icon

Jak zvládnout práci a rodinu bez hlídání?

12. srp 2023

Ahoj holky, ráda bych se zeptala, jak máte doma nastavené práce a péči o děti, pokud nemáte hlídání v rodině. Máme školáka, předškoláka a dvouleťáka, pracujeme z domova a já už melu z posledního.
Muž má tvrdé spaní, ráno děti budí od 6 mě (někdy se přitulí, někdy něco chtějí, nejmladší nemluví, takže mě táhne, kam potřebuje), muž spí cca do 8, pak se nají a pracuje.
Já dopo většinou vařím a uklízím (když je jen dvouleťák, je to jakž takž v klidu doma, když víc, tak i třeba někam jdem), jsem na to docela pečlivá a nemůžu se od toho oprostit. Vadí mi si kupovat jídlo a vyhazovat ty obaly, vařím, s úklidem mám paní na pomoc.
Po obědě jdeme na hřiště/vyzvedávám děti. Vždycky si říkám, jak budu na hřišti jen sedět a odpočívat, ale lítám tam pak mezi dětma jak hadr, vracíme se špinaví a hladoví domů na večeři.
Po jídle já už někdy nemůžu a musím si aspoň chvíli lehnout, děti samozřejmě hned za mnou.
Muž pomáhá ukládat, já už mívám dětí pokrk, usínají teď cca v půl 10 a pak jdu pracovat aspoň na hodinu. Pak cvičit, někdy uklízet, někdy nějaký koníček, sraz s kamarádkou, ke spaní se dostávám o půlnoci a ráno jsem mrtvá. Chlap po večerech taky pracuje, protože pořád nestíhá.
V rodině hlídání není a dát nejmladšího do školičky muž nechce. Nejvíc mě štve, že chlap nemá nějak ohraničenou práci (jako že přijde domů a padla), ten homeoffice je takový bezbřehý. Nedaří se mi to s ním nějak vykomunikovat, jinak potíže ve vztahu určitě nemáme. Potřebovala bych nastavit nějaký režim, kdo kdy děti, volno... chlap nikam nechodí, s nikým se nevídá. Poradíte? Omlouvám se, že je to tak dlouhý, ale už jsem fakt zoufalá, přitom si říkám, že řeším kraviny, ale nevím, jak z toho ven. ☹

Strana
z3
1pomnenka
13. srp 2023

Za mne je to ta nejlepší varianta, ale to jsi slyšet nechtěla. Nastíním tu horší. Ráno kolečko školka a družina, pak jsi celý den v práci, letíš do školky a družiny, aby ti nezavřeli. Doma máš druhou směnu, vaříš večeři, protože když neuvaříš, prožerete majlant, s dětmi ven, pak naplnit pračku, myčku, poklidit a padáš na hubu. Hlídání 0 i o prázdninách, školka zavřená, takže se celé prázdniny střídáte s manželem v hlídání a společná dovolená neexistuje. Takhle to bude, dokud děti nevyrostou, pak je můžeš nechat doma samotné. Paní na úklid žádná, takže jedeš jako kuna.

bara88
13. srp 2023

@1pomnenka přesně tak.mě odpadá třeba vyzvedávání dětí ale zase vozíme na fotbal 4krát do tydne.do toho chlapovi obědy do práce protože jinak by musel kupovat za dost peněz a snažím se i teplé večeře aby se nežraly jen rohlíky

eviicka
13. srp 2023

Tak já se tě musím zastat, 3 malé děti + práce z domu (byť kratší úvazek) + chlap doma, žádné hlídání a minimum institucí, kde jsou, je za mě vražedná kombinace.

Přijde mi mimo srovnávat to s lidmi, kteří odcházejí do práce. Ono totiž, čím víc je lidí doma, tím je doma větší chaos a vše jde tak nějak hůř.
Ale co s tím? Promluvit s mužem, paní i na hlídání, přestat pracovat, pracovat dál ale mimo domov, snížit naroky na sebe (vaření, úklid)...

Jo a vyklízení myčky mi dvě minuty netrvá a přesně, často to je 100x nic a dopoledne je pryč.

tali85
13. srp 2023

Úplně zírám, jaké odpovědi se tady nahormadily.. a tak bych tě chtěla podpořit. Pokud někdo dělá myčku, pračku za 2 minuty a ještě mu stačí úklid se třemi dětmi 1x za dva týdny, tak buď je superman, anebo je mu jedno, v jakých podmínkách žije. Než člověk dokončí jednu činnost (u které ho 3 děti x krát přeruší: pití, svačiny, čůrat, kakat, hádky, bolístky), tak klidně může začít zase jinou činnost, protože ty děti mezitím asi taky produkují nepořádek. Polud člověk vaří, po vaření musí taky uklidit. Pečení totéž, vyrábění/malování dětí taky kumulace nepořádku, tak nechápu, čemu se tady všichni tak diví. Když člověk pracuje v práci, tak neřeší děti za zadkem že.
Osobně si myslím, že tady dostaneš ode všech spoustu rad, ale vyhovující režim si musíte nastavit sami. Pokud se takto cítíš, že další rok nedáš, přijde mi, že jsi krok před vyhořením a rady typu "co sis představovala se třemi dětmi" jsou úplně mimo mísu. Tady nejde jinak než apelovat na manžela a pokud nemáš vnitřní problém s tím, že dáš dvouleťáka někomu nebo někam do instituce (já bych ten vnitřní problém měla, takže chápu i to, že je ti líto dětí, když tam být nechtějí), tak bych asi začala u toho. Pokud manžel slušně vydělává tpu prací, které obětuje tolik času, pak bych toho využila právě k té vlastní úlevě: paní na hlídání, paní na úklid častěji. Cvičení ráno nebo dopoledne zároveň s dětmi (taky to tak dělám a ano, děti to nemají rády, že potřebuji, aby mě nerušily, ale musely si zvyknout, že jde o 30 minut času, kdy zkrátka můžu fungovat jen, když je jejich potřeba akutní). Cvičit na dece na hřišti si fakt neumím představit, tam ty děti mám přece hlídat ne? Zvlášť s dvouletým batoletem.
Jídlo bych vařila na dva dny, případně ho uvařila víc a dala zamrazit pro dny krize, kdy je třeba dělat dopoledne jiné věci. Robotický vysavač také pomůže, s parním generatorem je žehlení radost, sušičku taky nestíhám pokaždé vyskládat hned. Zvláště v období školního roku je to pak z kroužku do kroužku, z školky do školy, úkoly, povinnosti, svačiny, večeře, nekonečný kolotoč. Večer bych zkusila věnovat společnému času s manželem a začala bych tím uspáváním. Že nejprve uspává máma, přečte, pomazlí, a pak se může vystřídat s tatínkem a zatímco tatínek je pak ještě u dětí, maminka si jde dělat to své.
Drž se. A trošku si ulev. Mimochodem dnes od 21 je zajímavý seminář na téma "už nechci být vyhořelá máma" nebo tak nějak na dovychovat.

autor
13. srp 2023

@bara88 ano, společný čas nula, nevím, kam ty dny utíkají. Myčku si schvalne stopnu. 🤪

autor
13. srp 2023

@1pomnenka A tobe nevadi, ze nemas cas na nejaky konicek a seberozvoj? Kdyz nemas potrebu to resit, tak asi ok. Ja jako skolacka doma delala dost, predpokladam, ze mas deti teda starsi, kdyz uz chodis do prace, ale dvouletak dela leda tak bordel.😉

autor
13. srp 2023

@eviicka diky za pochopení

@tali85 diky, ano, to je prave ta potiz, zatim co clovek chce rychle neco udelat, deti porad neco potrebuji a pak to zabere pul dne.. cvicit na hristi teda zvladam jen kdyz tam nikdo neni.. a na seminar zkusim dodatecne kouknout

nagojka
13. srp 2023

Já nějak nechápu proc předškolák chodí do školky jen 2x v týdnu?to je teď o prázdninách nebo celoročně?já mám teda dítě jenom jedno ale chlapa perfekcionistu a puntičkáře takže když chci mít doma klid taky se musím dost otáčet...se synem vstávám každé ráno v sedm...v devět odchazime ven v 11 se vracíme.v půl 12 mu pustím pohádku abych mu mohla v klidu připravit oběd a nachystat věci na vaření...ve 12-12:30 jde spát mezitim uvařím.nekdy když je hnusné beru si synka k lince a vaří semnou 🙂někdy si zase beru vaření ven na zahradu.jidlo dělám na 2 dny.chodi ti dvouletak ještě po obědě spát?cvičení a nějakou práci bys mohla dělat v době kdy spi...kolik je školákovi?ten by se třeba nedokázal o předškoláka postarat?proč uklizis když máš na to paní?🤷bereš si toho na sebe moc a s tvými pozadavkami to bez manžela asi nedáš pokud si nesrovnas priority a od něčeho neupustis...

emillyhk
13. srp 2023

Mám jen jedno dítě, teď jsem jela skoro dva měsíce v podobném režimu, kdy jsem byla na dítě i domácnost sama, protože manžel řeší rodinou krizi a když už je doma, tak nic moc nepomůže, protože sám padá únavou na pusu. Naopak mu ještě chci být oporou, takže ho nechávám vypovídat, musí to ze sebe dostat. A víš co? Mám toho za ty dva měsíce plné zuby a ano, občas brečím už u snídaně. Takže já tě chápu 🤷‍♀️
Mě teda dítě kolem dvou let přišlo šíleně náročný, u všeho chce pomáhat, nechávám ho, ale samozřejmě to trvá mnohonásobně delší dobu. Vyskládat nádobí z myčky? "Zábava" na deset minut. Přendat prádlo z pračky do sušičky? Totéž. A to mě u toho neruší starší děti, kdy jedno chce pití a druhé kakat. Uvařit rychlovku pro nás dva byla v té době taky záležitost na hodinu a půl. 🙈
Přijde mi trochu nemístné ti radit, když mám jen jedno dítě, ale hodím ti tipy, co pomohlo mě:
1. Žádat o pomoc. Klidně pořád dokola (je to opruz, ale větší opruz je být na všechno sama).
2. Jasně definovat, co je potřeba a přes co nejede vlak (u nás večerní čištění zubů - manžel to zmákne s úsměvem, mě se syn vzteká tak, že bych ho přetrhla).
3. Zónový úklid - např. koupelny pondělí a čtvrtek, v ostatních dnech jen záchod a umyvadlo, zaprasené zrcadlo dělám, že nevidím. Kuchyň v úterý, ostatní dny jen dřez, deska a sporák. Zapatlaná dvířka počkají zase do úterý. Atd.
4. Spánek - když to jen trochu jde, předávám dítě manželovi, zamknu se v ložnici a spím. Hodina spánku navíc a další dny jsem nejen produktivnější, ale hlavně emocionálně vyrovnanější.
5. Jeden den z víkendu obstará dítě ráno manžel, já si o hodinu poležím, druhý víkendový den se vyměníme. (to je jedna z věcí, které vždycky fungují chvilku, potom musím znovu důrazně připomenout 🙄)
6. Vaření - vařím často na dva dny, pokud je to něco, co se dá zamrazit, tak prostě uvařím víc, po porcích zamrazím, vytahují, když je nejhůř. Teplé večeře jen pokud nebyl teplý oběd (teď přes léto jsme radši venku, než stát u plotny).
7. Vidět světlo na konci tunelu. Pro mě je to podzim, kdy dítě začne chodit do školky, já do práce. Ano, přinese to zase další výzvy, ale prostě se na to těším. U tebe by to mohl být konec prázdnin - jedno dítě ve škole, druhé ve školce, dopoledne doma jen batole.
Držím palce, ať se ti podaří doma co nejdřív nastavit taková pravidla, aby ses z toho nesesypala 🍀

tali85
13. srp 2023

@nagojka ta paní s nimi nežije. Chodí 1x 2 týdny. 3 děti produkují nepořádek nonstop. Umíte si představit s jedním dítětem, že uklidíte jednou za 2 týdny? To by manželovi - peefekcionistovi stačilo?

nagojka
13. srp 2023

@tali85 tak záleží jaký úklid paní asi myslí...jestli jenom nádobí po vaření a pečení a hračky po dětech nebo denně luxování,utírání prachu atd ...ja přiznávám tři děti nemám neumím si to s nimi představit...každý den luxuju 2x a staram se o vaření,nádobí,nákupy..každý den menu záchod...ale takový ten velký úklid celého baráku děláme 1x tydnne o víkendu vždy společně kdyz jsme oba doma...nemyslela sem to nějak špatně 🤷🤷🤷taky si myslím že dítě školou povinné by mělo mít taky už nějaké povinnosti a třeba mamce pomoct s hlídánim sourozenců(jako že si s nimi třeba pohraje)nebo pomůže uklidit myčku atd...jasně samozřejmě taky nevím kolik dítěti je...

llluckaaa
13. srp 2023

Mne přijde, ze toho mas na sebe naloženo docela dost a jsi na sebe náročná. Za sebe bych si napsala list priorit a podle nej jela, činnosti s nižším prioritou hodně osekala. Třeba vaření na dva dny, večer muže stačit hustá polévka s pecivem/krutony. S manželem domluvit konkrétní čas, kdy bude mít domácnost na povel on a ty budeš pracovat/cvičit. Ideálně tak, ze odejdes z domu. Paní na úklid bych zvala jednou týdne, aby udělala koupelny/podlahy, zehleni… pokud se nehodlá do těchto činnosti zapojovat tvůj muz, holt budet muset někoho platit. Podle me toto tempo nemůžeš vydržet.

martinka_33
13. srp 2023

To je ale o tom jak si to nastavíš. Od mala vedu děti k samostatnosti a teď začínám sklízet úrodu. Mám děti 8, 6 a 2 roky. Ráno mě nebudí, pokud nejde o život, hrají si v pokojíčku dokud nevstanu. Když vařím, starší hlídají malou ségru. Na hřišti sedím, maximálně pohoupu batole na houpačce.

bara88
13. srp 2023

A hlavně ten školák už snad může s něčím pomáhat né?

martinka_33
13. srp 2023

@bara88 já to taky absolutně nechápu 🤔 Zdravej školák může uplne v klidu zastat nekteré domácí práce, minimálně se postarat o svoje potřeby a zabavit malého sourozence. Pak mi i vyskladat myčku trvá chvilku, když k tomu nemam batole za zadkem. Musim říct, že poslední dobou jsem raději, když jsou doma všechny děti, nejen nejmladší. Ti starší mi opravdu pomáhají. Batole pomáhá zatim spíš do hrobu, jakkoliv dobře tu pomoc myslí 😃

kristyn86
14. srp 2023

Ja bych rekla,ze pani uz potrebuje oddychnout psychicky. Ze ji pripada,ze je toho hodne,protoze uz je psychicky unavena,kdyz v podstate manzel jen pracuje a deti moc nepomahaji. Tam to bude chtit zmenu. A mit manzela na homeoficu pri rodicaku bylo pro me dusici. Jakmile byl v praci,tak doma jsem.se citila lip. Ja totiz furt mela pocit,ze mi nepomaha a mozek nepobiral,ze on pracuje,tak nemuze proste skladat pradlo...Deti byly vic rozjivene nebo mi prislo,ze je musim krotit,aby mel klid na praci. Tak jestli taky v tomto neni problem? Nemuze spis manzel do prace? Pak byste se i vic tesili jefen na druheho a byla by tam treba vic motivace od manzela pomoci,protoze ty deti neuvidi cely den. Jinak bych po prazdninach zavedla,ze nejstarsi dite do skoly,prostredni kazdy den do skolky. Klidne jen dopoledne,ale pomuze ti to a jemu taky. Ty 2 dny skolky mi prijde jako pro batole. Predskolak uz by si mel zvyknout na rezim.A videla jsem u svych deti,cim vic dni v tydnu chodily do kolektivu,tim byly vlastne pak spokojenejsi. Protoze kdyz sly malokrat,tak se mezi detmi neupevni tak ty vztahy. Pak maji holky dobry postreh,ze skolaka vic zapojit do dom.praci. Napr. mycka,odpadky,prach. No a zbytek jsem ti uz psala.
Me psychicky hodne pomohl navrat do prace a deti do instituci. Sice to je vetsi kolotoc,ale neni to pro me takovy ubijejici. Asi zmena prostredi. Ted naopak manzela na homeoficu ocenuji. I jak proste musim jit do prace,tak vic pomaha. Mohl by vstavat jako tvuj muz,chvilku pred praci. Ale vstava s nami a odvadi deti do skolky. Kdyz mam dlouhou v praci,tak je vyzvedne. Objedna nakup. Takze me se ulevilo touto zmenou. A bordel uz me tak nevzrusuje,v tydnu udelam akorat zaklad,coz je nadobi v kuchyni a vyluxovat kousek predsine,kde ma kocour zachudek. Zachod,koupelna,prani prach dle potreby. Ale kolikrat to opravdu vyjde na 1x tydne. Vstavame v 6 hod. Domu chodivam cca v 16:30,2 x v tydnu v 18 hod. Se starsim logo,od zari nas budou cekat ukoly. Vecere,pokecat...Kamosku nestiham,ale soc.kontakty mam v praci. Cvicit ted nestiham. Ale v podstate bych musela pred spanim.

autor
14. srp 2023

@nagojka predskolak je predskolak az od zari, doted se skolce zuby nehty branil, tak sel jen 2x tydne dopo, aby mi nehrablo.
Dvouletak obcas spí, ale v dobe vyzvedavani zbytku. Ted v lete samozrejme jsme doma a to pak chvili mam. 🙂

autor
14. srp 2023

@emillyhk dekuju moc za konkretni navrhy, zonovy uklid je asi dobry tip, jinak je ten uklid uplne bezbrehy. Taky drzim palce, at je to u vas ok.

@martinka_33 jasne, snazim se to nastavit, ale prestoze uz mesice rikam detem napr.ustel si, odnes po sobe talir, musim to rict x-krat a zatim me to akorat ubiji a dopaluje. Snad se taky dockam.

@kristyn86 dusici je vystizne, diky. Ano, na navrat do instituci se tesim a zaroven mam vycitky, ze mali jsou jen jednou..

wendie
14. srp 2023

Milá autorko, je mi moc líto, co prožívás. V některých věcech to mám hodně podobné, a tři děti jsou zkrátka velká nálož. Myslím, že naše řady ti moc nepomůžou, já bych spíš doporučila nějakého terapeuta, pomůže ti utřídit myšlenky, srovnat priority a bez souzení. Vnímám, že se trápíš, je toho na tebe moc - kdo nezažil, nepochopí. Mně osobně třeba nejvíc vadí, že se naši tři chlapci neustále hádají, to mě opravdu frustruje. Úklid už neřeším, vyrostou. A do školky / školy chodí všichni. Byť je to další problém - dojíždění z vesničky, kde ani nemáme stálé kamarády - tedy vrstevníky pro děti. Pokud na úklidu trvas, zkus zapojit ty děti - minimálně si mohou uklízet po sobě - zamést pod stolem po jídle, uklidit nádobí... I to se počítá... Držím ti palečky ať je ti líp...

pavlinar
14. srp 2023

Ahoj, diskusi jsem zatim moc necetla..
Podle me toho mas hrozne moc. A jsi velmi cilevedoma a mas pevnou vuli, viz cviceni, srazy, konicky... az deti usnou. Za me silene a nepredstavitelne. A jsi hodne silna, ze to takhle dlouho zvladas!!

Moc jsem nepochopila, co teda dela manzel krom ukladani deti? V tom je ale proste klic.
Musi mit tu praci takhle roztahanou pres cely den? Nebo si to jen tak sudla, protoze ho vlastne nic nehoni? Nebo maka jako sroub a proste tech 8 hodin (pokud je zamestnanec) proste nestaci. A ma teda placene ty prescasy?

Kazdopadne to kdy, kde, co s detma si musite vyjasnit spolu. Co kdyby on vyzvedaval deti? 2 - 3 tydne s nima stravil odpoledne na hristi on? Dopoledne 1 hodinu pohlida on, a ty zatim budes cvicit/pracovat. 2x tydne ulozi deti kompletne on, ty pujdes za kamoskou nebo si delat svoje.. Ja nevim, treba 2 dny v tydnu (spis 1) bych ho nechala, at se mrochni v praci, jestli je to fakt potreba. Treba az by odvedl deti do ustavu 🙂 Ale jinak se musi take zapojit do chodu.

Takhle si popsala vsedni den.. jak travite vikendy?

Pises, ze potize ve vztahu nemate... Hmmm... ja ti reknu, ze u me s manzelem se hodne dohadujeme hlavne o peci o dite a domacnost. Kdybych si vse odmakala jen a jen sama, bez kecu, duvod k hadkam by vlastne nebyl. Jen teda do pekneho vztahu by to melo hodne daleko.
Zarazi me, ze tvuj partner nikam nechodi, s nikym se nestyka.. to je za me hodne divne, ale to tu ted neresis...

Pani na uklid, dovazku jidla a vsechny vypomoci schvaluji 🙂 Je jasne, ze stejne i mezi tim mas spoustu prace

krisstina93
14. srp 2023

Tak já třeba rada čtu, maluju, občas hackuju, cvicim u televize, to je tak z toho co se dá dělat doma no, když sou starší ve skole, tak batole nacpu do kočárku a jdu třeba na brusle, běhat apod. Jako výhodu tolika dětí beru to, ze se zabavi spolu a nepotřebuji moji neustálou asistenci :D ale jestli mas všechny zvykle, ze jim neustále vymýšlíš program, tak pak těžko něco uděláš sama no.

miryp
14. srp 2023

S ohledem na vlastní zkušenost říkám, že je třeba zapojit manžela. Nečekat, že se sám zvedne a začne fungovat, nečekat, že bude reagovat na prosby, ale jasně stanovit, že to či ono bude od teď jeho povinností s upozorněním, že děti jsou společné stejně jako domácnost a tudíž má také určité povinnosti.
Jistě máš vysledováno, kdy ten prostor má a nebude mu to narušovat práci. Já tam vidím prostor pro změnu ranní rutiny. Proč by muž měl vyspávat do 8 a ranní shon měl být jen na tobě? Prostě ráno vstane s vámi, ty si půjdeš zacvičit nebo se můžeš jít projít někam do přírody bez dětí, on připraví snídaně, svačiny a odvede děti do školských zařízení. Pauzu na oběd a oddech máte ze zákona oba, tudíž v přípravě jídla k obědu se můžete střídat. A večer přece nemusí jen ukládat děti, může párkrát do týdne zařídit i večeři a koupání a tím ti dát zase nějaký prostor pro tebe, abys to vše nedoháněla po nocích, protože si nutně potřebuješ nastavit spánkovou hygienu, bez té to dlouhodobě nezvládne ani tvé fyzické tělo.
Já jsem na home office, manžel dojíždí do kanceláře (tedy odjede ráno v osm a vrací se nejdříve v osm večer). Také má zkreslené vnímání, že home office = dovolená a tudíž kroutí hlavou nad tím, že není uklizeno, vypráno, vyžehleno, atd. Musím ho často vracet nohama na zem a musela jsem si vynutit jeho fungování o víkendech, když tu v pracovní dny není. Dost bylo dní, kdy jsem vše zajišťovala sama. Už to nedělám...

22hanah
14. srp 2023

Jo, řešíš kraviny, taky mám 3 děti a plnohodnotně pracuju, do toho mám vážné zdravotní problémy, někdy opravdu melu z posledního a musím, pač úplně na vše jsem sama, paní na úklid nemám, ani čas, hlídání a energii si zajít někam s kámoškou, natož zacvičit, vlastně jsi šťastná ženská a pokud si tolik stěžuješ ještě s paní na úklid, proč sis pořizovala 3 děti, tohle miluju, lidi neví, do čeho lezou, tak si fláknou nejlíp hned 3 děti po sobě, a pak tady brečí.

malytlustyhroch
14. srp 2023

@22hanah nemusi vsichni trpet jen proto, ze trpis ty. To, ze jsou lidi v narocnejsich situacich, ktere treba ani nemuzou zmenit, preci neznamena, ze nekdo jiny nema usilovat o zmenu svoji vlastni situace, ktera mu nevyhovuje, nebo nema hledat jestli v jeho situaci je zmena mozna.

autor
14. srp 2023

@wendie diky za novy nahled, ucit deti uklizet se snazime, ted budou mit nove pokoje, tak snad..

@pavlinar díky za navrhy.. popravde vikendy byvaji stejne a manzel prescasy nemá, nechapu prave kam mu ten cas utika a nejsem schopna z nej vydolovat, co tedy pocita za pracovni dobu, kde ten cas je.. porad se k tomu vracime a nejsme schopni to nejak vylepsit

autor
14. srp 2023

@22hanah Ty jo, zaujala me ta myslenka, ze lidi nevi, do ceho lezou a poridi si tri deti, copak to jde jinak? Ale jinak jsem ti samozrejme vdecna za tvuj komentar, kdyz mas tak malo casu. Souhlasim, ze jsem stastna zenska. 🙂

autor
14. srp 2023

@miryp dekuju za komentar a navrhy 🙂

te_reza
14. srp 2023

@22hanah ne že bych chtěla být sarkastická, ale proč ty máš tři děti, když si tu teď stěžuješ?🙊

alice180
14. srp 2023

@te_reza tak to je trochu zbytečný ne. Zažila jsem syndrom vyhoření v práci a nikdy jsem neslyšela, tak co si čekala, když máš takovou práci. Ale matce, která toho má plný zuby je potřeba to říct to je fakt! To pomůže.

bara88
14. srp 2023

@alice180 četla si komentář od
@22hanah ?s těma detma, proc si je porizovala to psala jako první

Strana
z3