Je rozdíl v bydlení tak podstatný pro sousedy?
Ahoj maminky. Jsem šest let přestěhovaná. Nejdřív jsem okolí neřešila. Sousedé úplně perfektní. Práce, koníčky. Přišlo těhotenství a já musela zůstat od čtvrtého měsíce doma. Zkusila jsem se na procházkách "seznámit",ale ať jsem pozdravila kohokoli slušným dobrý den přišel jen divný pohled nebo lehké pokyvnutí hlavou. Jo nemáme peníze na víc, máme starší dům který snese ještě hodně oprav. Ale jsme o to horší?? Nechceme do smrti platit hypotéku. Většina mladých rodin je zde v novostavbách. Je to takový rozdíl? Jediná maminka kterou tu znám ( známe se už léta před tím) ať řeknu co řeknu ona to ví líp a má lepší zkušenosti. Omlouvám se,ale to mě nebaví. Je mi to líto hlavně skrz syna. Je družný, má rád společnost. Nevím jak to řešit. Mám pocit, že lidi řadí ostatní podle majetku, oblečení a nevím čeho ještě. Je to jen můj pocit? A popřípadě co s tím?
@orisek56 no na podobných místech platí, že úspěch se neodpouští a přesné chápu o jaké skupině mluvíš, není nic nenormálního že si ženská s kočárkem a dítětem za ruku chodila vyzvednout manžela do hospody a takový rachot, jako když jsme do hospody napochodovali v dámském osazenstvu, zatím co tatínci hlídali děti, to jsem nezažila 😁 Korunu tomu dodal můj choť, když do něj rejpali, že je podpantoflak a proč si přitáhl Česku a ten génius na to odpověděl, že chtěl normální ženu a ne taků prijebanu jako jsou tam, což pravda na naší oblíbenosti nepřidalo 🤣 Jenže tehdy mě táhlo na 23, byla jsem v pohodě a měla jsem to na háku, být to teď, při tom z jakého stavu se hrabu ven, tak bych si to pravděpodobně hodila a obávám se že bez nadsázky 🤷
@gramar no můj muž tu má pozici podpatnoflaka, protože odmítl jet podle jejich not a chodit chlastat do garáže k místnímu vsechnovedelovi s pivním pupkem a kecama horsima jak Babiš v parlamentu. Já mám zase nálepku stíhačky , protože údajně svého muže držím pod čepcem ...chapej, veme radši kočár a holky a jde s nima ven (věc nevídaná), on sám je jaksi na inteligenční úrovni jinde oproti nim, takže měl problém se s nimi bavit i o tom jak si jeden Lojza koupil traktor a proč ho má...no nevysvětlis že nás majetky jiných nezajimaji, a taky že ja nechtěla žádnýmu z těch místních blbu dát....aneb jak prohlásila jedná místní divoženka ala Hare Kršna , než se odstěhovala do mesta .....že tady su*a kamen cihlu (měla bohaté zkušenosti) , takže já jsem jaksi nezvolila vhodný styl zapluti do místní komunity,protože jsem nikoho neobjela a jsem furt věrná tu svému a starám se o děti.
@gramar proč myslíš, že mě zdraví kompletně teď po porodu vybouchlo. Ono ten tlak , když tady jsem jak pod papinakem , pořád z toho neurózy....ono se to někde podepsalo. Útoky novo souseda že zálohy, do toho jsme řešili plno starostí ....takže si myslím, že se to na mě taky podepsalo.
@gramar no mám toho hodně, je to komplex zdravotních problému, takže si myslím, že mi tělo celkově vypovědělo službu. Protože i když se mi max prokázaly bolerie v krvi , tak ještě nemůžu vědět jestli je to od nich, protože diagnózu vlastně žádnou ofiko nemám. Jen jsem úplně mimo tento svět. Vždycky ráno je mi líp co se týče motání ale zase mám komplet zatuhou páteř , svaly a odpoledne se začnu zase motat.
@gramar to máte fajn. Já pořád měla takové to, mám tu domeček, nechali jsme tu kus práce, je tu příroda atd atd....no teď poslední dva roky byly hustý ...a došla jsem k závěru, že jakmile to půjde, okamžitě se zvednu a utíkám co mi nohy stačí , jen se bude prasit. Ta tupost a jejich vlastní debilita je tu stejne sežere.
@gramar to my tu nemáme kromě plesnivého kulturaku nic ale to nevadí. Hlavní radar z autobusové zastávky při alkoholovém dýchánku stačí 🤣a s těma vložkama si mě pobavila. Je fakt že bych si to ve spádové vesnici netroufla nikdy koupit 😁 aby všichni věděli jestli mám periodu nebo meskam 😆 stačí když tam přepravce hodí balík při nedoručení ....to se mi tam tak sakra nechce...to je jak když je tam navštíví mixomatoza...
@orisek56
@gramar a proč vám to vadí holky, že tím někdo jiný žije? @orisek56 nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, co se vám děje. Ale přijde mi smutné se odstěhovat kvůli lidem. Já se pristehovala na mini vesnici, je tu jediná jednota a jediná hospoda a přesně, prodavačky vědí všechno. Dokonce víc než já 😂 a já se tím jen bavím. Jsem zvyklá z Prahy neřešit lidi, tak je mi úplně sumak, kdo jak a co drbe.
Jinak
@intonace já poznala hodně kamarádek až když šla dcerka do školky. Tam se nějak všichni automaticky bavíme, odpo jdem na kafe, občas berem děti ven.
Mě vesnice baví. Jeden čas nám soused házel přes plot hovinka do bazénu, protože záviděl. A u mě to mělo jen efekt ten, že mě strašně bavilo představit si, jak někde ty kobylince sbírá na poli a vlaci až k nám 🤭
@nazka to je těžký vysvětlit. Ono některe věci se dají přehlédnout, taky jsem byla v mnohém nad věcí. Jenže když pak některé věci a chování lidí přejde pomyslnou hranici přijatelnosti soužití a začne te to systematicky likvidovat a napadat samotnou podstatu tvého bytí, že si sama pak začneš říkat jestli to jsi ještě ty, proč máš strach vycházet z branky , nebo jít na procházku, už se ti dělá blbě u žaludku, protože se vždy objeví někdo, kdo tě bude spamovat, pak ti dojde, že takhle žít nechces a už vůbec ne, aby to brali jako normu tvoje děti. Nechci jim dát ten svět ve kterém jsou nyní. Navíc jim chci dopřát nějaké kamarády, nějaký pocit že někam patří, což se například ve spádové škole určitě nestane.
Ahoj. Radu moc nemám, ale jsem na tom podobně. Tedy - nemám pocit, že by proti mně někdo něco měl, to vůbec. Stejně jako ostatní si myslím, že majetek v tom nehraje roli (mj. bych řekla, že když už, tak lidi spíš dráždí, když je někdo bohatší, ne když je chudší 🙂 ). Žijeme tu ale taky několik let, za tu dobu jsem se tu v rámci KC nebo v rámci hřiště zkoušela seznámit s několika maminkami, u kterých mi přišlo, že bychom mohly být podobného ražení - a nic. Blíž jsme se spřátelili jen s rodinou - přes tatínka.
@intonace Co si zkusit dát inzerát, napsat pár vět o sobě na nějakou místní skupinu, případně sem, třeba najdeš spřízněnou duši. Já tak s prvním synem našla nejdřív právě přes místní fb skupinu parťačky na bruslení a bavíme se doteď, už to bude osm let, podnikáme jako rodiny program. Držím palce!
@intonace Tak ze by te nepozdravil nikdo, to si nemyslim 😉 Co sebrat trochu odvahy a treba se zeptat, jestli bys pri poradani pristi akce nemohla byt nejak napomocna? Nebo alespon u nas to tak funguje, ze se podili kdo muze.
Protoze co si budeme povidat, ani ve meste za tebou jen tak nekdo neprijde a nebude ti nabizet kamaradstvi, chce to trochu projevit zajem.
Ty kráso holky kde to proboha žijete? Vyrostla jsem na vesnici s 50 obyvateli, pak šla do Prahy a strašně ráda se zase vracela zpět. Manžel je z Prahy a lákala ho vesnice, tak se přestěhoval přes ves a pořídil si spoustu zvířat a co vím tak komukoli řekl, ochotně mu pomohl. Pak jsme se tady seznámili. Takovéhle chování vůbec neznám. Taky tady máme nějakou drbnu, ale tohle... na to v jaké prdeli světa bydlím. I vesnice jdou dohromady. Teď tady jedni koupili dům v dost hrozném stavu a opravili ho a všichni je chválí jak to mají krásné. Jiní zase chaloupku, tak si chodí pro rady s opravami a kupovat med, zvu je ať si přijdou natrhat ovoce a tak.. tady jsme rádi, když sem ti lidé zapadnou.. Ty jo, kdyby ses chtěla přestěhovat, tak tě berem..kamaradek není nikdy dost. A všichni se tady zdraví 😉 a hřiště máme úplně nové a krásné a zdarma 😁
@intonace odkud jsi? Ja u Kladna tak klidne se můžeme seznamit🙂
@intonace tak šest let ses o lidi a život komunity nezajímala a teď jsi uražená, že tě nerozptylují ve tvé znuděnosti.
@la_amanita Zajímavé 👍 To jsem,ale nepsala 🤷

@gramar šílený šílený. My tu jsme vyvrhelové, protože než jsme se sem nastěhovali tak drby už Hely, protože přeci jen manžel při své práci je známý široko daleko a unohych oblíbený, tudíž u závistivých značně neoblíbený. Další ukaz je ten, že jako jediný pracujeme , což tady není běžne. Je tu 50 obyvatel , ale všichni chlastaj, fetujou a kopou se do zadku. Jejich jediná událost je prochlastat obecní peníze v plesnivem kulturami po všechny vánoční svátky a Silvestr. To že nám už několikrát někdo poničil auta jsem zmiňovala. A samozřejmě je to vesnice kde drtivá většina lidí je starších struktur s návyky StB a mladší generace našeho věku jsou svobodní pánové, kteří se tak zmůžou vzít si auto a od rána do večera jezdit sem a tam a tam a sem. Když jsme hledali nemovitost, že odsud zdrhnem tak Tichá pošta samozřejmě fici a hned nám přistála od jednoho místního pana SMS , že čau sem prej slyšel, že se budeš stěhovat.....péče o náš život je plně zaměstnává, natolik, že nejsou schopni řešit vlastní sracky. O vedení obce se zmiňovat nebudu, bo jsem ve stavu nemocných a mám být v klidu.