icon

Jak vyhnat kočku z pozemku?

cherie24
27. pro 2020

Ženy, nemáte prosím nějaký typ jak vyhnat cizí kočku z pozemku? Jen chci říct, že já jsem opravdu milovník zvířat, kdybych mohla měla bych vlastní minizoo nebo farmu, ale co k nám chodí takhle kočka, tak už začínám rozumět tomu, jak může někdo střílet po kočce vzduchovkou. Doteď jsem si říkala, co za psychopata by to udělal a teď už tomu rozumím. Chlap už je fakt nepříčetný a nebýt mých protestů už jí dávno odstřelil. Nemáte prosím nejaké typy jak jí vyhnat? Na psa teď není prostor ani čas a sprej na odpuzování koček jí absolutně nevadí. Zničila nám komplet všechen nábytek v pergole. To všechno poletí do popelnice na jaře, protože to rozdrápala a pročůrala, už několikrát prokousala pytel s odpadky a roztahala to po dvoře a udělala tak mastné fleky na zámkovce a sere všude, kde může dokonce i uprostřed chodníku. Není to toulavá kočka víme i komu patří.

Strana
z3
sebinka123
27. pro 2020

@gramar A jak se prosím ta peprova voda používá? To se dá něco koupit a nebo se rozreni pepř ve vodě? Případně v jakém poměru? A pak postříkat třeba rozprašovačem?
My taky máme problém se sousedovic kočkami. Kočku udržet doma nejde. Přes den si k nám netroufnou, protože ví, že jsme je vyhaneli, ale taky vědí, že v noci venku nejsme, takže chodí v noci. Kočka je hrozně chytrá. Jak někdo výše psal, že si mame pořídit vysoký ploty. No, viděli jste někdy kočku, kam až dokáže vyšplhat? Že v pohodě lezou i po střeše? A kočka se v pohodě protáhne ouzkou skulinou, třeba těm sousedovic vůbec nevadí, že si odřou hřbet pod plotem a protáhnout se i pod plotem pridelanym u země. Je to věčný boj. Já mám poznackovany květináče, vchodovy dveře, novou fasádu, nábytek na terase, pokud zůstanou venku boty, tak taky. Bobky taky všude, hlavně když okopavam zahradu a nakyprim půdu.
Uvítám taky jakoukoliv humánní radu. I přes to všechno nechci střílení, železec, apod

gramar
27. pro 2020

@sebinka123 Vzala jsem rozprašovač nasypala do něj pepř a chilli (poměr nevím, dala jsem tam hodně :D ) No a potom postříkala plot, zdi a vše kde jsem nechtěla "návštěvníky", fungovalo to jak na kočky, tak na majitele jednoho psa... :D

cherie24
autor
27. pro 2020

@lilian2111 to zní jako dobrý nápad, jenže jak jí odchytit? Chytit se nenechá, to se nás bojí a má proč (vyháníme ji a házíme po ní věci už přes 4 měsíce) a klec na odchyt stojí tisícovku a víc. To není malá investice. To se mi dávat nechce a jsem si celkem jistá, že chlap mi na takový navrh řekne, že to je levnější diabolka do hlavy.

cherie24
autor
27. pro 2020

@gramar a jak máte velký pozemek? to bych tady musela běhat s rozprašovačem tak 2 dny 😃 a když zaprší, tak se to nesmyje?

gramar
27. pro 2020

@cherie24 smyje a pozemek máme velký, ale já stopovala přístupové a oblíbené místa a lila to tam po litrech :D

sebinka123
28. pro 2020

@gramar díky, tak to vyzkouším. Je to humánní a i docela levná varianta. A opakovala jste to třeba po čase?

gramar
28. pro 2020

@sebinka123 Jo několikrát, dokud se ty potvory nenaučili že jim tu pšenka nepokvete, teď už sem zabloudí velmi zřídka kdy a pouze "projíždí" a rychle se klidí. Za pokus nic nedáš, ale taky to není na sto procent, některé kočky jsou nepoučitelné i když je budeš kamenovat... U nás ale hodně dělá ta kuna, jestli chceš, můžu zkusit na jaře odchytit malou kunu :D

cherie24
autor
28. pro 2020

@gramar hmm tak vyzkoušíme, ono asi není moc míst kudy k nám leze. A naliju to i všude u vchodu. Doufám, že to zabere protože jestli počůrá a poškrábe na jaře nový nábytek, tak už se u nás bude střílet asi. By mě nenapadlo, že by jedna kočka mohla dělat takovou paseku. Teď už asi chlapa nepřesvědčim, aby nám dovolil koťátko na jaře :D

sudylichozrout
28. pro 2020

@zuzangel Otravene zradlo je asi nejvetsi idiocie, kterou jsem tady kdy cetla. Pri vsi ucte k tobe, dokazes si predstavit, ze to muze snist i jine zvire, nebo nedej boze batole? A dokazes si predstavit, jak ty jedy pusobi a jake utrpeni si zvire (i ta kocka) musi vytrpet, nez umre?

@cherie24 Kocku bych odchytla a odvezla do utulku.

gramar
28. pro 2020

@sudylichozrout Souhlasím, pokud je nutné se zvířete zbavit, tak alespoň nějakou formou kdy nebude trpět, než otrávené žrádlo, tak to raději opravdu rovnou zastřelit (a trefit)...
@cherie24 Kočky mají své rituály a ty jen zřídka kdy mění, chodí vesměs jednou trasou (ano pokud nemůžou tak si najdou většinou jinou), mají oblíbené jedno místo na záchod, na odpočinek... paradoxně jsou to velmi konzervativní zvířata. Ale taky jsou vyčůrané jak mraky a velmi inteligentní... Je to s nimi na delší lokte

amazonkajanik
28. pro 2020

@cherie24 být to před 8lety,kdy jsem vzala čubu z útulku, půjčila bych ti jí na noc. Měla bys klid a naše beruška by se nažrala. Předchozí majitelé jí týrali hlady,takže jedla odpadky a lovila kočky. Drželo se jí to ještě 2roky po adopci. Jinak, taky bych dala fotopast,natočila řádění kočky a předala majiteli s požadavkem,aby zaplatil škodu. Švagr s tchýní mají dva kastrovane kocoury domácí,ale i tak ty dementi umí dělat pěkný nepořádek. K tomu mívali ještě 2 venkovní, ale jeden našel zázemí jinde a druhého asi něco sejmulo. Já jsem názoru, že když jsme domestikovali psy do úrovně, že poslouchají a venčí se venku, kde to sklízíme,tak proč jsme to nedotáhli i u koček.

sebinka123
28. pro 2020

@gramar my jsme měli v hranici se dřevem lasicku, ale asi tu už není. Jenže ta je stejně malinká a kdo ví, jestli ji nakonec nějaká kočka neulovila. Mě by se kuna líbila, ale to by musela přijít sama a zabydlet se tu. Jinak by mě chlap adi vynesl v zubech. Já vás obdivuji, že si kunu takhle predchazite a jde vám na ruku. Ona i kuna dokáže nadělat spousty škody.
Taky jsme tak nějak vysledovali, že tu škodu tady dělá hlavně jeden kocour. Kočky jsou docela teritoriální, tenhle kocour je oproti ostatním o hlavu větší a asi jim docela všem vládne a značí si území. Přes den se tady fakt neukáže, protože už když jsme stavěli, tak občas dostal hroudou hlíny a nebo jsme ho sokovali třeba hlasitým tleskáním, apod. Jenže taky ví, že večer venku už nejsme a chodí teda hlavně v noci. Takže nás má na háku. Zkusím teda ten pepř a chilli. Díky 😄😉

cherie24
autor
28. pro 2020

@sebinka123 taky k nám ta kočka začala chodit teď už v noci, protože zjistila, že přes den tady po ní lítají věci. Takže jsme docíli jen toho, že to co dělala dělá dál jen už jí u toho nevidíme 😀

gramar
28. pro 2020

@sebinka123 Tak kuna je predátor a evidentně větší než ty kočky. Ona sama přišla, bydlela nám ve střeše, teď se odstěhovala někam (asi do jiné střechy), ale pravidelně chodí zkoumat jestli něco dostane, dokonce naučila i mladé. Jako na mazlení to není, stojí v uctivé vzdálenosti a jsou velmi ostražitý, ale ukážou se když chtějí. Občas je sranda je pozorovat, jsou to strašně pěkná zvířata 🙂

majdaptak
28. pro 2020

@cherie24 Mám podobny problém - máme velký vnitroblok činžáků, asi 4 kočky tulačky a několik lidí, co si další kočky vydrzuji na předzahrádkách (včetně našich sousedů), takže suma sumárum cca 15 ks koček žije ve vnitrobloku. V jeho rámci je i dětské hřiště, kde je pískoviště a půlka povrchů tvořena štěrkem. Zesraný je samozřejmě všecko. Jedna z tech "chovatelek" to tam aspon chodí temer denně čistit, ale nema šanci najít všechny bobky a čůrání uz vůbec. Náš dvorek/předzahrádka slouží těm sousedovic kočkám jako záchod, snahy o hezké záhonky uz jsem vzdala - letos jen husté trsy rostlin, okolo kameny, co jsem nasbírala na chatě a ty mrchy je stejně obhrabávaly a konaly potřeby, tam jsem to pak ještě překryla akátovýma vetvema s trny a až to pomohlo. Ale hezký to není, že jo... Ale serou a chčijou všude jinde po dvorku, i kde se nedá hrabat.. snažím se to uklízet, když otevřeme okno, smrdí to až do bytu - v lete fakt lahůdka. Nesnáším je. Zvirata jinak miluju, psy mám odmalička, o (domaciho) kocoura jsme letos přišli po 10letech...dokud tu žily jen ty divoké kočky, nikdy nebylo na dvorku ani čurda ani bobek! Tii nasi sousedi mají prostě otevrene okno, když jsou doma a jejich 6-8 kocek (počet se meni) se toula venku. Ze nejsou kastrované a mrouskají furt, nemusím dodavat. Je to beznaděj, jak někteří lidé ne/uvažují.
Zkoušela jsem postřik, dat jim písek pod okno těch majitelů, aby nesraly pod naše, maliníkové nebo jehličnaté větvičky tam kam chodí, ty kameny na hlínu, ale stejně se nedá obšancovat všechno. Příští rok chci zkusit vysadit levanduli a citronovou trávu. Přemýšlela jsem i nad rušičkou (existuje i na čidlo), ale asi by byl v dosahu náš pes, tak to ne.
Pardon za elaborát, potřebovala jsem si ulevit.

dandaa
28. pro 2020

Máme debilního souseda a debilní kočky,bohužel nebyla domluva potom co jejich kočka napadla našeho psa .Tak od nás dostala několikrát koštětem a už k nám neleze.

verdos
28. pro 2020

@gramar No, jako nevím. Nedokážu si představit, že když začnu kunu krmit, tak že nám přestane skákat v noci po střeše a po půdě, rozdrápávat okapy a dřevěnou konstrukci (protože po ní leze), přestane kadit ve vymezeném okruhu (jak jí jako vysvětlím, kde už může a kde ne?) a jinak škodit. Možná nepřehryže kabely u auta (to teda těžko říct, to je dost nahodilé, komu to zrovna provede), ale že by vůbec neškodila (když nám často škodí vlastně tím, co je pro ni přirozené), to si nedokážu představit. Asi sotva by stačilo jí jen "domluvit" a vysvětlit, co dělat může a co nemůže, zatímco bude spokojeně konzumovat nachystané jídlo... Za mě pořídit si na plašení kočky kunu je vyhánění jednoho zla jiným zlem...

gramar
28. pro 2020

@verdos No já si jí nepořídila, ona se pořídila sama, po pokácení stromu se i odstěhovala od nás ze střechy (jestli do kůlny nebo kam, to nevím) a celé se to sešlo celkem náhodou, krmila jsem ježky a jednou jsem zjistila že jim užírá kuna, tak jsem to zkusila a ona se chytla a po nějaké době naučila i mladé. Nám kuna neškodí, jestli je to proto že nás nechce provokovat (což je teorie kterou někdo říkal, ale jak to je nevím), nebo jí prostě moje auto nechutná... Každopádně od té doby co si chodí pro jídlo po zemí a ne že jen probíhá po střechách, nemám problém s kočkama a jsem spokojená ;)

verdos
28. pro 2020

@gramar Takže teď krmíš ježky, kunu a její mladé... Ok, a jak to vidíš třeba za 5 let? To není úplně udržitelné řešení, ne? Chápu, že ne všechno to asi přežije, ale i tak - co přežije se časem bude dál a dál množit, všechno to budeš muset dostatečně krmit a doufat, že všechny budou stejného ražení - tedy že nebudou dělat nic dalšího, co by se ti mohlo nelíbit - alespoň na tvém "území".

gramar
28. pro 2020

@verdos No zatím jsem vypozorovala, že ty první mladé asi vyhnala, nebo odchází "z domu" v určitém věku dobrovolně, nebo je něco sežralo... Nezkoumala jsem to, ale stále je tu jedna kuna, v sezóně většinou dvě mláďata a nemám pocit že by tu byla invaze. No a když začnou škodit tak to pak budu řešit, zatím tu spolu relativně normálně kooperujeme, navíc nekrmím je pravidelně, jen když mám třeba odřezky z masa, pořád je to divoké zvíře, které je ovšem zajímavé a zábavné pozorovat, je to jako pozorovat ptáky u krmítka... To že díky ní přestali všude vyměšovat kočky, je příjemný benefit, nikoli původní záměr. Navíc ty kočky se tady množí rychleji než kuny i ježci a to i za předpokladu že by se ježci množili s kunama. Ale třeba teď jsme zvažovali že si pořídíme slepice a to pak může být zajímavé, ježek může chodit krást vejce a kuna slepice... Uvidíme jak tady naše divoká mini zoo bude fungovat třeba za těch pět let.

aguu
28. pro 2020

@cherie24 a je vykastrovana? Já bych ji odchytila (klece zapůjčí záchranné stanice) nechala vykastrovat a vypustila. Samozřejmě pokud s majitelem není řeč.

sisinka74
28. pro 2020

Docela mi spadla čelist nad některými komentáři. My teda s kočkami a kocoury od sousedů taky bojovali. Všechno pochcané, posrané, děcko ani kolikrát nešlo pustit na zahradu a pak, že je kočka čistotná. Hovno. Je to prase, jako každé jiné zvíře, či člověk. Jako bonus máme uštěkaného čokla hned pod okny, takže ani vyspat se nemůžeme a přesto nás ani jednoho nikdy nenapadlo nasypat otrávené žrádlo, zastřelit, či někam odvést. A jednoho krásného dne se manželovi nastěhovala v zimě těhotná kočka a nechtěla se z firmy hnout a tak ji dovezl domů. Byla jsem z toho na nervy. Vzali jsme ji na veterinu a zjistili, že není vůbec těhotná, ale vykastrovaná a fakt bachratá. Na jaře to bylo šílené. Kočka se všemi ostatními kočky a kocoury bojovala. Bylo to ještě více obechcané jak kdy předtím a najednou klid. Udělala si své teritorium a nikoho k nám nepustí. Tím, že je tlustá, tak je i silná. Dneska jsem ráda, že ji máme. Všude čisto a žádný smrad DDDD

chroustinka
28. pro 2020

@cherie24 resim to stejne, paradoxne mi mamka kockarka rekla ze nejlepsi je poridit si vlastni kocku (resp. kocoura), ktera si ohlida vlastni teritorium a cizi kocky bude vyhanet. Nasi maji chalupu, kam jezdi se dvema kockama (z bytu) a to mas videt ten frkot kdyz prijedou kocky si pozemek ktery ma 8tis. m2 behem 15minut proleti a cizi kocky vali pryc a po dobu co tam jsou tam zadna nechodi. Ja tohle resim taky na baracku - chodi mi sem 4 cizi kocky od sousedu, jedna je v pohode ale tri jsou mrchy co serou hlavne do zahonu, do kytek a do bylinek to me vadi.
Vlastni kocce jsi schopna udelat mista po zahrade s piskem - tam kocky stejne chodi nejradsi, popr. mit nekde kocici zachod - mamciny kocky takto chodi i kdyz jsou venku na kocici zachod do takove šopy na sklepem...

viki999
28. pro 2020

Tvl tahle diskuze je k zbliti...

@gramar tobě přeju, abys tu kunu měla doma 🤦🏻‍♀️ Kuna nás tu otravovala xy let a vim co to je žít s ni, vc veškeré izolace na výměnu...🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

gramar
28. pro 2020

@viki999 Já jí mám "doma" a nestěžuji si. Máme krásné harmonické partnerství, co mohla zničit udělala dávno předtím a teď jsou z nás "kámoši"... A v době uzavření škol prima zoologický průzkum :D

gruyerre
28. pro 2020

@zuzangel tohle může napsat jen totální kretén. Kdo by tohle udělal, zasloužil by totéž.

luckamatylda
1. led 2021

Nestačím se divit, jaké "metody" tu některé radíte... V první řadě bych to řešila s majitelem, pohrozila s tím, že budete chtít náklady za zničené věci po něm, protože máte záznamy na kameře (i když jí třeba nemáte, to majitel neví), k tomu plašičku a zkusit rozprašovat tu směs pálivého koření a vody. Otrávené návnady a odchyt s odvozem kamsi znamenají trýznivou smrt. To opravdu chcete?

bbn
1. led 2021

Pořiďte si vlastní kočku, nějakou větší rasu a kocoura. Ten se o svůj rajón postará.

kata267
1. led 2021

Asi bych zkusila nejdriv majitele, ale sama jsem mela kocku a vim ze zajistit aby nekam jakoze nechodila je fakt science fiction...kocky si jdou kamkoliv chteji, obyc.plot pro ne neni zadna prekazka a zamezilo by se tomu jen tak ze se nekam zavre...

dixi86
4. led 2021

@cherie24 urcite nechodi jen k vam. Maji vetsinou svoje oblibena mistA/pozemky. Pes to vyresi. A obcas si nejakeho pujcit?

Strana
z3