icon

Je přátelství s výhodami vhodné řešení ve 22 letech?

21. kvě 2025

Ahoj holky,

jdu sem trošku s osobnější věcí.. přála bych si zda některá nemáte zkušenost. Je mi 22 let, studuji, pracuji.. dlouho jsem byla zamilovaná do jednoho chlapce (7 let). Vztah to nebyl, jen toxické udržování toho druhého. K sexu NIKDY nedošlo. Byla to ta hranice, kdy jsem věděla, že jsem zamilovaná a zničilo by mě to, protože to byl blb. Když jsem zamilovaná, nedokážu milovat jiného. Takže své teen roky jsem se jen trápila, vztah žádný neměla. První sex jsem měla jednou v 20 letech. Od té doby ne. Ano, jsem divná. Vím, že v klubu mít sex mohu mít vždy, ale nechci. Asi jsem rozbitá. Nemyslím si, že bych byla úplně neatraktvní. Jen nechci být s každým..

Ovšem, sex bych chtěla. Přes sociální síť jsem se seznámila s mužem, který mi padl do oka. Oba jsme se shodli, že si jsme sympaticti, máme své potřeby, ale s nikým se nevídáme. Momentálně mám takové zaměstnání, že pro vztah nemám extra prostor. Vlastně by to bylo jen o sexu a nějaké blízkosti. Osobně nejsem zastánce sexu na jednu noc a našla jsem někoho, kdo taky. Prostě přátelství s výhodami. Osobně mě ta vidina sexu samozřejmě láká a jsem si vědoma úskalí citů a podobně.😊 Zajímá mě zda jste to některá taky tak měla, máte zkušenosti či celkově mě soudíte a myslíte si, že jsem divná.😃 osobně na sebe cítím tlak z okolí… nemyslím přátel, ale sítě a tak.. nemít v 22 letech vztah a nemít zkušenosti asi taky není normální.. že?😌 Pěkný den a předem díky za reakce!

klokanka31
21. kvě 2025

Já když byla mladá, taky jsem měla kamarády s výhodami. A bylo to super 🤩 Ráda na to období vzpomínám.

simkrk
21. kvě 2025

Řeknu ti třeba jak to vnímám já.. 😊
Mě je sice 31,sice mám už 8letou dceru... Ale.. Nikdy na takovýhle povyražení na jednu noc jsem nebyla a tak sex probíhal pouze když jsem byla opravdu ve vztahu.. 😊
Jsem svobodná... Potřeby člověk nějaký má, ale prostě nevyhledávám to..nechci takhle fungovat.
Ty jsi mladší, takže proto tebe to bude něco nového a obohacujiciho 😁.. Jen bych byla obezretna aby ses nezamilovala a on to bral pak stále jako přátelství s výhodami...
Pak to pro tebe může být neúnosné... Zkuste třeba i zhodit řeč, kdyby jste si padli do noty a fungovalo to jestli by jste se vztahu nebránili.. 😊 Mít vedle sebe někoho s kým vám se dobře, je prostě k zaplacení 😊

eviicka
21. kvě 2025

Já jsem měla takovýto vztah se svým ex po rozchodu (rozešli jsme v dobrém, čistě z rozumových důvodů). Také nejsem na sex na jednu noc, či někým úplně cizím, kamarád s výhodami je dobrá (dokud se jeden nezamiluje).

tereza0111
21. kvě 2025

Myslim si, ze je to pekna blbost. To je za me lepsi fakt ten sex na 1 noc s nahodnou znamosti v klubu. Ale kdyz se s nekym zacnes casteji stykat, pripustis si ho k telu, je tezke to udrzet tak, aby se ani jeden z vas nezamiloval. JUplne nejhorsi je, ze mozna ani sobe nebudes chtit pripustit, ze si se vlastne zamilovala a podvedome ti to blokuje jakykoli plnohodnotny vztah. Protoze se ti najednou nikdo jiny moc nelibi, nikoho jineho moc nepotrebujes..

cilkat
21. kvě 2025

Prosímtě, co znamená "zaměstnání, kde pro vztah není prostor" - co si v tu chvíli představuješ pod pojmem "vztah". Naprosto chápu "nemám čas zakládat rodinu, nemám čas mít děti" - tam jsou ty časové investice opravdu veliké a "nutné" ... ALe pokud máš čas si s ním jednou za dva týdny udělat hezký večer a sem-tam napsat nějaké "jak se máš?" tak čas na vztah máš, ne? Nepřijde mi, že by "chodíme spolu" bylo časově výrazně náročnější než "kamarád s výhodami". Ano, je to emočně náročnější, tudíž i to může člověka mnohem víc semlít a zamávat jeho současnou realitou, ale není to o "teď nemám čas".
Ok, dovedu si představit, že existují zaměstnání, kdy ty sama za sebe nerozhoduješ do budoucna. Tam chápu, že s tím člověk nechce jít do vztahu, protože nemůže nic slíbit... Ale z téhle kategorie mě napadá fakt jen tajný agent ... Protože porfesionální voják sice nemá jistotu místa, kde bude, ale aspoň to může tomu druhému oficiálně říct a probrat s ním, jestli to ten druhý zvládne.
A ano, zcela dobře si dokážu představit dohodu "jsme pár, ale neplánujeme spolu rodinu. Minimálně v blízké budoucnosti."
Tím nechci schazovat "kamarády s výhodami", ale prostě z tvého popisu nevidím důvod, proč to do té pozice tlačit. I jí vlastně vidím jako dlouhodobě neudržitelnou.

hennrietta
21. kvě 2025

Hele, já s tím neměla a nemám problém. Dokážu oddělit sex a chemii od vážnějších citů.
Kámoška je zase opak. Ta by s nikým nikdy čistě kvůli sexu nebyla.
Každý je jiný. Zkus a uvidíš. Ale pokud máš pochybnosti a ptáš se na netu, tak s tím asi nebudeš úplně ok. 🤷‍♀️

cherie24
21. kvě 2025

Vyzkoušela jsem sex na jednu noc, stálo to za prd, nic jsem z toho neměla. Po rozchodu se svým ex jsme se domluvili, že se na občasný sex sejdeme. Táhli jsme to takto několik let. City v tom už nebyli, on mě znal a věděl, co se mi líbí, šlo jen o praktické hledisko a bylo to moc fajn.

martinka_33
21. kvě 2025

Mela jsem spoustu kamarádů s výhodami, dokonce ženatých 🤔 V mládí je potreba uzivat,ikdyz ted uz bych sla jen do tech nezadaných kamarádů s výhodami.

vladenkamaminka
21. kvě 2025

Mam takového kamaráda uz 10 let. Kdyz jsem sama a nemam vztah, vídáme se, čistě jen sex, kdyz někoho poznám a jsem ve vztahu, odpískám to. Jsem hodně citově založený, citlivý člověk a kupodivu se mi od začátku povedlo si nastavit v hlavě, ze žádné city u kamaráda byt nesmí a jde to…

ai30
21. kvě 2025

Pocitam, ze tomu muzi je o dost vic, nez tobe, ze?
Nemit ve 22 letech vztah ani zkusenosti nevadi. Kamarada s vyhodami jsem mela a bylo to super, ale byl to kamarad, ktery postupne prerostl do vyhod. Osobne bych se chlapa, ktery na netu lovi dvacetilete holky a dela se nad prestavou, jak je bude 'zaucovat', nedotkla ani pohrabacem.

zuzkasim
21. kvě 2025

Vím o případu, kdy to z kamarádství s výhodami přerostlo do vztahu🙂 Oba se ale znali déle. Jestli jsem to pochopila, vy dva jste se ještě neviděli a ty přemýšlíš, jestli do toho jít. Nejdřív bych se s tím člověkem ráda poznala, co je to zač, pak bych přemýšlela o tom, jestli bych si s ním dovedla představit intimní vztah. Důležité je taky to, jestli mu vůbec můžeš věřit...

klokanka31
21. kvě 2025
@tereza0111

Myslim si, ze je to pekna blbost. To je za me lepsi fakt ten sex na 1 noc s nahodnou znamosti v klubu. Ale kdyz se s nekym zacnes casteji stykat, pripustis si ho k telu, je tezke to udrzet tak, aby se ani jeden z vas nezamiloval. JUplne nejhorsi je, ze mozna ani sobe nebudes chtit pripustit, ze si se vlastne zamilovala a podvedome ti to blokuje jakykoli plnohodnotny vztah. Protoze se ti najednou nikdo jiny moc nelibi, nikoho jineho moc nepotrebujes..

@tereza0111 Nemusíš se zamilovat. Já třeba měla kamarády s výhodami takové, že sex a pokec jo, ale do vztahu bych s nima nešla ani náhodou.

klokanka31
21. kvě 2025

A řeknu vám že i sex na jednu noc stojí za to. Je tam ta největší vášeň, vzrušení z neznámého. A říká se, že když se člověk vybouří v mládí, pak už nemá potřebu zahýbat a lovit další úlovky. A kdo nepochytal zkušenosti, postupem věku stárne a uvědomuje si, že prdlajs zažil, a chce si to honem vynahradit...😉

michaela666
21. kvě 2025

Já tohle neumím 😀 Asi jsem divná, ale do mého jediného kamaráda s výhodama jsem se zamilovala. Celých 8 let jsme se vzájemně chtěli, ale ten druhý měl zrovna tou dobou vztah, do kterého jsme se nechtěli jeden druhému plést. Teď spolu v kontaktu nemůžeme být vůbec. Vím, že by to byl průser.

Nooo a ze sexu na jednu noc je už 13 lety vztah, z toho 8 let manželství a jedno dítě. 🫣😀
Tak než se do toho pustíš, pořádně si ujasněte co oba čekáte a kam až jsi ochotná zajít.