Jak udržet víru v Ježíška pro dítě navzdory prarodičům?
Chceme aby naše dítě věřilo v Ježíška aspoň nějakou dobu, ať má v dospělosti na co vzpomínat. Ale poraďte, jak máme řešit prarodiče, kteří se i přes napomínání pořád podříkávají? To je pořád "no to jsme vám dali loni k vánocům" a "tuhle jsme koupili už nějakou drobnost pod stromeček"...Oni sami po nás chtěli ještě ve 12 letech abysme slepě věřili, klidně nám za to vynadali, ale naší dceři to chtějí asi zkazit.
@andelka ze jo. Jedno z deti mi taky jednu chvili rikalo, ze darky prinese Jezecek😀 Ale dospeli?
@felixfelicis asi tak no..ve 4 letech chápu, že mají guláš, ale počítám, že průzkumu Slevomatu se účastnili dospělí. Nebo to vydali na apríla.
@felixfelicis Já myslím, že je to jak si ho představovali v dětské věku, ne jako dospělí🙂.
@hojda no já si teda teď absolutně nepamatuju,jak jsem si ho před 35 lety představovala. Každopádně žádné trauma nemám, vánoce i vánoční čas miluju a na Ježíška bych klidně ráda věřila dodnes, takže to máma tehdy asi dobře zvládla. Vůbec si nepamatuju jak a kdy jsem zjistila jak to je.
a ted si predstav, jaky dilema musi resit verici rodice... a mami, proc jezisek neprinese vic darku detem, ktery jsou chudy? a mami, proc neprinese jezisek darky, co jsem si opravdu pral, kdyz vi vsechno? a mami, proc vadi, ze to lego stoji 5000 korun, Jezisek je prece vsemohouci, ne? Ho muze vyrobit.... :D Pche.... se nedivim, ze pani ucitelka nabozenstvi to vytahla na placku, ze Jezisek neexistuje... :D no nic. kazdopadne u nas je to takovy jako mixnuty, pac mame jeste tomtena - a ten se da hodne snadno vyplasit.😉 Jako fakt musis bejt hodne potichu, aby donesl vsechny darky, co mel donest. A jak je nejaka slamastika, tak utece. Takze jste radsi koupime obcas my, rodice, a tak. a pak, kdyz uz jsou deti velky, tak uz je tomte vyplasenej uplne nejvic, takze je to proste uz jenom na rodicich... Co to zkusit navliknout takhle? 😉 s Jeziskem, samozrejme.
Katula94 by mela prestat cist nejaky vymivarny mozku v nejakych fanatickych mama skupinkach. Chapu spravne ze jeste dite nemas? Jsi ve 3 mesici a pises tohle? Pro tebe to pak bude rána, az nastane realita, ktera neni podle pravidel na fejsbuku.
Nečekala jsem že se tady strhne taková debata 🤨

Úplně nevěřím tomu, že v nějakém průzkumu by fakt tolik lidí řeklo, že Ježíšek má něco společného se stařečkem s holí nebo ježkem. Nebo IQ českých občanů přeceňuju..což by bylo smutné.