icon

Jak zvládnout práci a rodinu bez hlídání?

12. srp 2023

Ahoj holky, ráda bych se zeptala, jak máte doma nastavené práce a péči o děti, pokud nemáte hlídání v rodině. Máme školáka, předškoláka a dvouleťáka, pracujeme z domova a já už melu z posledního.
Muž má tvrdé spaní, ráno děti budí od 6 mě (někdy se přitulí, někdy něco chtějí, nejmladší nemluví, takže mě táhne, kam potřebuje), muž spí cca do 8, pak se nají a pracuje.
Já dopo většinou vařím a uklízím (když je jen dvouleťák, je to jakž takž v klidu doma, když víc, tak i třeba někam jdem), jsem na to docela pečlivá a nemůžu se od toho oprostit. Vadí mi si kupovat jídlo a vyhazovat ty obaly, vařím, s úklidem mám paní na pomoc.
Po obědě jdeme na hřiště/vyzvedávám děti. Vždycky si říkám, jak budu na hřišti jen sedět a odpočívat, ale lítám tam pak mezi dětma jak hadr, vracíme se špinaví a hladoví domů na večeři.
Po jídle já už někdy nemůžu a musím si aspoň chvíli lehnout, děti samozřejmě hned za mnou.
Muž pomáhá ukládat, já už mívám dětí pokrk, usínají teď cca v půl 10 a pak jdu pracovat aspoň na hodinu. Pak cvičit, někdy uklízet, někdy nějaký koníček, sraz s kamarádkou, ke spaní se dostávám o půlnoci a ráno jsem mrtvá. Chlap po večerech taky pracuje, protože pořád nestíhá.
V rodině hlídání není a dát nejmladšího do školičky muž nechce. Nejvíc mě štve, že chlap nemá nějak ohraničenou práci (jako že přijde domů a padla), ten homeoffice je takový bezbřehý. Nedaří se mi to s ním nějak vykomunikovat, jinak potíže ve vztahu určitě nemáme. Potřebovala bych nastavit nějaký režim, kdo kdy děti, volno... chlap nikam nechodí, s nikým se nevídá. Poradíte? Omlouvám se, že je to tak dlouhý, ale už jsem fakt zoufalá, přitom si říkám, že řeším kraviny, ale nevím, jak z toho ven. ☹

Strana
z3
llluckaaa
14. srp 2023

@alice180 Hele, mne ten prispevek od Terezy přijde docela trefny, aneb Jak se do lesa vola, tak se z leda ozývá. Zbytečný to bylo tak nějak podobne jako prispevek, na který reaguje, až na to, ze ten byl v mnohem neprijemnejsim módu…

alice180
14. srp 2023

@bara88 ne to si mi tam někde ztratilo, sorry. Ale já tohle prostě nechápu, takže ať to napsal kdokoli tak to prostě nechápu a nerozumím.

bara88
14. srp 2023

@alice180 tak si to přečeti a budeš rozumět

alice180
14. srp 2023

@bara88 jo, já jsem se asi špatně vyjádřila. Myslela jsem, to tak, že i když to napíše někdo, kdo má situaci třeba horší tím, že je nemocný tak to stejně nechápu.

te_reza
14. srp 2023

@alice180 kdyby nezareagovala tak hnusně, tak její komentář přejdu, ale šlo to podat jinak, než jiné vyhořelé mámě napsat, na co si vůbec stěžuje, když se podle ní má vlastně skvěle, i když její život nežije.

alice180
14. srp 2023

@te_reza to máš pravdu, já si nevšimla, že je ten tvůj komentář reakci na někoho jinýho, to se omlouvám

pavlinar
15. srp 2023

Takze skvela zprava, ze tvuj manzel ten cas ma, je odkud brat. Neni doma jen treba na vikendy. Nebo nemusi makat jako OSVC, aby vysel.
Zarazi me, ze ty detem nechces pustit Tv, protoze "rostou tak rychle". A manzel vsechen svuj cas venuje praci, zcela dobrovolne. Nevidim vlastne, kde on je ten TATA.

Jak tu psal (mluvila mi z duse).. prijde mi nemistne nejak radit, kdyz mam jen 1 dite. Kazdopadne bez zapojeni manzel to nepujde. Vubec nechapu, jak zijete.. ty se "obetujes" detem a on "praci". Jsem z toho v rozpacich a prijde mi to hodne smutne. At uz z pohledu toho, ze tebe necha padnout. A hlavne z toho, ze se o deti nezajima :(

A opakuju, ze jsi fakt skvela. Obdivuju, ze pri tom vsem myslis i na svuj seberozvoj. Manzel "Ti" muze v klidu venovat 3 hodiny denne, a jedine co utrpi bude jeho komfort. Sama si to zpocitej.. ma uvazek cca tech 8 hodin denne + dal nedela (skoro) nic. Ty mas uvazek 4 hodiny denne + delas uplne vsechno. Je mi fakt uzko z tehle matematiky :(

A klanim se tady vsem tem superzenam, co toho zvladaji mnohem vic, a bez mrknuti oka :D

Ja si s chuti fnuknu, ze je toho na me moc i jen s 1 ditetem, praci na castecny uvazek, a fungujicim manzelem 🙂

Strana
z3