icon

Jak spojit staré diskuze na fóru?

3. pro 2024

Ahoj, holky. Kdysi jsem tady psala pár diskusií. Jenom mně tak napadlo je spojit. Ale vlastne ani nevím, co od toho očekávám... :/

Strana
z2
autor
3. pro 2024

Ješte v tý první jsem řekla, že se pak ozvu. Bylo to před 8 měsíci. Ta diskuse byla smazána, jelikož jsem promazala své komentáře. Šlo o to, že přítel dostal strach mít děti, a to až tak, že odmítal sex, ale ne jinou formu intimností. Co se týče svatby, dle nej najdřív po 4 letech chození.
Pamatuju si některé profily z diskuze @palja @kamino @llluckaaa @mourovatakocka

Ty ostatný tady zustaly, i kdyz promazané.

27. dubna https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/je-duvera-ve-vztahu-ohrozena-kvuli-pritelove-kamaradce/
15. července https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/jak-odejit-z-bydleni-a-presto-zustat-spolu/
21. července https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/nevim-co-delat-stoji-za-to-udrzet-vztah/
11. sprna https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/zkusenosti-s-oddelenym-bydlenim-kvuli-svatostem/
21. srpna https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/pisen-na-vyjadreni-omluvy-a-lasky-k-muzi/

Ta poslední diskuze, to jsem byla hodně na dne z rozchodu, on vždycky vyjádřoval city přes písničky, asi jsem myslela, že to pomuže, vím byla to pytomost...
Jsou to již téměř 4 měsíce od rozchodu. Na tu první diskuzi jsem od něj teprve teď dostala vysvětlení - 3 týdny před tím jsme sa za něco chytli, má vina, a on mi to takhle chtěl jenom vrátit.....
Myslím, že v tý třetí diskuzi jde hodně vyčíst z kometářu, nehci to tu opet rozepisovat. Holky co byly v diskuzi si snad budou pamatovat... Srpen, září i říjen jsem se hodně, až příliš, snažila, abychom se k sobě opět vrátili. První dva měsíce jsem prořevala, nedokázala jsem spát, bombardoval jej zprávama. Já vím, každá ženská by ho poslala do prdele již dávno, jenomže taky jsi uvědomuji své chyby a přešlepy..... 2,5 roku jsme měly úžasný vztah... A když se zachoval hodněkrát jako blbec, já taky. A prostě má i vlastnosti, ktoré se mi na něm moc líbili a mám teď pocit, že už takového chlapa nenajdu (vím, že nebyl dokonalej, ale kdo je?). Neustále mám v hlavě jenom jeho, pořád mně chytá smutek, že už spolu nejsme, pořád mi chybý a vubec si nedokážu představit, že bych někdy měla být s někým jiným než s ním. Jenomže představa, že budu do konc života, 40-50 let, sama a co vše jsem přišla, mě ničí... Ničí mě prázdnota v bytě, vduši.. No při predstavě, že bych byla s jiným mám výčitky...
Jsou dny, kdy to vidím střízlivě, a pak jsou dny, kdy bych nejraději jela za ním a ničí mě to odloučení... Pořád ho miluju, a on mě prí taky, ale chce být už jenom kamarád...

lv
3. pro 2024

Zkus terapie, jsi na něm příliš závislá a to tě ničí

1pomnenka
3. pro 2024

Stále si nedáš říct, že on za to nestojí, nestojí za nic, není to chlap pro život. Nemiluje tě, miluješ ho pouze ty, ale to nestačí. . A furt se v tom pitváš. Takhle se nepohneš z místa. Co chceš ještě slyšet? Všechny ti radí to samé, tak si dej říct. Nevadí ti, že lže, když ti říká, že tě miluje? Vždyť tě trápí.

patypresdevaty
3. pro 2024

Bez prosím na terapii, tohle je závislost, ne láska. A celkově je v tom, co píšeš, tolik patologie a nezdraveho chování!
Když ho budeš pořád bombardovat a dusit, z jeho strany to brzy přejde v nenávist. Toto se nedá dlouho vydržet , když Ti už několikrát řekl, že už s Tebou být nechce.

zlataberta
3. pro 2024

Nech ho být....najdi si psychoterapeuta...začni se zabývat jinými věcmi....on tě evidentně pro život už nepotřebuje.

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
miryp
3. pro 2024

Od poslední diskuze uběhlo více jak čtvrt roku a máš za sebou nulovou práci na sobě. Tak k čemu jako chceš zase rozjíždět diskuzi? Vše už bylo napsáno. Prostě tě nechce. Buď si začneš vážit sama sebe a půjdeš k odborníkovi, se kterým budeš pracovat na své závislosti, nebo nepůjdeš a doživotně budeš žít v současných přesvědčeních, že už tě nic dobrého nečeká. Každý svého štěstí strůjcem...

autor
3. pro 2024

@malytlustyhroch ne, tohle jsem nebyla já, já tady měly jenom tyhle diskuze

reeeza
3. pro 2024

Ahoj.
Chápu tě. V minulosti jsem se jednou taky tak zamilovala, ale byla to spíš závislost. Zpětně to vidím, ale tehdy jsem si neuměla pomoct. Prostě jsem na něm visela, snažila jsem se ho přimět se ke mě vrátit atp..😒

Teď zpětně vím, že vše bylo zbytečné. Ten čas a tu energii jsem měla vložit DO SEBE!! Do toho abych se z toho dostala co nejlíp, nejdřív...Do volného času a koníčků, abych znovuobjevila sama sebe a dobila baterky a bylo mi psychicky líp!! ❤️

Uvědom si že to je holt život. Lidi přichází...a odchází...Příjdeš mi jako Don Quichot který bojuje s větrnými mlýny...a oni se točí a točí a on bojuje a bojuje a snaží se. Nechápe že je nutné ZASTAVIT SNAŽENÍ. A že řešení je v tom dostat se do mlýna a ten MECHANISMUS PŘENASTAVIT. Aby se mlýn přestal točit. Stejně tak ty budeš muset přenastavit své chápání situace, přeprogramovat mozek.🙏

Myslím že ponižování už bylo dost. Teď je čas na znovunalezení vlastní hrdosti a lásky k sobě. Dopřát si uzdravení a víru, že tě někde jednou potká někdo kdo tě bude na rukou nosit a kdo bude vhodnější pro vztah s tebou. To je to co si zasloužíš!!!😊

Navíc zkus přemýšlet o mém oblíbeném rčení Dalajlámy ( psala jsem to tu v diskuzích mnohokrát, miluju ten citát 🙂. " Někdy nemít to co chceme je obrovská dávka štěstí!".

Někdy si myslíme že víme co chceme a kdo je pro nás vhodný...ale jsou to často jen přetransformované bolístky a traumátka z dětství či předešlých vztahů. Pořád se tak dostáváme do toxických a náročných situací které ale neumíme řešit, hledáme si nevhodné partnery, nedostupné atp... Není nám v tom dobře.

Je fajn tak na sobě pracovat na terapii a zahojovat se.
Tak šup na terapii. Mě osobně moc pomohla a krásně jsem že sebe shodila všechnu tu tíhu...

autor
3. pro 2024

@patypresdevaty už ho nebombarduju, asi jsem čekala, že se tak sobě vrátíme. Že prostě, nejenom muž, někdy i ženy je ta, která se snaží...
@zlataberta janse snažím, ještě v práci to jde, no pak přes víkend to na mě pokaždé dolehne...
@miryp ne, že by mě už nic nečekalo, jenomže při představě že s někým jiným, tak mám výčitky, že ho zrázím. A nevím, jak ty pocity potlačit, protože i z toho mám špatný pocit.
Já dokonce i vím, že tohle není dobrý.... :/

autor
3. pro 2024

@reeeza ještě když bylo venku hezky, šla jsem do lesa, teď jak je zima, člověk venku dlouho nevydrží...
Vždyť právě, lidi přicházejí a odcházejí, ale s partnerom by to takhle být nemělo. Nikdo není dokonalý, na každém najdeš nějakou chybu, ale proto se na něj přece nevykašleš... Život není o tom, mít 10 partnerů, ale mít jednoho.....

patypresdevaty
3. pro 2024

Celý to Tvoje smýšlení je strasne nezdravy.
Opravdu bez do terapie

miryp
3. pro 2024

Ty nemáš koho zradit, protože on není tvůj partner. Tvůj EX tě za svou partnerku již nepovažuje, šel dál a žije si svůj život. Objednej se na terapii.

reeeza
3. pro 2024

No a to je právě to!! Ten pravý by neodešel!!

🙂

autor
3. pro 2024

@reeeza ten kdo odešel jsem byla nakonec já, ale ne s úmyslem rozejít se. Jenom mu dát prostor, o který žádal. Jenomže on řekl, že jsem ho zradila a vše ukončila já, protože problémy se neřeší odděleným bydlením.......

reeeza
3. pro 2024

Je na čase ho sesadit z trůnu. Idealizuješ si ho. Není to ten pravý, i když jsi ho v něm viděla.
Odešel.

Zaměř se teď prosím na sebe. Bude ti lépe. Začni přemýšlet o sobě a o svém životě bez něj. Začni se na něco těšit. Zaměř se na nějaký projekt, plán, sen který si chceš splnit. Začni fantazírovat o svém budoucím partnerovi, jak by mohl vypadat, jaký byste mohli mít vztah...fantazií to začíná 🙂

Ex už žije svůj život. Začni žít ty ten SVŮJ.

Už nejste spolu. Už jste oddělení. Ten vztah se rozpadl a nikdy už nebude...

reeeza
3. pro 2024

No tak přesně tak to bylo tehdy i v tom mém toxickém vztahu 😅. Odešla jsem nakonec já, abych mu dala prostor...a on toho využil a svedl rozchod na mě.

Normální ubožák. Ve zdravém vztahu se tohle nedělá. Muž tě respektuje a řekne ti to narovinu. Promluvíte si o tom jak ještě můžete zabojovat o vztah nebo si promluvíte o rozchodu. Upřímně. Otevřeně. S respektem.

Žádné schovávání se, hraní si s druhým jak kočka s myší.

Už si ho fakt přestaň idealizovat. Žádné terno to nebylo🤷‍♀️

miryp
3. pro 2024

Tak teď už chybí pouze tvé prohlášení, že ten rozchod je tvá vina...
Vystrč už tu hlavu zpět na světlo a začni se sebou něco dělat. Zavíráš si tím dveře pro příchod partnera, který ti život rozsvítí...

autor
3. pro 2024

@reeeza Jenomže má i pozitivní vlastnosti, ktoré jsem pohromadě v nikom předtím nenašla. A ty špatné se mi začali ukazovat až po 2,5 roku. A možná jsem je i viděla, ale nikdy nebyly směřovány na mně, to až posledních pár měsíců vztahu...

autor
3. pro 2024

@miryp i při něj jsme měla dlouho pocit, že můj život rozsvítil 🤷🏻‍♀️

rosalindamelinda
3. pro 2024

Nechce se mi teda rozklikávat všechny diskuze a pročítat jednl.komenty.
Kolik je ti let?, působíš strašně mladě, nevinně a naivně. Ale tj v pořádku, přesně takový má mladý a nezkušený člověk být. Teprve život tě naučí...za 10-20 let se na to pak budeš dívat úplně jinak, vím o čem mluvím.
Musíš si uvědomit, že jsi zřejmě zažila to, čemu se právem říká "první láska". Tahle krásná silná vzpomínka a zkušenost už v nás navěky zůstane. Ale i první láska pro nás může být bohužel zklamání, to neznamená, že zahodíme svoje další šance.
Jak ti již napsaly ostatní, nejdůležitější faktor celkového uzdravení je pouze "ČAS"! Bude trvat nějakou dobu, než u tebe proběhne "odmilování". Ale až se to stane, pak budeš připravená začít nový vztah. Přeji ti, hodně sil a trpělivosti 🍀

reeeza
3. pro 2024

Tak žij minulostí když chceš...🤷‍♀️

Časem tě to natolik oslabí a zdevastuje, že už ani nebudeš schopná začít odznova..

Myslím že teď je čas na lámání chleba. Buď zabojuješ a začneš na sobě pracovat aby jsi byla v budoucnu šťastná...a nebo to vzdáš a budeš jen další šedá myš co se nechala semlít nevydařeným vztahem a zahořkla a žije v depkách a umře sama zavřená v bytě kde jí sežerou její vlčáci ...si dělám prdel to je z Bridget Johnesové 😂

Chci tím říct že každý svého štěstí strůjcem. Nejsi jediná kdo má/ měl zlomené srdce. Ale kvalita tvého života se nadále bude odvíjet od toho, jak zareaguješ na tuhle extrémně stresovou situaci ( který prostě do života patří). Buď se necháš semlít...a nebo zabojuješ a začneš žít svůj život a myslet teď na sebe a ex už necháš být. 🫶

reeeza
3. pro 2024

To budeš mít i s jiným v budoucnu. Jen mu musíš dát šanci 😉

reeeza
3. pro 2024

Každý má hromadu pozitivních vlastností.

To už tak bohužel bývá, že když se rozpadá vztah lidi jsou frustrovaný unavený, nejsou šťastný a chtějí už něco jiného, obrací své negativní emoce na druhého. Dělají si z něj hromosvod. Je to blbý, ale někdy se to stává...zvlášť u nevyspělých neuvědomělých jedinců...

miryp
3. pro 2024

Ano, to jistě, protože to k lásce patří, ale tento vztah skončil, je to minulost a už se to nevrátí. A nepomůže tomu žádný zamilovaný song, xy omluvných zpráv ani popírání reality z tvé strany. Pokud nechceš docházet na terapie někam face to face, zaplať si on-line sezení, kde budeš v bezpečí svého domova.

autor
3. pro 2024

Takový paradox, vždy jsem byla člověk, který pálil mosty a teď to prostě nedokážu. Nikdy jsem se nikomu nevnucovala, při něm jsem to spravila prvně.

reeeza
3. pro 2024

No evidentně to bylo toxické. Tak šup z toho ven ;)

autor
3. pro 2024

Asi takhle nějak, že jo? 🙁

autor
22. bře 2025

Holky, co mám dělat, když mi pořád chybí, i přesto jak se choval? I jeho rodina mi brutálne chybí. Ale už ho nekontaktuju, už 2 měsíce žádná interakce, od půlky ledna. Asi raději napsat sem, než jemu... :/

cassidyc
22. bře 2025

Vždyť ti to sem napsalo už tolik lidí. Pokud to sama nezvládneš, jako že to evidentně nejde, tak si fakt najdi pomoc v podobě psychoterapie. Uleví se ti. Jasně, že měl i pozitivní vlastnosti, nikdo není jen špatný. Ale už to skončilo, tak se v tom nepatlej a dej prostor někomu jinému. Nejdřív ale dej dohromady sebe, jinak to bude katastrofa.

Strana
z2