Je letošní léto opravdu na nic kvůli počasí?
Nemáte pocit že letos je to léto poněkud k ničemu? Jo, pár dní bylo hezky, krásně teplo, ale teď to venku vypadá už podzimně, a co jsem koukala tak lepší už to nebude 😒
@lencaa11 No tak to by bylo fajn, já ještě potřebuju teplíčko a slunce 😄 Ale co jsem koukala na počasí, tak celý příští týden má být kolem 19-22 stupňů a furt déšť 😡
Ne není léto na nic, je úplně běžné léto, spise teplejší léto a určitě nebyla žádná mimořádná zima.
Kdyby bylo po mým, teploty nad třicet bych zrušila.
@klokanka31 Nedávno byla na zdi diskuse, že je moc teplo 😂 Mě se teda po těch vedrech ulevilo, že je teď pár dní chladněji. Mám ráda léto a teplo, ale cokoli nad 30° už špatně snáším fyzicky. Takže denní teploty kolem 35° a k tomu akční dítě, za kterým musím "běhat", to mě málem zabilo 🙈
Takže teď to beru jako takovou pauzu, abysme se mi i příroda nadechli, než se zase v srpnu oteplí 😊
Teď je konečně hezky, dá se dýchat, ale celý červen a červenec bylo příšerné horko. A to horko ještě pravděpodobně přijde během srpna a vydrží do konce září.
@klokanka31 Léto je úplně normální jaké bylo dřív. Až poslední roky jsou teploty nad 30° , ale dříve to až tak běžné nebylo , že by to bylo celé léto nebo já si to alespoň nepamatuji. Na víc poslední roky je hrozné sucho. Hlavně pro přírodu je potřeba aby alespoň lehce pršelo dlouhodobě.
@eviicka To já zase nad 30 teplo miluju, co jsem po covidu, tak co je pod 30 tak mi je zima,obzvlášť když je zataženo 🤔
Červenec byl super, nepřišlo mi to vůbec jako velké horko.Teď jsme chtěli jet stanovat,ale asi to zrušíme. 20 stupňů a denně déšť nejsou nic moc. Pokud se ještě oteplí a bude víc slunečno, tak vyjedeme na víkend do kempu. Balit stan v dešti je na houby. Nemá pak kde uschnout.
Včera bylo hezky, využili jsme k výletu. Dneska hnusně. Zítra a v pondělí slušně,tak asi taky výlet.
Já jsem nadšena :D nesnáším vedra :D na nějaké výlety a celkove fungování je to teď super
@klokanka31 mně hlavně vadí ten déšť. Pokud je denně nebo delší dobu. Na dovolené nám pršelo dvakrát. Jenže to jsme byli v apartmánu, sucho,teplo. Do stanu se mi v tomhle počasí nechce. Tam jezdíme abychom byli venku, snídali na dece, grilovali venku a nemrzli večer.
@andelka Mně vadí déšť i zatažená obloha, je to takový smutný...
Souhlas, rozhodně jdu raději s dětmi k vodě, než s nima doma hrát karty :-/
Osobně mě to počasí točí, letos jsme se u nás pomalu neohřáli, větrák jsme ještě nevytáhli. Tenhle a příští týden dovolená, koupaliště se nekoná. Včera jsme byli v Mikákulu, vrátili jsme se vymrzlí, že jsem na koupání musela pustit v koupelně topení a večer v obýváku taková zima, že jsme šli radši už v devět spát ☹️ Dnes jedem vyhřívaný vnitřní bazén v Boleslavi.
Ja jsem rada, ze prsi, aspon nebude takove priserne sucho. V potocich skoro neni voda, reky vysychaji, trava sucha. Uz bylo potreba, aby poradne zaprselo 😇
Prvních 14 dní když bylo v ČR teplo, tak jsme byli u moře, přijeli jsme, třetí týden v červenci to ještě šlo. a ted je mi zima .... nejraději bych ujela na dalších 14 dní k moři, ale nejsou finance. Chceme jet do kempu, ale to jezdím jen když je teplo sucho 😀 Já bych mohla mít třeba 4 měsíce přes 30, s nočními dešti, byla bych uplně spokojená. Zrovna promýšlím, kam se v životě vrtnout, abych vydělala peníze a mohla koupit apartmán u moře 😀
Já měla dovolenou pěknou a teď mi to je tak nějak jedno😂 déšť mě nevadí, pokud nelije celý dny. Spíš mě deprimuje, že svítá dýl a stmívá se dřív. Podzim se blíží 💩🙈
Kéž by tak chtělo být pořád. Dneska je u nás 23°a prší 😍 Ať to vydrží co nejdéle 🍀
Mám ráda teploty kolem 30 stupňů a sluníčko, ale malá to špatně snáší, takže teď je počasí ideální na výlety. Déšť nám nevadí.
Ikdyž včera po 8 hodině ráno jsem myslela, že mě trefí. Po snídani jdeme před chalupu a venku 9 stupňů. Až jsem se musela jít proběhnout do lesa, abych se zahřála a to se často nestává. 😃
Mě to štve možná i proto, že jsme si s malou udělaly skvělou letní zábavu, každý den na terase mezi rajčatama, paprikama a kytičkama, nějak nás chytlo zahradničení a skvěle nás to nabíjelo pozitivní energií, malá pořád okukovala co kde nám vyrostlo, na terase jsme si i malovaly, byly na pískovišti, a teď jsem ráda že vyhážeme slimáky a jdem radši domů 😒
No... nemyslím si, že bylo jen pár dní hezky. Byly hici jako kráva, na který se tady ještě min. týden docela nadávalo 😀 Kdybych byla doma, vyfotím ti, jak máme místo trávy jen sežehlou vyprahlou žlutou plochu... Ale chápu tě. Mě to je jedno, protože jsem beztak zavřená v práci, tak se mi to hezky komentuje 🙂 Ale tenhle týden je tu konečně trochu dýchatelno.
je mi čtyřicet a pokud mě vzpomínky neklamou, tak jsme celý červen a červenec jako děti trávily na koupálku, z kterýho nás nesčetněkrát vyhnaly brutus bouřky. A v srpnu už se to lámalo a bylo to spíš poflakování po vsi, na koupání už to moc nebylo. Na začátku prázdnin jsme vždycky jezdily na tábor a noci byly sakra studený. Nemyslím si, že by se to nějak extra změnilo, jen to sucho... ale možná jsem to jako dítě jen nevnímala, nevim.
@klokanka31 Vždyť teď bylo přes měsíc horka. A ty vedra mají vliv na sucho a požáry. Mě mrzelo, že nebylo pořadné jaro, ale zase se teď dají dělat jiné aktivity, hlavu vzhůru. Věřím, že v srpnu ještě léto zažijeme. 😉
@klokanka31 nj, tak prave pro ty rajcata a papriky a dalsi a dalsi je super, ze par dni prsi
Vždyť je to nesmysl, aby bylo tři měsíce v kuse třicet stupňů, lidi myslete trochu 😁 To by nepřežil nikdo, lidi, zvířata ani příroda. Dvacet stupňů a déšť je normální letní počasí.
Jako samozřejmě nevím, kde žiješ, ale tady u nás (střední Čechy blízko Prahy) byl červenec z mého pohledu mega horký a to, že tento týden ty teploty konečně trochu slezly dolů a občas alespoň trochu zaprší, je jedině dobře. Když se rozhlédnu kolem sebe, tak ta sucha mají nepříznivý vliv nejen na floru, ale už i faunu, jen ať pěkně prší, pro nás to není překážka, vezmem boty do vody, když je chladno tak i pláštěnky a děti skáčou v kalužích jako pominuté a zábava je to největší...
@klokanka31 je. Už mám pocit podzimu. Přitom máme ještě měsíc prázdniny.
@petrasipkova1 přesně. Když kemp, tak v suchu, max noční deštík. Naštěstí jsme stihli pár dní kempovat první týden v červenci. Trochu sprchlo, ale bylo pořád teplo.
@klokanka31 všechno "zlé" je pro něco dobré. tohle je moje "poslední volné" léto, chtěla jsem si ho fakt užít. Hlavně s dětmi na koupališti, atd.. Ale když vidím, jaké je sucho, jsem moc ráda, že se ochladilo a zaprší. Navíc máme psa těžkého kardiaka a tyto dny mu svědčí, že znovu běhá s balónkem v hubě. Jak byla ta vedra, tak sebou práskl, že jsem myslela, že je konec 😢 takže toto ho ještě aspoň pár dní udrží mezi námi. ♥️
@andelka Já taky. Teď venku vykouklo slunce a teplo je, ale z toho vzduchu už prostě podzim cítím...

@klokanka31 myslím že teď je klid před bouří jak se říká 🤣