Jak vybrat jména pro kluky: Matěj, Filip, Jakub, Matyáš?
Tak si jdu ještě jednou pro vaše rady a verim, že se už konečně rozhodneme. Holky prosím , jména pro dvojčátka kluky jsme nakonec zůžili na:
Matěj a Filip, Matěj a Jakub, Matyáš a Mikuláš… (Arazim)
Mockrát děkuji za vaše názory.🙏🤍
Matěj a Filip 🙂
@kristyna510820 me se líbí když ena začínají na stejné pismeno. Tedy 3.
@kristyna510820 Matěj a Matyáš 🍀🌷
@kristyna510820 pripojuju se k dalsim, co uz to tu psaly. Nejvic by se mi z tehle jmen libila kombinace Filip a Jakub 😉
@tehulinka91 Teď teda neryju, jen se ptám. Jak byste jim říkala, Matěji a Matyáš nebo Maty a Maty?
@tehulinka91 to je dost úlet tohle bych nikdy nechtěla dost co jsou to dvojčata tak se i skoro stejně jmenují a teda zajímalo by mě jak by jste je oslovovala 🤦♀️ napadlo mě totíž to samé jako @daisymaminka a když zavoláte příjdou oba no na hlavu to je můj názor 🙄
@daisymaminka to by snad ani nemělo být možný takhle pojmenovat sourozence, protože jsou to varianty stejného jména, asi tak jako by se sestry jmenovaly Ema a Emma.
@gruyerre No, to já nevím 🤷♀️ (a je mi to celkem i jedno🤭🤗)..... Ale tak s tou Emou a Emmou, tam to chápu, ale vlastně Matěj, Matyáš, Matouš - nevím, nejsou ta 3 jména každý úplně jiný?
@daisymaminka ne, je to stejný jméno, ale asi jsem se špatně vyjádřila, ne že by to nešlo, jen podle mého názoru by to nemělo jít 😃.
@novina Treba Viktor a Hugo 😄 Proste mi jmena typu Matej, Jonas, Matyas pripadaji, ze se hodi vic na deti, nez na dospele 🤷♀️
Dala bych Filip a Jakub.
Ale jak už tu zaznělo, cokoliv dáte, bude to krásné. Já jsem se rozhodovala i s ohledem na narozeniny, svátek, vanoce. Aby nebylo vše u sebe.
Mám 2 M ikdyž to nejsou dvojčata tak občas musím přemýšlet, kterého chci volat 😉
@gruyerre Aha. 😆 Tak to jo, svým způsobem to chápu. Bylo by přinejmenším zvláštní, kdyby svým dětem někdo kombinaci tak podobných jmen dal. 👍
@daisymaminka
@verais
Tak každému může přijít na hlavu něco jiného, ale když bych je volala tak Matěji a Matyáši, Matějíčku a Matyášku, mě by totiž nenapadlo říkat ani jednomu Maty 😊 Dřív se jména taky nezkracovaly 😉 můj syn je taky Adam a volám na něj Adame nebo Adámku, neříkám mu Áďo, tak jako lidi v našem okolí, druhý syn bude Eliáš a taky mu nebudu říkat Eli, prostě Eliáš nebo Eliášek 😊 Všechny jména jsou krásná, je škoda je zkracovat 😉😊 každý to vidíme jinak 😉 😊
@tehulinka91 Fajn, díky za vysvětlení. Má to svoji logiku. No, s tím zkracováním částečně souhlasím a dceři z 99% také říkáme celým jménem. Jinak souhlas s tím, že co člověk, to názor. Já bych ty dvě jména M & M stejně nedala. 😊

@levandule85 já s tebou souhlasím, pro děti roztomilé, ale vůbec nejsou sexy a nehodí se k dospělému muži (ne jenom metalistovi). Ale ono to vnímání bude asi různé a někomu se to třeba líbí i na dospělém 😁