icon

Jaké léky pomáhají dětem při strachu z létání?

wow
7. kvě 2023

Mám dotaz, syn 9 let se bojí létat, kamarádka mi radí ať mu dám Prothazin ať to prospí. Máte nějaké zkušenosti?

Strana
z2
zanett
8. kvě 2023

@wow Tak pokud tam chce, tak ten jeho strach asi nebude tak strasny, takze bych to neresila medikamenty. Spis bych se ho snazila psychicky uklidnit, nez dopovat praskama. Popisovalas to ze zacatku skoro jako trauma, tak to evidentne nebude tak horky.

sonaxoxo
8. kvě 2023

Taky se bojím létání, nějaký čokoládky a zabavení mi nikdy nepomohlo, ale zas celý život na prdeli sedět nechci..v tvém případě bych se určitě zeptala pediatra a dala bych něco přírodního..ještě jsou tady Bachovy esence, ale nemám s tím zkušenost.🤷

zanett
8. kvě 2023

@sonaxoxo Tak klukovi je 9 let, neznamena, ze kdyz ted nepoleti, ze bude sedet 'cely zivot na prdeli', jak rikas. Ja poprve letela letadlem ve svych 20 letech a v mezicase jsem procestovala skoro cely svet. Letela jsem absolutne nescetnekrat, i kdyz jsem mela 'pozdejsi start'. Davat medikamenty diteti v tomto pripade se mi zda zbytecne. Pak se muzeme divit, ze kazdy druhy clovek ma nejake autoimunitni onemocneni, kdyz je kazdy uz od detsvi na praskach...a to doslova.

vladienka
8. kvě 2023

@zanett tak to je ale kazdeho vec kedy chce letiet, nemoze kvoli nemu predsa cela rodina nelietat na dovolenky este x rokov.. ja si uz od svojho detstva neviem predstavit nechodit po svete a hlavne ak sa s tym strachom nepracuje, samo sa to vekom fakt nezlepsi.

zanett
8. kvě 2023

@vladienka Tak kdyby se muj syn bal letat (jakoze fakt bal a ne jenom, ze trosku plasi), tak bych ho letat rozhodne nenutila a vubec by mne ani manzelovi nevadilo, kdybychom nejakou dobu letani omezili a na dovolenou jezdili treba autem po Evrope. Zaroven bychom se snazili s jeho strachem pracovat a odbourat jej. Ale na silu neco nutit ten strach neodstrani. A neprijde mi jako nejake omezovani se napriklad nekolik let neletat, je-li to pro dobro meho ditete (rozhodne mi to prijde lepsi, nez ho cpat chemii), chtela jsem dite, tak jsem vedela, ze se budu muset nejak omezit, takze nejsem vypleskla z toho, ze si nemuzu zit jako zasvobodna a zabezdetna. Ale samozrejme kazdy k svemu.

wow
autor
8. kvě 2023

@zanett autem už jsme se najezdili dost a stačilo nám to všem čtyřem. Syn je zdravý a žádnými léky ho zbytečně necpu, toto byl jen dotaz na jednorázové podání malého množství léku.

wow
autor
8. kvě 2023

@zanett my už s ním letěli 5x, neletí poprvé

rencinka87
8. kvě 2023

@wow pokud byl schopny zaspat turbulence, tak to za me neni takovy strach, ze by to bylo nutne tlumit leky.

wow
autor
8. kvě 2023

@rencinka87 to bylo když mu bylo 4 roky teď už nespí

rencinka87
8. kvě 2023

@wow ja mam sama taky silenej strach (ne teda klasicky z toho, ze to spadne nebo tak, ale spis ze budu mit nejaky zdravotni komplikace a umru - nejak spatne snasim ten jinej tlak, trochu hur se mi dycha atd, takze jsem si z toho vypestovala trochu fobii), letani se vyhybam, ale kdyz uz letime, tak si beru kinedryl. Zkousela jsem neurol a to me jen tak divne “odclonilo” - spatne mi bylo furt, ale bylo mi to “jedno”. Kinedryl me zklidni a jsem schopna i usnout. Taky se mi osvedcilo byt vic unavena - ted jsme leteli v sest rano z Nemecka, takze jsme celou noc byli s muzem vzhuru a ridili, a pak jsem byla vyrazne klidnejsi, jak jsem byla utahana. Taky samozrejme snazit se zabavit cimkoliv - jak uz tu bylo receno vys, ja mela na starost deti, tak synovi cokoliv, co by ho mohlo zabavit a trochu rozptylit myslenky, no a pokud mu vadi hlavne to vzlitani a pripadne turbulence, tak se proste s nim oprit, drzet se, dychat hodne z hluboka.
Pokud na nej funguji racionalni argumenty, tak s nim projit statistiky - jaka je pravdepodobnost, ze se neco stane a podobne.
Ale jakykoli silny leky na predpis bych diteti jen kvuli strachu nedavala.
To uz spis zkusit nejakou terapii, pokud fakt litat musite za kazdou cenu.

sonaxoxo
9. kvě 2023

@zanett nauč se nejdřív laskavě číst, psala jsem to o sobě, že se bojím létání, ale nebudu kvůli tomu sedět celý život na prdeli..🤦🥱

zanett
9. kvě 2023

@sonaxoxo Uklidni se, nikdo neni zvedavy na tvoje osobni vypady.

sonaxoxo
9. kvě 2023

@zanett promiň, že píšu až teď, já nevěděla, že si to tak rychle přečteš..🤣 přeji hezký milý den 😘

Strana
z2