icon

Jaké životní chyby jste udělali?

5. dub 2025

Zdravím všechny, momentálně se nacházíme s rodinou v situaci, kdy jsme udělali špatné rozhodnutí a bude nás to stát asi dost peněz.
Chtěla jsem se tedy zeptat, jaké špatné rozhodnutí jste kdy udělali… 🙂
Už jsme to nějak rozdejchali a holt všechno špatné je pro něco dobré a bude to minimálně zkušenost … co jiného se dá taky dělat. Díky za příspěvky 🙂

klokanka31
5. dub 2025

Já udělala životní chybu v tom, že jsem po porodu brala několik let antikoncepci. Teď bych ještě jedno mimi chtěla, ale bůhví jestli to ještě půjde...

lvl16
6. dub 2025

Já se rozhodla nedodělat vysokou, myslela jsem si, že kdyžtak za pár let na rodičáku a teď, na rodičáku s druhým dítětem, mi je jasné, že už to nedodělám nikdy. Taky mě zpětně mrzí, že jsme s dětmi čekali tak dlouho, měla jsem se k tomu rozhoupat do pětadvaceti.

kakamila12
6. dub 2025

Každé rozhodnutí beru tak, že jsem ho dělala v určité situaci, v určité době a s určitým množstvím informací a zkušeností. Hodnotit zpětně, že bych se teď, když už mám jiné zkušenosti a vím. jak to dopadlo, rozhodla třeba jinak, nemá pro mne smysl 🙂 .

llluckaaa
6. dub 2025

Ja si spis říkám, ze některá rozhodnutí jsem mela udelat dřív. Mela jsem si vic důvěřovat a řídit se vlastnim názorem, ne okolím. Některá rozhodnutí bych uz po zkušenost znovu udělala jinak, ale holt moudrost přichází až se zkušenostmi.

barumrallyebum
6. dub 2025

Vyber stredni skoly a ze jsem po ni neodjela do zahranici na zkusenou.

martulka88
6. dub 2025

Každý v životě si řekl "kdybych to udělal/a jinak". Ale kdybych o tom musela přemýšlet, tak ano je pár situací v životě, co bych chtěla jinak. Ale nedělám to, stejně to nezměním.

reeeza
6. dub 2025

Asi nemám nic, čeho bych nějak litovala nebo to nazvala chybou nebo špatným rozhodnutím..

To neznamená, že bych některé věci nechtěla jinak.

Mrzí mě, že se nám nedaří mít děti, jsme už 35+, ale potkali jsme se pozdě, čili jsme to nijak ovlivnit nedokázali. Předtím jsem nepotkala nikoho s kým bych děti chtěla.

leiladelly
6. dub 2025

Já beru věci, jak jdou, všechno má svůj smysl a všechno má své časování, zpětně nic moc nereviduji. Některé věci, bych nyní se svými zkušenostmi udělala jinak, ale ono moc nejde být mladý a moudrý současně. Zásadní věci jsem dělala vždy podle sebe, asi nejzásadnější bylo mít syna, i když ho okolí nechtělo a nechtělo přijmout. Jejich boj. Já mám nyní úžasného syna, ten zbytek nemá nic.... Nějakou chvíli to nebylo lehké, být sama, ale zase platí první věta, že věci jdou, jak mají jít, vše se postupně obrátilo v dobré.
@reeeza Přeji, aby se Ti splnil sen ❤️ Já jsem po smrti muže myslela, že bude těžké mít děti, faktor věk. Nakonec to všechno dopadlo pěkně, tak věřím, že u Tebe si to také cestu najde.

alexandria80
6. dub 2025

Moje spatne rozhodnuti bylo,ze jsem se rozesla s pritelem...
Ted vim,ze uz nikoho nikdy nenajdu😢.Slusnyho a aby me mel rad♥️.
Moc toho lituji,ale zpatky uz to nejde😭

felis
6. dub 2025

Neměnila bych žádnou zkušenost. Každá chyba me dovedla k lepsim zítřkům 😊

sedouana
6. dub 2025

Jednu mega velkou chybu jsme udělali a její následky sklízíme dalších x let, jestli se z toho vyhrabeme nevím, ale naučila jsem se z ní těžit to dobré, musela...abych se nezbláznila a taky mi došlo, že může být i hůře.

anetka1701
6. dub 2025

Když mi bylo 19, chtěla jsem koupit v Praze byt... Tenkrát garsonka za 600tis... Nakonec kvůli jistým okolnostem jsem to neudělala, šla do pronajmu a jen koukala, jak ceny bytů míří do výšin, ve kterých na něj nedosahnu nikdy 😔 Odešla jsem z Prahy, koupila dům v prdeli... žije se nám OK, ale radši bych byt v Praze no...

reeeza
6. dub 2025

@leiladelly moc děkuji 🙏🙂

glimmer
11. dub 2025

Určitě takové situace jsou, kdy to dnes třeba vnímám jako chybu, ale už je to dnešním pohledem a se zkušenostmi, které mám. V dané době kdy jsem rozhodnutí dělala mi to dávalo smysl a měla jsem pro to důvod. Kdybych to mohla zpětně změnit a "opravit" tak bych to nebyla právě já, s těmi stávajícími zkušenostmi.