový a lepší.. 😊
Strach nás hrozně brzdí.. 🫶

reeeza
25. kvě 2025

Tak bych být tebou řešila své manželství a jak z něj ven. To co popisuješ rozhodně není ok!!

I kdyby s kolegou z to nakonec byla oboustraná láska, tohle peklo co doma máš by vás akorát mohlo zadusit. Je lepší mít čistý štít, své srajdy vyřešené. Spoléhat se na to, že je nový partner záchranář, co tě zachrání, není zdravé. Sama by ses o to měla postarat, pokud chceš být ještě s někým šťastná. Není to povinnost druhého člověka.

Bohužel lidé lapení v domácím násilí ( fyzickém, ale třeba i emocionálním), často jen fantazírují a je to jejich způsob, jak všemu utéct. Jenomže aby se něco skutečně změnilo, je třeba ČINŮ. Naplánovat si předem odchod, bokem si dávat finance, zařídit si předem nové bydlení. A pak sebrat odvahu a odejít. Jedině ty to můžeš změnit. Sama mám zkušenost s psychickým i fyzickým násilím ve vztahu takže vím o čem mluvím.

Fantazírování ti sice navodí fajn pocity, ale nic ve tvém životě reálně nezmění.

Seber odvahu a začni jednat 🫶 Život se žárlivým kontrolorem je na houby. Určitě tu je šance mít v budoucnu šťastnější vztah, jaký si ZASLOUŽÍŠ.

Čili otázkou není " Jak se odmilovat" od fajn muže- kolegy. Otázka zní " Jak přestat být závislá na despotickém / emociálně agresivním manželovi".

ai30
25. kvě 2025
@reeeza

Tak bych být tebou řešila své manželství a jak z něj ven. To co popisuješ rozhodně není ok!!

I kdyby s kolegou z to nakonec byla oboustraná láska, tohle peklo co doma máš by vás akorát mohlo zadusit. Je lepší mít čistý štít, své srajdy vyřešené. Spoléhat se na to, že je nový partner záchranář, co tě zachrání, není zdravé. Sama by ses o to měla postarat, pokud chceš být ještě s někým šťastná. Není to povinnost druhého člověka.

Bohužel lidé lapení v domácím násilí ( fyzickém, ale třeba i emocionálním), často jen fantazírují a je to jejich způsob, jak všemu utéct. Jenomže aby se něco skutečně změnilo, je třeba ČINŮ. Naplánovat si předem odchod, bokem si dávat finance, zařídit si předem nové bydlení. A pak sebrat odvahu a odejít. Jedině ty to můžeš změnit. Sama mám zkušenost s psychickým i fyzickým násilím ve vztahu takže vím o čem mluvím.

Fantazírování ti sice navodí fajn pocity, ale nic ve tvém životě reálně nezmění.

Seber odvahu a začni jednat 🫶 Život se žárlivým kontrolorem je na houby. Určitě tu je šance mít v budoucnu šťastnější vztah, jaký si ZASLOUŽÍŠ.

Čili otázkou není " Jak se odmilovat" od fajn muže- kolegy. Otázka zní " Jak přestat být závislá na despotickém / emociálně agresivním manželovi".

@reeeza ma naprostou pravdu. Ty bys ted nemela resit, jakyma ocima se na tebe diva kolega, ale jak resit situaci ve tvem manzelstvi. Uplne zapomen na cizi chlapy, jestli zijes s psychopatem, tvoje city k jinemu muzi jsou tim zabarvene, protoze on pro tebe predstavuje opak manzela a fantazirovani o vztahu s nim je pro tebe mentalni unik z nasilneho vztahu.

izz76
1. čer 2025

Stůj nohama na zemi, 50 letý kolega určitě nemá zájem o ženu s tréma malýma dětma. Chtěl by tě možná tak do postele. Radeji investuj energii do vztahu který máš.

alubif
1. čer 2025

I kdybych to nějak vyřešila s manželem, urovnala si život, v životě bych nešla do vztahu s o dvacet let starším chlapem.

lara74
1. čer 2025

Ahoj, řeším něco podobného. Akorát on je naopak o dost mladší. Já to nevydržela a řekla, jak to mám s tím, že to nedávám. Urazil se, ale pak se nic nezměnilo. Stále velká pozornost vůči mě. Otevřela jsem to znovu. Nechce už o tom mluvit. Stáhnul se. Chybí mi. Chtěla bych si to s ním vyjasnit, protože úzce spolupracujme. Není na to asi připraven. Ničí mě to. Chápu, jak se cítíš, ale nemám radu. Rozum mi říká, soustred se na manžela, rodinu, ale... Nevím, jak z toho ven. Už jsem měla i sezení s terapeutkou. Doporučila mi, abych s ním hodně mluvila a trávila čas. Třeba pochopím, že by to nefungovalo. Trochu to teď tak vypadá, ale nemám to vyřešené. Drz se!

autor
3. čer 2025
@lara74

Ahoj, řeším něco podobného. Akorát on je naopak o dost mladší. Já to nevydržela a řekla, jak to mám s tím, že to nedávám. Urazil se, ale pak se nic nezměnilo. Stále velká pozornost vůči mě. Otevřela jsem to znovu. Nechce už o tom mluvit. Stáhnul se. Chybí mi. Chtěla bych si to s ním vyjasnit, protože úzce spolupracujme. Není na to asi připraven. Ničí mě to. Chápu, jak se cítíš, ale nemám radu. Rozum mi říká, soustred se na manžela, rodinu, ale... Nevím, jak z toho ven. Už jsem měla i sezení s terapeutkou. Doporučila mi, abych s ním hodně mluvila a trávila čas. Třeba pochopím, že by to nefungovalo. Trochu to teď tak vypadá, ale nemám to vyřešené. Drz se!

@lara74 děkuji i ty 🩷......

autor
6. čer 2025

Ach jo vůbec se to nejlepší, potřebují se od něj odpoutat , ta touha po něm je neskutečná a nevím jak dlouho to vydržím....
Je to bezva práce a ještě lepší kolektiv ( jsou to mé jediné kamarádky) ale já nakonec budu muset odejít

mabs
6. čer 2025

Na tvém místě bych spíš zvážila odchod od manžela. A co přinese budoucnost s kolegou, ví jen čas.

westie
6. čer 2025

Vždyť ani nevíš, co onktobe cítí... Když je člověk do někoho zamilovaný, tak vidí i to, co tam vůbec není. A on k tobě nemusí cítit vůbec nic, jen je třeba nesvůj z toho, že ty jsi k němu jiná, jak si děláš naděje. Rozhodně bych kvůli tomu neměnila práci, to mi přijde dost za hranou.

autor
6. čer 2025
@westie

Vždyť ani nevíš, co onktobe cítí... Když je člověk do někoho zamilovaný, tak vidí i to, co tam vůbec není. A on k tobě nemusí cítit vůbec nic, jen je třeba nesvůj z toho, že ty jsi k němu jiná, jak si děláš naděje. Rozhodně bych kvůli tomu neměnila práci, to mi přijde dost za hranou.

@westie ano vím.... a asi ani neplánují mu to někdy říct , jen to pro mě začíná být neúnosné

autor
6. čer 2025
@westie

@westie už mi nejde opravit předchozí odpověď........ Ano vím že je to za hranu ( to mělo být v první větě)