icon

Jak řešíte pravidelné darování krve přes aplikaci Záchranka

27. kvě 2026

Ahoj, chtěla bych začít pravidelně darovat krev a viděla jsem že aplikace Záchranka má přehled odběrových míst a termínů. Zatím jsem byla jen jednou a nevím jak si to nastavit dlouhodobě, jestli chodit na stejné místo nebo to střídat. Máte někdo tip, jak si to zorganizovat, aby to dávalo smysl? Díky moc.

zuzkasim
27. kvě 2026

Určitě je fajn chodit na jedno místo. Mám v rodině zkušenost, že na jednom místě člověk krev několikrát daroval, na jiném místě obdržel vyjádření, že jeho krev nechtějí. Nic se u toho člověka nezměnilo, jen na tom prvním místě ji umí zpracovat, na tom druhém ne, takže jim za jeho nevyhovuje. Proto bych volila stále stejné místo.

kopmina
28. kvě 2026

Ahoj, za mě je nejlepší vybrat si jedno odběrové místo, kam to máš rozumně blízko a kde ti to bude vyhovovat. Člověk si tam zvykne na personál, systém i termíny a pak už je to takové pohodovější. Já bych to zbytečně nestřídala, pokud k tomu není důvod 🙂

kayty
29. kvě 2026

Za mlada jsem chodila u nás doma do nemocnice. Momentálně chodím do Fakultky v Olomouci a už strašlivě dlouho jako bezpříspěvkový dárce. Zvolila bych místo, které je nejblíž a tam bych chodila.
V dotazníku máme, jestli jsme darovali krev, plazmu ... někde jinde a kde.