Jaký stan pro 4 osoby s ložnicí a podlahou?
Hezký den všem 🙂. Chceme začít stanovat, stan pro 4, kde se dá stát a jedna ložnice, mám problém, jaký vybrat 🙂🤔. U stanů z Decathlonu mi vadí, že pod ložnicí není podlaha, že to je jen plachta, zase jsou za pěknou cenu. Pak se mi líbí stany od Husky, ale tam to vypadá, že je to to samé, a ještě jsou dražší. Máte někdo zkušenost, nebo máte takový stan, že podlaha je součástí stanu? Děkuji za odpověď 🙂.
Vubec nechapu, jak to myslis tou plachtou. Za me a pouze Decathlon pro 4 ci vetsi varianta, je lepsi, pro 6. a rozhodne nafukovaci. A ja treba chapu, ze to jen cerna plachta. Kdyz se stan oddela, je to takovej kentus, ze sem rada, ze to je plachta, kzera se da rychle umyt. Dovnitr si prece muzes dat deku nebo co budes chtit.
Prosím, co myslíš "podlahou": klasický stany jsou "dvoudílné": vnitřní část je podlážka (buď ten "tkaný igelit", nebo prostě 'hodně nepromokavý hadr" + obvykle nějaký druh síťoviny který dělá "stěny" - to se zvenku pověsí na tyče a pakse přes to dá nepromokavá horní vrstva, která obvykle bývá o něco větší, než vnitřní část stanu, ale nedoléhá na zem úplně.
Pokud hledáš podlahu třeba typu samonafukovací karimatky, tak ty se kupují zvlášť (a teda nevím, jestli existuje set, kdy by ta karimatka odpovídala přesně rozměrům stanu. Možná jo. Bylo by to fajn. Ale nehledala jsem.
Ono zalezi co od nej chces, kdybych jezdila kempovat autem, vyberu velky stan a pořádné matrace 😀 My jezdime vlakem a domecky si nosime na zádech, tak koukam hlavne na vahu a velikost sbaleneho. Máme Zulu a jsem spokojena, jen se prekvapive uz nevejdu se 3 mi detmi do stanu pro 3 (jeste predloni jsem se vesla, ale deti i ja jsme byli mensi) 😀 Takze ted nosime stany 3, ja mam svuj pro jednoho (tam se mi strasne dobre spí), muz ma svuj a deti spolecny - ma to opravdu mnoho vyhod (treba tu ze s nimi nemusim vstavat za usvitu) 😀 Akorat je opruz to stavet, vzhledem k tomu ze se nekde zdrzime max 3 noci, vetsinou spis 2 nebo dokonce jen 1.
@martinka_33 mit kazdy svuj stan je super, ale my teda zavrhli i 2 stany pro 4, protoze i super odlehceny (a celkem drahy) stan pro dva, vazi mnohem vic jak pulku normalniho stanu pro 4. Ale teda taky mame kompaktni jenokomorovy stany, kde se da sedet, ale stat rozhodne ne.
@konidana to je pravda, ale my uz jsme ten ro 3 meli a taky je to takyvy flexibilni, ze kdyz jedu jen ja a muz vezmem ty dva maly, kdyz jedem s jednim nebo dvema detma berem maly a velky stan, kdyz vsichni tak berem vsechny (to soukromi je super) 😁 a stany nosi muž, takze me ta vaha vlastne tolik netrápí 🤣 Ja nosim svoje veci a veci nejmadsi. Starsi si nesou kazdy svoje a muz ma to spolecne+svoje 😁
Mame z decathlonu. Uprostred chodba, po bocich 2 loznice. Vyhovujici.
Decathlon https://www.decathlon.cz/p/prutovy-stan-arpenaz...
Ma ho sestrenice a kdybych vybírala stan, tak vezmu přímo tenhle. Mám odzkoušený i ten dvouloznicovy, co pise @hezz17 s místností uprostřed a ten je taky fajn obzvlášť když už jsou děti starší, že je jakoby mas uklizeny mimo 😃
Já bych primárně vybírala podle určení: každodenní skládání a přesuny nebo dva týdny v kempu na jednom místě? Povezu autem nebo potáhnu na zádech? My měli obří coleman se dvěma ložnice - na dlouhý pobyty fajn, že lze i pro děti vyrobit soukromí, bohužel měl idiotsky řešené dceře od ložnic, které se trhali. Tak máme menší coleman, má samostanou podlahu v předsíni, ale problém v tom nevidím. Ale týden bych v něm být nechtěla. Hodně oblíbená značka jurek, ti mají super stany, ale i ty z dekáče jsou překvapivě dobré
@ivi131 máme ten co dávala odkaz felis z Decathlonu a je super. Je dobry, ze ma i Fresh&Black, nepouští tolik tepla a světla dovnitř. V pohodě ho postavím sama s dětmi 10 a 13 let. A máme do něj nafukovací matrací 120 a 140 cm a krásně se tam zamackne a nerozleze se a nikdo nespí v mezere. Stan už sloužil 3 sezóny a stále je jako nový.
@felis ten vypadá pěkně, jen jsme už nějaká zhýčkaná, ale na delší dobu spát ve čtyřech na šířce něco málo přes 2 metry, to už bych nedala, mám ráda svůj prostor :D
Za nas urcite doporucuji ten zatemneny stan... S detmi je to super.
@moudivlacek hele... My mame ten o cislo mensi. Pro 3 osoby, ma 210 cm na sirku, tusim. A zatim tam spime 4 (deti jsou jeste male). Byl zrovna v akci a my potrebovali neco, co nebude moc velke a odzkousime si na tom stanování s detma, ale bude i univerzalni jen na prespani na festaku pro par kamosu, nouzovka. Minule jsme v nem spali 3 noci a parada. Deti nadsene a pro nase ucely v pohode. Staveni easy. Na vetsi a delsi kempovani to bude potom chtit neco vetsiho, bud ten co je v tom odkazu nebo rovnou dvouloznicovy.
Nicmene jsem tim asi chtela rict, ze ty decathlonaky jsou vcelku prijemna moznost.
@ivi131 teď je otázka, proč přesně to chceš. Nikdy jsem to neviděla, i ten náš velký měl obří plachtu jako podlážku, ta se připojila k tropiku a zvlášť se pak zavěsily ložnice, ty měly ještě podlahu navíc. Akorát ta podlážka pak nešla vyklepat, takže jsem ji uklízela skoro častěji, než uklízím doma, protože se tam děsně nanosilo. Malý má podlažku zvlášť, dobře se čisti a nikdy do ní nenapršelo, to je prostě jen otázka dobré konstrukce a kvality stanu celkově🤷🏻♀️
@ivi131 My kdyz mame pro deti stan na zahrade vic dni, tak davame pod loznici takovou tu univerzalni plachtu na zahradu. Neni pak na loznici nalepena trava a kdeco. Ono ten stan musi dychat, aby se tam nesrazela vlhkost, dalo se tam vubec byt, dychat... Kdyby i ten vnejsi plast byl kompaktni s podlahou, tak si to moc predstavit nedokazu, to by bylo jako bydlet v "balonku".

@ivi131 mala jsem jiz vice druhu. Husky take a jako posledni mame Decathlon. Nejhorsi ze vsech byl ten Husky. V predsiny podlazka, co byla jakoby do "vany". Nesly ty boky dat dolu a pri kazdem desti v predsini potopa. Jeste bych hledela na zpusob otevirani prvniho vchodu. Kdyz prsi, aby clovek nemusel byt uplne zabedneny, nebo aby tam nenateklo pri kazdem otevreni. Takze urcite ne otevirani jen bocni sikmou stenu. Decathlon za me naprosto skvely. Da se eventuelne koupit i plachta jako podlazka navic.
Jediny co me mrzi, ze jsem nekoupila ten zatmaveny. Mame ho 6 rok a stale super.