icon

Jakou knížku právě čtete?

kukinka
2. kvě 2007

Mate rady knizky a taky za ne utracite majlant jako ja?Co prave ted ctete?

ellise
27. kvě 2010

alienka, to b\ch chtěla taky 😀

martimarti
29. kvě 2010

Tak jsem včera pozdě v noci dočetla ten 1.díl Larssona...prostě jsem se od toho nemohla odtrhnout 😀 Kniha je naprosto úžasná, takže musím počkat, až můj otec přes víkend přečte 2. a 3.díl a jdu do nich 😀 😀 Fakt se nemůžu dočkat 😀
Jinak se mi hodně zalíbila komplikovaná hrdinka Lisbeth, připomněla mi Smillu z knížky Cit slečny Smilly pro sníh od Petra Hoega, moje ani nejoblíbenější kniha /spolu se Sto roků samoty/, taky ta atmosféra mrazivého severu. Pokud jste Smillu nečetli, tak moc doporučuji, je to pecka 🙂

Holky čtenářky...hoďte sem nějaké tipy na dobré čtení 🙂...nějaké pecky 🙂

ellise
29. kvě 2010

martimarti, mně se moc líbila Noah Gordon- Ranhojič,

jsem zvědavá co řekneš na druhý díl Millenia, bylo to víc o Lisbeth než o nějakém zločinu.... jsem moc zvědavá co ty na to.

lenkabu
29. kvě 2010

Cokoliv od Gordona doporučuju 😉 četla jsem Posledního žida a Šamana a obojí výborný 😉

Moje poslední četba byla Ztracený symbol od Dana Browna a též vřele doporučuju,mně teda víc vzala Šifra a Andělé a Démoni ale ani od týhle jsem se odtrhnout nemohla.

martimarti
29. kvě 2010

Noah Gordona jsem nečetla žádného, určitě zkusím, třeba překoná moji averzi v historickým románům, nějak je nemusím...ale na Gordona už jsem slyšela od více lidí chválu 🙂

Ellise...já jsem si myslela, že se příběh Lisbeth bude vyvíjet, v 1.díle jsou náznaky /psychické problémy , matka/ Určitě se pak ozvu...prosím, ať je to alespoň tak dobré jako jednička 😀 😀

ellise
30. kvě 2010

martimarti, já měla před ranhojičem taky obavu, ale MM to četl jedním dechem,tak jsem si to vzala na dovolenou k moři, a tak jak jsem po obědě si zdřímnout, tak celý týden ani ťuk jen jsem četla a četla.

v druhém díle je to o Lisbethině minulosti, co se jí stalo, a někde jsem četla že měl rozepsaný i 4. díl, ale ten se nedokončený nevydá, a není kdo by ho dopsal.

alienka24
30. kvě 2010

já ještě můžu doporučit Pilíře země a Na věky věků od Kena Folleta 😉

ivka2009
31. kvě 2010

@petikd Ahoj, takze uz som postupila na stranu 364 a stale ma to bavi 🙂

martimarti
2. čer 2010

Zdravím po ránu všechny čtenářky 🙂 🙂 🙂 🙂
Tak jsem včera v noci dočetla 2.díl Larssona a jsem znovu nadšená, opět úžasná kniha, měla jsem dost problém se od ní vůbec odtrhnout, prostě se mi moc líbila.
Ellise...zdravím...já jsme spokojená 🙂Mě se to libilo fakt moc...skoro víc než jednička 🙂Mělo to větší spád. Je ten příběh byl smutný /dětství L./...takže očekávám, že ve 3.díle dojde k zúčtování...asi ten psychiatr? 😉
Jediný, co mě štve a to dost je, že už mi zbývá jen jeden díl a konec ☹Ta holka mi bude fakt chybět 🙂

Tak co teď kdo čtete zajímavýho? Co já budu číst, až dočtu Millénium? Tahle trilogie nastavila laťku do nebeských výšek 😀

alienka24
2. čer 2010

ahoj holky, no musim souhlasit, že najít si knížku po milleniu je fakt těžký 😎

lenkabu
2. čer 2010

Možná jsem to už psala ale co mně hodně dostalo Stephen King,Svědectví..........není to lehká četba na víkend ale doost dobrý 😉

ellise
2. čer 2010

já se začetla do "Jak voní tymián"

helulela
2. čer 2010

@ellise Jéééé, Jak voní tymián, úplně se mi zastesklo 😵 Ještě Živá voda a Dívenka s tmavýma očima.

ellise
3. čer 2010

helulela a to taky napsal Pagnol?, mně tahle knížka přijde taková uklidňující,

helulela
3. čer 2010

@ellise Taky. Ta Živá voda byla i jako dvojdílný francouzský film v tv - Jean od Floretty a Manon od pramene, jestli jsi to neviděla. A ta Dívenka je hubená knížečka, takový snový příběh mi to připadá.

ellise
4. čer 2010

holky, ze Slovenska, znáte něktrá : Ladislav Ballek - Agáty ( druhá kniha o Palánku) ?

helula, nic mi to neříká

parvitas
7. čer 2010

@ellise áno, mala som to ako pivinné čítanie na výške 🙂

ellise
7. čer 2010

@parvitas, jaké to je? Já jsem tu knihu objevila u mamky v knihovně, ale jí se bohužel už zeptat nemůžu. Existuje ještě první díl, jestli jsem to správně pochopila

elgereta
8. čer 2010

ahoj, no já moc nečtu, ale teď, když jsem doma a nevím co, tak si lehnu na terásku s knížkou v ruce...teď momentálně mám rozečteno "Co tě nezabije....-deník těhotné (ex)rebelky" 😀

ciatko
8. čer 2010

ellise, prvy diel na vola Pomocnik a nadvazuju nan Agaty
tu je kratky obsah, dokonca v cestine
http://www.martinus.sk/?uItem=65287

ale ze by som toto vo volnom case citala...no neviem. ale film bol fajn 😉

parvitas
9. čer 2010

@ellise malo to takú zvláštnu poetiku. presne si dej už nepamätám, čítala som to už odsť dávno, ale pocitovo... viem, že mne z toho bolo dosť smutno... ako aj ciatko povedala, ide o sériu dvoch častí - Prvá kniha o Palánku - Pomocník a Druhá kniha o Palánku - Agáty.
Prvý diel je o Štefanovi, ktorý si na juhu Slovenska otvoril ako bývalý partizán mäsiarstvo. Lenže pomocník, ktorého zamestnal, často prekračuje zákon, je to jeho pravý opak. myslím, že celkovo je tá kniha o protikladoch... no a aj vinou toho pomocníka príde Štefan o ženu a majetok... ďalej ti však už nepoviem, prečítaj si 😉
Celkovo je tam pekne vykreslená povojnová situácia, ale najmä psychológia postáv.
čo sa týka Agátov, tie sú písané ako listy, je to taká zaujímavá forma. a je tam aj viacero postáv. teda aj dejovo je to také rozdrobené. jednou z hlavných je nejaký lekárnik. už neviem presne ako sa volal. ale stále je to o ľuďoch a charakteroch, o meste... mne sa to páčilo. ale treba mať na to náladu.

parvitas
9. čer 2010

@elgereta to by mohlo byť zaujímavé 😉 také oddychovky mám rada. od koho to je?

ja som si teraz rozčítala knihu od Sary Gruenovej: Voda pre slony.
tiež je v tom príbeh vyrozprávaný cez spomienky... o cirkuse, o vášňach... číta sa to fakt jedným dychom. a vraj bol americkými kníhkupcami vyhlásený za román roka 2006

ellise
18. čer 2010

kdo tady doporučoval Na věky věků? byla jsem tento týden v knihovně, že jsi ji půjčím, ale chyběla mi odvaha, tá kniha má aspoň 1000 stránek 😲 😲

domika007
22. čer 2010

Ahojte

zapojim sa 😉

ja som dorazila noveho Dominika Dana a musim opat len chvalit, vsetky knihy od neho su vyborne 😵

a cakam kym mi dorazi aj Coelho - Putnik z Compostely 😉

petikd
22. čer 2010

No ja teraz čítam knihu,ktorú napísal slovák a volá sa Moja studená vojna.A objednané mám nové knihy od Evitapress a Púštny kvet od Waris Dirieovej 😉

kladno
28. čer 2010

@martimarti
Přikláním se k názoru, že Larsson je úžasný a jsem celkem zvědavá, jaké budou filmy, natočené podle všech tří knížek. Doporučuji všechno od Luise de Bernierse (např. Mandolína kapitána Coreliho, Ptáci bez křídel, .....). Rozhodně krásná knížka i film je Předčítač.

martimarti
29. čer 2010

@kladno také se na filmy těším a moc, už jsem viděla i pár fotek hlavních hrdinů, jasně, že Lisbeth je úplně jiná, než jakou jsem si jí představovala 😀 😀 ale to tak u filmů bývá, že jo 🙂 😉

Já teď od Millénia nic kloudnýho nepřečetla, jeden thriller od Davida Morrela, to jsem četla tak z nouze, našla jsem to na chalupě u našich a je to čtení plytký a jednoduchoučký...ztráta času 😒 Takže asi sáhnu do knihovny mezi osvědčené knížky, potřebuji něco na dovolenou...když tedy mi to dítko dovolí, viděla bych to tak během poledního spánku a večer před spaním 🙂

Předčítač...nebyl to film?

ellise
29. čer 2010

já si půjčila Zvonokosy, četla jsem je snad před 25 lety, už se těším jak si počtu,........ ale nevím jak vy já v létě toho moc nepočtu. Ale na jedno se těším, ve čtvrtek náš mladej odjíží k dědovi a babi na chalupu, tak vyrazím na koupaliště s knížkou, zaplavu si a plácnu sebou s knihou na deku. žádný tobogán, fronta na limonádu, jídloa zmrzlinu, nafukování křidélek, jen ....absolutní relax 🙂

janca704
29. čer 2010

Ahojte, ja sa musim podelit z vybornym dojmom z kniziek Kate Moss - Labyrint a Hrobka. Oba su to romany, kde sa prelina historicky pribeh a pribeh zo sucasnosti, pricom hlavne hrdinky (v oboch su to zeny) su zaujimavo "prepojene". Hrobku som docitala vcera a este mi za ziadnou knizkou nebolo tak smutno 😅 😅 😅

binki
30. čer 2010

Tomáš Mlynkec - Slavíci kamenného mostu, C. Läckberg - Kazatel, S. Özkan - Ztracená růže, to je moje současná oblíbená trojka, všechny jsou super

Strana