Výplatní pásky jen přes aplikaci. Mám jinou možnost?
V práci nám oznámili, že výplatní pásky už nebudou dávat papírově, ale jen přes aplikaci.
Mně to teda moc nesedí. Nechci si kvůli výplatní pásce zakládat další účet, stahovat další aplikaci a hlídat, jestli se k tomu za pár let vůbec dostanu. Papír jsem si prostě založila a hotovo.
Může si to zaměstnavatel takhle nastavit, nebo by měl dát možnost dostat pásku i jinak?
@anonym_autor To mi v dnešní době přijde jako takovej divnej argument. Spousta smluv, dokumentů, faktur apod. chodí taky už jen elektronicky. Lepší bude nějak se s tím vyrovnat a vymyslet si, jak spolehlivě "skladovat" dokumenty elektronicky. Je dobře, že se zaměstavatelé snaží být stále více paperless a zbytečné papíry postupně mizí.
@anonym_autor To mi v dnešní době přijde jako takovej divnej argument. Spousta smluv, dokumentů, faktur apod. chodí taky už jen elektronicky. Lepší bude nějak se s tím vyrovnat a vymyslet si, jak spolehlivě "skladovat" dokumenty elektronicky. Je dobře, že se zaměstavatelé snaží být stále více paperless a zbytečné papíry postupně mizí.
@patypresdevaty tak nepopírám, že digitalizace je celkem fajn,ale.. nechci teď znít jak z nějakého scifi filmu,ale jednou na to můžeme šeredně doplatit. Stačí jeden porádný blackout je jsme v p...haji🙃
Poslední papírovou výplatní pásku jsem dostala asi před 15 lety. A netisknu si je, nevím na co. Důležitý je Evidenční list, který dostáváš po skončení roku se souhrnem mzdy a odvedeného pojištění.
A k čemu přesně že by ti za pár let měly ty výplatnice být? Každopádně když máš problém s aplikací, požádej zaměstnavatele, aby ti ji posílal na e-mail.
@patypresdevaty tak nepopírám, že digitalizace je celkem fajn,ale.. nechci teď znít jak z nějakého scifi filmu,ale jednou na to můžeme šeredně doplatit. Stačí jeden porádný blackout je jsme v p...haji🙃
@anonym_710937 jeden blackout Te o elektronicke dokumenty nepripravi
Nepotřebuješ aplikaci, řekni, ať ti je pošlou na e-mail.
já nějak nevidím důvod uchovávat výplatní pásky, snad jen se časem se podívat za kolik jsme chodili do práce. Naopak přínos má ELDP, kde jsou odpracované hodiny dny u daného zaměstnavatele a za konci roku Potvrzení o zdanitelných příjmech.
Papírovou vyplanici jsem nikdy neměla 🙂 máme elektronickou v pracovní aplikaci. Já si je tedy posílám na svůj email. To už spíš ze zvyku. Na začátku roku nám posílají Evidenční list důchodového pojištění, tak ten si schovávám, ale netisknu. Je to spíš kvůli evidenci pracovní doby pro vyplácení důchodů. Ale vlastně nepředpokládám, že do nějakého půjdu a že mi stát bude něco vyplácet 🫣 😅
Mně by nutné stahování aplikace tedy vadilo, asi není nutný za každou cenu papír, ale emailová forma by byla fajn. Tak si tu přisednu, ať se dozvím odpovědi.
Nám to chodí na e-mail zaheslované. Jsem ráda, že už nejsou papírky. Nevím, na co bych je skladovala.
@anonym_710937 jeden blackout Te o elektronicke dokumenty nepripravi
@patypresdevaty to asi ne,ale tím jak se rozvíjí umělá inteligence tak tu určitě riziko je,zvlášť když už se i odborníci obáváji že umělou inteligenci až tak ve svých rukou mít nebudeme.
Papírovou výplatnici jsem v životě nedostala, a to jsem po škole v pracovním procesu od 2009. V dnešní elektronické době se divit, že něco není papírově, ale pouze elektronicky? Promiň, ale ve kterém roce jsi zamrzla? Pokud potřebuješ, nech si to poslat zaheslované na email a z toho si to na své vytiskni.
Papírovou výplatnici jsem v životě nedostala, a to jsem po škole v pracovním procesu od 2009. V dnešní elektronické době se divit, že něco není papírově, ale pouze elektronicky? Promiň, ale ve kterém roce jsi zamrzla? Pokud potřebuješ, nech si to poslat zaheslované na email a z toho si to na své vytiskni.
@ninive211 Pochybuju, ze se ji s tim bude nekdo heslovat a posílat, když si to muze stahnout ona.

Mame uz x let vyplatni pasku jen elektronicky a nikdo ti určitě nebude branit si ji vytisknout. Ja to teda nedelam, nejak nevim, k cemu by mi byly.