icon

Jak efektivně udržet pořádek v malém bytě s dětmi?

12. čer 2026

Ahojky, mám pocit že pořád jen uklízím a stejně je doma za chvíli zase nepořádek ☹ Máme menší byt a dvě děti a nějak to nezvládám udržet dlouhodobě. Zkoušela jsem různé systémy i plán úklidu, ale nevydrželo to. Máte někdo tip, jak si to nastavity aby to bylo udržitelné? Díky za inspiraci.

mrkvovydort
12. čer 2026

Projít si věci, co máte doma, a zbavit se přebytku, prostě udělat decluter, minimalizovat. Často úklidu brání to, že těch věcí je doma prostě příliš.

kakba
12. čer 2026

Žít minimalisticky. Žádný lapače prachu. Když už krámy, tak schovaný ve skříňkách. Pak je úklid snadnej a rychlej.

pilzzee
12. čer 2026

Co nejvic toho povyhazovat, hlavne lapace prachu jako kvetiny, ubrusy atd .... Co nejvic uloznyho prostoru a hlavne mycku.

klokanka31
12. čer 2026

S chlapem a dětmi nemůžeš mít doma naklizeno...Nebo můžeš, ale max. pár hodin (nebo dní když nejste doma😁)

pavlinkaaa87
12. čer 2026

@anonym_autor neuklidit, bordel v bytě, šťastné dítě

sigyn
12. čer 2026

Udělat jednou týdne velký úklid a smířit se s tím, že s dětmi uklizený stav nikdy nevydrží do druhého dne.

titina12
12. čer 2026

Nepořádek jednou zmizí 🙂 a pak se nám po něm bude jednou stýskat. Nepořádek mám doma pořád a upřímně ? Je mi u prdele co si kdo o tom myslí i když taky někdy šílím z toho nepořádku 😃

zuzekk
12. čer 2026

Jak praví staré české přísloví, uklízet s dětmi je jako češtit si zuby a žrát u toho Fidorku.

Jinak doporučuji institut paní na úklid- ono se to s ní zesystematizuje automaticky. Ano, i do malého bytu, třeba jednou za dva týdny.

ajulinkaaa
13. čer 2026

Já jsem, když nám "přibylo" do rodiny dítě, se trápila tím, že není čas na to, abych to doma měla podle svých představ a jak jsem byla zvyklá před mateřskou. V uklizeném, čistém, hezkém....se cítím lépe. Ale postupně jsem to přehodnotila, že nejde zvládnout všechno jak bych chtěla, tak jsem si vybrala to co je pro mě priorita (čisté podlahy, uklizeno v kuchyni, uvařeno/upečeno) a to, co se musí - např. prádlo. A to ostatní počká až je to nezbytné nebo na to zbyde čas.

j.a.n.i
14. čer 2026

Minimalizovat pocet veci a poridit nekoho na úklid.