Je bezpečné sníst dvanáct dní prošlý Hermelín?
Snedli byste? Kdyz mu 'nic neni' .. vypada 'v pohode'.. 🤣😇😵
Pokud byl celou dobu v lednici, jim i starší. Prostě je jen vyzralelsi. Mám hermeliny ráda hodně zralé.
Já už se hodně dlouho řídit podle chutě a vůně: jakmile to chutná a voní normálně, tak to sním. Akorát na maso a uzeniny jsem háklivá. Jogurt klidně měsíc po.
Ochutnej, chlap jednu dobu miloval fakt přezrálé a mně už nechutnaly, teď už mu nechutnají, ale ono to je pak až takové štiplavé. Pokud je jenom "normálně prošlý" a nejsi těhotná, klidně bych snědla.
Prošlé neřeším, všímáme si skutečného stavu. Jednou jsem snědla hořký hermelín, měl ještě týden do konce lhůty, asi byl špatně skladovaný, a pěkné mě to prohnalo. Takže už raději ochutnávám, může být zkažený i před lhůtou a v pořádku, i když už lhůta dávno prošla.
To se u nás jí běžně, málokdy ho stihneme v termínu 😂... Minule jsem našla v lednici dokonce tři měsíce prošlé dva hermelíny... Manžel jeden snědl a druhý jsem mu tajně vyhodila 😂. On má kachní žaludek a sní úplně všechno, já už jsem haklivější na tyhle věci...🤷.
To se u nás jí běžně, málokdy ho stihneme v termínu 😂... Minule jsem našla v lednici dokonce tři měsíce prošlé dva hermelíny... Manžel jeden snědl a druhý jsem mu tajně vyhodila 😂. On má kachní žaludek a sní úplně všechno, já už jsem haklivější na tyhle věci...🤷.
@apokalismus Tak 3 měsíce může být klidně úplně v pohodě. Chlap naopak fakt miluje, když je to už úplně přezrálé.
já minule "našla" v lednici 2 měsíce prošlé mascarpone ... nic mu nebylo, normálně jsem to dala do tiramisu. Vyhazuji jen když mi přijde, že to nevypadá nebo nevoní tak jak by mělo. Háklivá jsem na uzeniny.
@merope
@apokalismus presne, chlap o neproslem hermelinu (skladovanem normalne v lednici) vetsinou tvrdi, ze vubec neni zraly a je bez chuti. Kdyz si ho tak tyden necha v pokojove teplote, tak uz pry jde i neprosly😅

Snědla, nic mu nebude.