Jak zvládat domácnost se třemi dětmi a zůstat organizovaná?
Hele je to jen moji neschopnosti nebo to fakt nejde? Ne ze bych byla naka extra poradna, ale doma nezvladam nic poradne porobit. Mam uz dve skolni deti (1. stupen) a ted aktualne sestimesicniho kojence. Vedela jsem, ze je tohle obdobi nejnarocnejsi, ze nic poradne nedodelam, ze to prece vim, jsem zkusena matka, ne? 😂 ale stejne me to desne stve. Doma je bordel jak v tanku. Rano mam vzdycky kupu planu, co chci ten den udelat a vecer zjistim, ze ten den zase utekl a ja neudelala lautr nic 🤷🏼♀️ jen prebalovat, kojit, chovat, uspavat, prevlikat, prebalovat, kojit, prikrmovat, kojit, chovat, uspavat 😅 (A ve chvilich, kdy me nepotrebuje se venovat starsim detem)
Ja vim, ze to tak je, ale muzete mi prosim rict vase zkusenosti? Ja si toho maleho desne vychutnavam, tak strasne rychle to utika, vim, ze bordel nikam neutece, ale prece jenom ve mne hloda trochu svedomi, zda s tim prece jen se neda neco delat a byt lepe organizovana.
@mdch91 drive jsem delala postupne a stacilo to, ted se to nejak dostalo do faze, ze jsme zahlceni. A to bych potrebovala aspon mnohem vic casu vcelku. Takze se sice snazim, nerezignuji, ale taky to nestaci. Myslim, ze na zacatku se nevhnes nejakemu vetsimu "uklidu". Az to bude pod kontrolou a bude nastaveny rezim/rad, tak bude mnohem snazsi ho udrzet...
@mdch91 já jsem to dělala postupně, trvalo mi to půl roku, brala jsem to opravdu poctivě. Namotivovala mě nejprve ta knížka a pak ten úžasný efekt, které třízení mělo. V té knížce je přesný návod - co, jak, v jakém pořadí...byla to fakt bomba. Je to už 6 let a efekt pořád trvá. Děcka byly miminka, využívala jsem různé volné chvilky přes den i večer.
Mám 3 děti (5,5, 3,5 a 2) 😁 a dá se mít uklizeno, já mám systém. Každý den uklidím 1 místnost, v pondělí kuchyni, v úterý ložnici, středa koupelna, čtvrtek pokojíček a pátek schody a chodbu. O víkendu neuklízím! Každý večer si vyklidím myčku a připravím stůl v kuchyni na ráno. Každý den zametu nebo vysaju, peru 2x týdně a prádlo hned skládám a uklízím. Nesnáším bordel. Starší děti si po sobě uklízí oblečení a nádobí. Akorát, když jsem nemocná, tak se můj systém hroutí 🤪
@haaanka21 to je skvele, zkusim to. Doufam, ze se mi to bude darit 😅 a jak dlouho ti ten denni uklid trva? Delas ho do hloubky, nebo je sup sup povrchy?
Trvá mi kolem 30 až 45 minut, uklízím s nejmladším 😁 komplet celou místnost, zamést, vytřít pokud je potřeba, utřít prach atd. V kuchyni navíc buď umyju lednici nebo sporák, srovnám věci ve skříňkách, tam je toho víc. Tenhle systém mi vyhovuje víc, když jsem uklizela všechno najednou, neměla jsem nikdy hotovo a akorát byla naštvaná. Jo, a myčka a sušička ušetří spoustu práce

@antoinet delalas to trideni a vyhazovani postupne? Ja mam totiz pocit, ze bych potrebovala nekde na vikend udat deti a vrhnout se na to, jinak mam cas jen po večerech a to nevim, kde najit silu a motivaci na tyhle velky akce