Jaké adventní kalendáře vyrábíte pro děti letos?
Ahoj holky!
Advent se blizi 🤩🎄 Jake budete mit letos vyrabene kalendare pro deti? Date tip na inspiraci? Ci co melo v minulosti u vasich deti uspech? U nas se teda vzdy libilo uplne vsechno - klasika pytlicky a v nem pernicky, ale letos mam chut na neco originalniho. Dekuji!
@ilona87 v těchto případech mu věc schovám (většinou v jeho pokojíku, případně obýváku) a v pytlíčku nechám vzkaz, že má objemnější věc, kterou má hledat tam a tam. To samé ponožky, tričko, atd. Tím, že mu pytlíčky nechystám všechny najednou, tak to jde udělat úplně v pohodě
Já píšu holkám každý rok vánoční pohádky na pokračování - 24 krátkých příběhů. Letos o víle Trpytěnce, která má ve Vánoční zemi za úkol leštit a hlídat vánoční hvězdu na vršku vánočního stromu, která se vždy na Štědrý den rozzáří a přinese do lidských srdcí tu správnou atmosféru Vánoc. Jenže hvězda při leštění spadne na Zem a rozbije se, takže se víla vydá na Zem, aby ji našla, složila dohromady a zachránila tak Vánoce. Potká na Zemi dvě holčičky (moje dcery), které ji při hledání střepů pomáhají a zažívají u toho různé nesnáze a dobrodružství.
Zároveň jsem jim vyrobila vílu Třpytěnku a taky papírovou hvězdu, která bude viset na dveřích. Každý den bude Třpytěnka někde schovaná (lustr, záchod...) A bude mít u sebe jeden střep a ony si ho budou lepit na ty dveře, až bude na Štědrý den hvězda zase celá.
Když byl syn malý, koupila jsem si ušitý - ruční práce a naplnila ho, pozdeji jsem to vynechala a měl on i dcera jiný. Letos mají koupené a to syn Pokemon adventní kalendář a dcera s Tlapkovou patrolou - jsou tam různé figurky a od kamarádky dostanou čokoládové.
@aktakd prosim můžu jse zeptat, na ten příběh... máte svůj, nebo jste někde koupila.... moc děkuji
@misa_pise to je moc hezké
Ja dělám, tento rok tam budu mat pytlíky lega a nějakou drobnost... minulý rok tam mnel příběh...
@monikaa162 Koupila na strankach www.petiprodeti.cz a budeme cist pred spanim, docela se na to tesim.
Záleží na věku, u nás byly nejdřív jednotlivé pytlicky, děti dostávaly postupně (s perníčkem, balónem apod)pak přibyl další doma šitý, pytlicky chtěly zachovat, tak v jednom byl úkol (pro školáka počty, předškolák logopedický úkol např)a návod kde hledat druhý pytlíček s odměnou (v něm pastelka nebo dobrota, samolepka kterou si zdobili vánoční obrázek..)letos chce každé z dětí něco jiného, dokonce byl názor že si vyrobí vlastní papírový kalendář. .plnit budu opět samolepkami, školními potřebami (guma, ořezávátko, ), panákem do lega, sladkostí..trochu jsem si děti rozmazlila s těmi kalendáři, no. Když by dostali čokoládový, jako malí by to snědli hned, já jim ráda něco dám, ale ne zadarmo 😉
Každé dítě bude mít svoji tradiční papírovou krabičku naplněnou očíslovanými perníčky. Od babičky dostanou k Mikuláši čokoládové kalendáře. A od nás ještě šifrovací z Cryptomanie, to už u nás taky nějakou dobu patří k adventu (my dospělí jsme si nadělili vánoční tápání).
@2veverka zhruba takhle, jen máme stromeček. Stojí samostatně na prapetu. https://www.4home.cz/dreveny-adventni-kalendar-...
My si užijeme (pro někoho trapnou) klasiku - čokoládičky. Jsou pro holky největším přáním. Každý den si dát čokošku. 😅

@nellinka123 jak narves pyžamo do pytlíčku? 🤔🫣😁