Jak vychovávat neposlušného ročního německého vlčáka?
Zdravím, co by jste udělali v naší situaci... Pořídili jsme si německého vlčáka do 6měsiců poslouchal na slovo dětem si nic nedovolil máme 2 a 4 lety holky, od 6 měsíců neposlouchá kouše kde co i dětem hračky z pískoviště si odkryje plachtu....na každýho skáče když běží tak nekouká že jde okolo jedna z holek a je mu jedno že je schodí dnes se stalo že při hraní holek co si hráli s míčem tak po jedny vyjel on chtěl ten míč a po Mladči zavrčel a stisknul ji....přitom mu vysvětlují že to nesmí dělat když mu to vysvětlují tak kouká jako by nevnímal a pak začne lítat jak blázen, na procházky chodíme, no možná mě ukamenuje že na pejska není tak času jak si to člověk představoval...tak se ptám co by jste udělali v naší situaci
Upřímně, chystám se pořídit ještě letos psa s vědomím, že na něj ten čas prostě bude. Ono zrovna vlčák není yorkšír a ten výcvik tam je prostě nutný, takže určitě cvičák.
Necelý rok to je taková psí puberta, kdy je potřeba výcvik. Jinak neznám plemeno "německý vlčák" Buďto je Československý vlčák, který je na výcvik hodně náročný, nebo Německý ovčák, to je super pes, ale i on chce 2 hodiny výcviku každý den. Použít slovo vlčák pro ovčáka je běžný pro laiky, ale u majitelů to slyším poprvé.
Máme doma též psa(fenu) není to čistokrevná ale je šmrncla s vlčakem a doporučila bych cvičák aby se pes socializoval vlčaci jsou tvrdohlavy 🤦♀️. No a co se týče kousání to přejde je to jen období chce si prostě hrát a všechno kousat. Naše fena vykousala všechny lišty a ovladač od televize boty ji nezajimali ufff 🤓 co můžu doporučit tenisák a vybehhat psa pořádně aspoň jednou za den aspoň se naučí přines
@lucinkaab je to psi puberta...období, které přejde, ale chce to chodit na cvičák, tam se naučíte ,jak učit psa povely, jak s ním pracovat, na co se zaměřit. Máte male děti, začala bych pracovat s pejskem co nejdříve...sama jsem měla 13let labradorku, na cvičák jsem s ní chodila ráda v cca 2letech se "zklidnila" a od té doby to byl nejhodnější pes. Dalšího pejska jsme si zatím nepořidili právě proto ,že brzy přibude druhé dítko a na psa by nebyl čas ,který by potřeboval.
Tak mně zautocit pes na dite tak jde jeste ten den z domu.. bohuzel, asi zanedbana vychova psa, ale toto bych neriskovala.
@radkazenklava to je právě to mám obavy že jsme ho si ho pořídili v nepravou chvíli kdy ty děti jsou malé, radši víc času věnují jim než jemu ☹️
Je v pubertě, že to nevíš je známka nezkušenosti se psy a s takovou si pořídit velkého psa a nechodit s ním nikam na výcvik, obzvlášť když je u dětí, no, to je odvaha.. Mmchd máme taky NO, šlape jak hodinky, k dětem by si nikdy nic nedovolil, kdyby mu kdo ví co dělaly (což nedělají, vědí, jak se k psovi chovat). Ale jsou za tím hodiny a hodiny na cvičáku.
@lucinkaab Cvičák, pravidelné delší procházky. Se psi německého ovčáka mám špatnou zkušenost, byla jsem dvakrát pokousaná jako dítě. Nic zlého jsem mu neudělala. Tehdy pokousal ještě asi další 3 děti v obci. Já osobně bych si NIKDY nepořídila německého ovčáka k dětem. Nevěřím jim. Ale to je jen má špatná zkušenost.
@lucifux ano, to je skutečně jen tou špatnou zkušeností. NO je skvělé plemeno, ale bohužel dříve využíváno jako hlídač, kdy byl veden k tomu, aby byl zlý.
@lucinkaab chapu ze ho nechces dat jen tam, ale ten pes evidentně bere to dite jako podradneho clena smecky, kdyz takto reagoval.. pro me jsou teda deti vic nez zvirata. Ja bych se bala. Fakt nevis, kdy mu rupne. Zitra zavolat na cvicak, vcera bylo pozde.. pokud uz ted vis, ze cvicak neni pro vas to prave, najdete mu druhy domov, kde dostane řád. Je to jeste mlady pejsek. Nenech ohrozit deti jsn kvuli tomu, ze je ti lito dat psa pryc..
Se psem zkušenost nemám, ale pořídit si velké plemeno, necvičit s ním a ještě napsat, že se budeš radši věnovat dětem než psovi, je fakt odvaha. Měla sis teda pořídit rybičky, když nemáš čas 🤦🏻♀️ Ty nezvlčí a dětem neublíží bez řádné péče.
A ještě drobnost, neomlouvala bych chování pubertou. To je období kdy se začleňuje do smečky. Kdo komu bude podřízen, kdo koho bude respektovat nebo koho
se bude bát.
@lucinkaab my meli behem meho detstvi a dospivani asi 4 nemecke ovcaky. Nikdy nam pes neublizil, jen nejmladsiho brachu vzdy prispendlil na vrata a chtel se mazlit🙂 v zivote tata nebyl ani s jednim na cvicaku. pes poslouchal vzdy i nas, ale tatu nejvic. povely ho ucil sam doma na zahrade. Urcite denne mu chvili venujte, nauci se to i doma. Je nutny, aby fakt se naucil nesmis...pryc bych ho nedala, ale venovat byt jen pul hodinky denne bude treba.. Deti u toho mmohou asistovat. Je nutne zajistit predevsim jejich bezpecnost. Ted mate psa pubertaka, ale on se taky zklidni.dejte mu cas, vycvik a prostor..
Cvičit a věnovat mu čas, nic jiného není. Naše fenka Československého vlčáka měla děsnou pubertu a bohužel ji to přešlo až v 10 letech 😅 Pak se až narodil první syn. Teď oslavila 12 let a u je to s ní zase náročné jinak - bohužel začíná rychle stárnout. Mít psa není žádná sranda no, každý věk má svoje a je to velká odpovědnost. Držím palce, ať najdete cestu...
Ehm se zeptam - a ma z tebe pes respekt? Treba jsem to spatne pochopila, ale z vyrazu "vysvětluji že to nesmí dělat když mu to vysvětlují tak kouká jako by nevnímal" mi prijde ze te ma total na haku a pak je jasny, ze vyjizdi na deti, usuzuju, ze mu nebyla vštípena hierarchie.
Pes by mi zkusil vyjet po diteti jednou a dostal by čočku, ze po druhy by si to uz nelajsnul.Jinak to, co dělá pes špatně, je vždy vina majitele..
A k uvaze - pokud je schopny takhle vyjet na vlastni, jak by to dopadlo venku u cizich?
Jako vazne hodne rychle na cvicak, vcera bylo pozde.
@lucinkaab NO potřebuje hodně času a řádnou výchovu. Ač to nerada píšu a neuznávám (měla jsem dva NO od dětství + dalšího na škole - studovala jsem kynologii), možná bych popřemýšlela ho někomu darovat do dobrých rukou, ale kdo NO rozumí. Oni potřebují pevnou ruku, aby věděl, kdo je pán. Je to hodně i o povaze psa - některý NO si nechá na sobě cokoliv líbit, jiný je ostřejší a může být problém. Pokud ho však nechcete dát "pryč", musíte si na něj najít mnohem více času a určitě cvičák - a co nejdříve, než vám přeroste "přes hlavu" a stane se průšvih.
jj mate pravdu byla pravda když jsem se mu denně věnovala pak mi děti onemocněli a nemohla jsem za nim ven ze to prostě nešlo tak divočel a už je to horši. můžete poradit jak mu vše rázně vysvětlit?
@lucinkaab CVIČÁK, odborníci. Pes neni chytry jak človek aby si uvedomil lusknutim prstu, ze ted je tu nejaky novy poradek. Pojede si svoje a tx budes nestastna. Pokud nehodlas jit na cvicak, dej ho za vcasu pryc, radim dobre. Tohle jate proste nezvladli. Ale je tady velky riziko pro decka.
a pokud nemáš čas, svěřit odborníkovi, jinak bude zle
Psovi vysvetlovanim slovy nic nevysvetlis 😀 je to pes. Ten potrebuje jasne a pevne povely. Pokud mi neco zkousi na dite, tak absolutne TVRDE na nej vyjet. TY ses pan a on to musi jasne vedet. Rocni velky pes je pubertak na vrcholu, ktery bude trvat jeste minimalne sest mesicu. A jak uz tu bylo nekolikrat zmineno, je potreba mu venovat hodne casu, chodit s nim na vychazky, cvicit a jasne davat najevo, co nesmi. Mame take doma velke plemeno, hyperaktivniho dvouleteho magurka, vim o cem mluvim 😀 neni to s nim jednoduche, ale osvedcilo se mi vyse zminene. Neni to jorksir ani jezevcik. Velka plemena potrebuji neustale zamestnavat telo i mysl a mit pene dane hranice 🙂
Vyrůstala jsem vedle necvičeného NO a z pohledu dítěte... prosím seberte rozum do hrsti a začněte ho cvičit a věnovat se mu!!
Nikdo neřešil, že nás pes bere v hierarchii pod sebou, neměl problém na nás zavrčet, mě a ségru vůbec neposlouchal, tenká hranice od kousnutí (zejména když jsme přijely třeba z prázdnin, byl čas, kdy jsme k němu ani nemohly, než nás milostivě zase začal snášet). Respekt jsme měly my děti a holt jsme dodržovali pravidla, NIKDY jsme mu nic neudělaly... Bráchu aspoň trochu bral.
Kousl sestřenici a bratrance, cizí děti fakt hooodně nesnášel (a některým dětem to můžeš vysvětlovat horem dolem a stejně si chtějí pohladit chlupáče).
Jako malé dítě jsem s tím těžko něco zmohla... Ale uklízet po něm, krmit a chodit na procházku (kde člověk věděl, kdo koho vede) to už rodičům asi nevadilo. Až zpětně jsem to pochopila, kde byla chyba ☹

Cvičák? Dříve, než zaútočí vážně.