Jak seznámit psa s novorozenětem? Rady a zkušenosti pejskařů
Zdravím všechny, zvláště pejskaře. Vy, co máte psiky doma, jak jste je seznamovali s miminem, byly nějaké problěmy nebo vše proběhlo hladce?
@l_ pes je pes a tečka. Bude poslouchat. Není to dítě. Pes bude dělat to co řeknu. Žádný, že si bude vybírat a ukazovat svůj názor... Pak to akorát dopadá tak jak vidím u 95% pejskařu, kdy ti jejich psi je mají totálně na háku...
@gdpr myslím si, že tady je nějaká hygiena ženským jedno. Stejně si ten pes olíže pr.del, sežere ho.no a pak olíže mimino popřípadě jim pusu. 😂
@maliy máme jorksira a v těhotenství si lehala na bricho. Po příchodu z porodnice jsme dali malého v autosedaček na zem a joksirku jsme drželi ale pustili ji blíž k malému, aby si ho ocuchala. Měla takovou radost, ze by ho celého olizala ale jak byla vyjukana, a zbrkla, tak se malém udusila, protože nemohla popadnout dech. Museli jsme ji nachvili zavřít do jiné místnosti, kde nebylo miminko, aby se vydychala (byl tam s ni přítel) a pak ji zase pustil k malému, a už byla v klidu a sama si ho celého ucuchala a několik mění ho pořad hlídala a byla všude kde byl on 😊.
@pampelina18 me pes posloucha 🤷🏻♀️ jen je to partak, ne robot..a za me fakt lepsi kdyz varuje vrcenim, nebz kdzy vrcet nesmi, varuje jinak, ty to nevidis a pal kousne 🤷🏻♀️ ale delej jak myslis, ja si za svym stat budu.. hodne jsem so zjistila a nacetla, nez jsem si psa poridila 🤷🏻♀️
@pampelina18 https://www.ireceptar.cz/zvirata/lecive-ucinky-... jen tak namatkou prvni co vyskocil, at se nemusim rozepisovat..
@maliy Máme dva australské ovčáky (23 a 28 kg) a jsou oba fakt střely, takže jsme z toho měli trošku strach. Malej teď bude mít 1 měsíc a zatím úplně v pohodě, až mě překvapili. Po příchodu z porodnice jsem za něma nejdřív vešla já sama a proběhlo obrovský vítání několik minut. Potom jsme malýho v autosedačce dali v obyváku na stůl aby byl tak vysoko, že si ho můžou očichat, ale zároveň ať ho nemůžou nějak převálcovat - opatrně ho očichali, oblízli mu nožky, víc jsme nedovolili. Když jsme potom malýho nosili v náruči, důrazně jsme psům vysvětlili, že nesmí skákat. Pár dní z něj ještě byli takoví zdrnčení, že je to něco novýho, ale jen v dobrým. No a tak po dvou třech dnech už si zvykli a společné soužití v pohodě🙂.
@pampelina18 Uf, to je příšerný, jací lidi si můžou pořídit psy. Právě psi takových rádoby drábů, jako jsi ty, pak po tom děcku rovnou vystartují. Protože jestli jim děláš bůhvíco, aby si nedovolili zavrčet, tak jednou, až toho dítěte budou mít plný zuby, to nepoznáš, protože to nebudou moct dát jakkoliv najevo. A frustrovanému psovi hrábne velmi snadno, to mi věř. Příště si pořiď plyšáka, ten bude úplně bez emocí.
@pampelina18 No, my normální pejskaři svoje psy hlídáme, aby venku nežrali hovna, a myjeme jim tlamy i zadky. Pokud seš takový prase, že ani jedno z toho neděláš, tak chápu, že tě představa, že by měl pes mimino očichat (o olízání nikdo nic nepsal), poněkud znervózňuje. Jinak ne. Na klice od dveří, klíčích nebo mincích máš víc bakterií, než má nějaký pes v tlamě. Zjišťovala sis o psech vůbec něco, než sis jednoho pořídila?
@tereziezavily jojo, vidím to okolo, coklove na volno a bum hned jim je někdo otráví 😂
@tereziezavily jací? Takový že své psy cvičí a nedělají z nich mimina
@swan42 ako vieš, že u nás pes je na druhej koľaji a neviem ho vychovať? Jednoducho pes a novorodenec za mňa nemajú čo byť zbytočne spolu nie je to o výchove, ja psom dávam maximum, venujem sa kynológii takže si dovolím povedať, že za tie roky viem toho viac než dosť o výcviku nakoľko sa pravidelne v tej oblasti aj vzdelávam. A v tomto prípade mi ide najmä o hygienu nie, žeby pes mohol niečo urobiť dieťaťu nehovoriac o tom, že pes dokáže vycítiť pach na približne 1 a pol kilometra tak príde mi naozaj zbytočné mu dávať oňuchať novorodenca.
@pampelina18 chtěla bych být tvůj pes ... chudák ... ano, pes je pes ... ale ne robot, taky má dny kdy mu nemusí být ok a stejně jako člověk má právo na "blbou" náladu ... blbé je, že pes to neumí dát jinak vědět, než že zavrčí a tak ... když jsem měla malé děti, měla jsem doma 3 psy a nikdy nebyl problém, musí stanovit hranice jak psovi tak, ale i dětem ... ale asi je to tím, že pro mě je pes parťák a kamarád než robot co prostě musí něco dělat, protože já chci. Mám borderky, chodíme k ovcím, takže také někdy musí dělat i to co úplně nechtějí, ale to je v rámci práce. V běžném životě jim nechávám volnost myšlení 🙂
@glimmer však může zalest do boudy, když má blbej den. Ale rozhodně se nebude vyvalovat uprostřed obýváku a večer na děti protože má blbej den... Má své místo kam patří. Chápu, že většina z vás má, chudák pes on má blbej den, choďte kolem něho po špičkách a když si lehne na gauč, raději seďte na zemí 😂😂
@pampelina18 no comment ... u tebe je pes v boudě, možná i na řetězu a díky bohu u většinu je pes (popř. jiné zvíře) parťák a člen rodiny ...
@gdpr jakoze prijde mi lepsi kdyz pes a dite jsou spolu od zacatku.. proste nepochopim proc je rozdelovat a proc je hranice rok (zrovna takovy blby obdobi u deti).. kdyz spolu vyrustaj,vse s epostupne upravuje, oba se vedou k souziti bez problemu, postupne dle vyvoje ditete se nastavujou hranice oboum... No ale to je kdyz je pes partak no.. vsude s nama 🤷🏻♀️
@glimmer napíše no comment a komentuješ, 😂😂
@maliy Máme mopse, trochu asociála, co nesnáší jiné psy, je vůči nim hodně dominantní. Na děti zvyklý nebyl. Z porodnice jsme vzali očichat látkovou plenu, ve které malý ležel. Po příchodu domů jsme dali miminko v sedačce očichat, olíznout nožičku a vše proběhlo bez problémů. Malého hlídá, oddělené hračky si překvapivě respektují. Malého učíme, co psovi nedělat, co by ho bolelo nebo mu bylo nepříjemné. Teď jsou malému 3 roky a jsou ho parťáci. Syn se díky tomu nebojí psů a i imunitu má dobrou oproti některým jiným dětem. Bydlíme v bytě a tam izolovat psa a mimčo opravdu nejde.
@petulkadodo díky za odpověď, to je fajn, když se stanou parťáci 😉

My nebo spis já jsem trochu punk, psa jsme měli v te době jednoho, nechala jsem ho ať si oba ocucha, olizne. Zije s nama tak nevidím důvod separovat. Nastavene hranice jsou, co už je moc pro psa děti nenecham dělat, co už je moc pro dítě tak stejně tak. Podotykam ze máme Saarlose, 40kg mazlika