icon

Je rozumné mít další děti v nejisté době?

24. črc 2023

Dobre rano všem 😊 , jdu si pro názor , jelikož se nemůžu rozhodnout ... Ráda bych věděla váš názor na to, zda si myslíte, zda je "moudre" si v dnešní době dělat děti. Vím, že mit dítě je úžasné, a vím, že by každá napsala, že by nemenila , ani ja ne... ale manžel by chtěl další a ja také, zvazuji tedy jestli do toho jít a jediná věc která mě nahlodava je ta, zda to je rozumne, vzhledem k tomu jak dnešní svět speje, a ro ve všech smerech od Politiky, lidstvo jako takové až globalne..jako že, co to dítě čeká za 30 let... všude se Strasi s vymrenim lidstva, do toho velká, katastrofa klimaticke... vím, že děti se rodili I za horsich období, bohužel tohle už lepší nebude a mám strach v tomhle všem vychovavat 2 děti.. hluboke těma po ránu ja vim😅 děkuji

Strana
z2
veronikav31
26. črc 2023

@dodor taky máme doma dva vzteklouny a jsou mnou porozený...to není o tom kdo je porodil,ale mají takovou povahu a je na nás všech,abysme všichni spolu vyšli a nezabili se.A to ještě ani jeden není v pubertě,dcerka skoro

veronikav31
26. črc 2023

@zanett no,když se podívám kolik lidí umřelo při covidu,při válce,tak se počet lidí zase trochu snížil.A proto nelpím na tom,aby naše děti tady zůstali,pokud budou moct,tak můžou vycestovat za lepším životem kam budou chtít,to už bude na nich.vždy to tak bylo,i z Československa se utíkalo za lepším životem, není to tak?však se podívejte na dějiny.Takže se ohánět migranty není úplně správné,i od nás migranti odcházeli,piloti Raf byli migranti a nadává jim někdo? ne,odešli,protože chtěli

lennus
26. črc 2023

Také jsem měla obavy, když se rozjela válka. Kovidu tolik ne, spíš mě otravovaly omezení. Každá doba nese něco, může to být výzva, co nás posouvá a nemyslím si, že se o dvě děti budu bát víc či jinak než o jedno. Mít partáka do života jako sourozence je k nezaplacení. Žít přítomností, jak se tu psalo.

barumrallyebum
26. črc 2023

Ja osobne jsem z "dnesni doby" velmi smutna, coz jeste pred valkou jsem byla v poho. Ted bych se spis bala nejake poporodni deprese, nebo celkove deprese, ze by me to dotazilo. Ale o dite nebo sebe jako tak strach nemam. Myslim, ze emocne vycerpanych lidi je vic a materstvi tomu nepridava..

dodor
26. črc 2023

@lennus válka může být kdykoliv, budeš na ni čekat ? Dříve lidi žili dal svůj život jako dřív i když válka byla. Nebyla možnost interupce. Pokud se chceš stresovat, pusť si film - Volyň. Pak pochopíš jak se máme dobře.

dodor
26. črc 2023

@veronikav31 no, člověk nikdy neví... Já ji chápu že se chce starat a zachránit ho z domova. Jeho pravá matka už čeká páté, je feťačka a chtěla by si k němu vzít ještě ty jeho sourozence ať vyrůstají spolu. Já ji obdivuji. Ale když ho slyším na zahradě, to je křiku a vztekani... Sama říkala, že jak mu něco nejde podle plánu a představ tak prostě řve. Ale že už to skoro nevnímá.

lennus
26. črc 2023

@dodor Nikdy nebyla pro mě tak blízko, jsem optimista a nic zlého si nepřipouštím, ale chvíli jsem se prostě bála, byly to emoce, které neovlivním a těžko to pochopí někdo mimo mě. Ale život jde dál a já to pustila. 😉

lennus
26. črc 2023

@dodor Volyň i Katyň jsem viděla. Jen nerozumím, proč to píšeš mně? Já zakladatelku spíš uklidňovala, mám 2 děti a mít zázemí, klidně mám i 4 😁

veronikav31
26. črc 2023

@dodor to je u nás taky a jak mladsi syn není první v čemkoliv než starší ségra,tak je řev,když má čáru jinak tak je řev,když prohrává je řev,když prší a on chce sluníčko je řev.jsou dva a stačí to

jerrabina
26. črc 2023

Podle mě je to jen období změn, ne začátek apokalypsy.

andelka
26. črc 2023

@barumrallyebum já jsem byla hodně psychicky vyčerpaná a smutná v době covidu. Nejmladšímu byl rok. Poslední RD jsem si představovala teda úplně jinak. Dvě starší děti na distanční, manžel na směny v práci, batole k tomu..A nevidět konec. Dneska už mi to přijde jako dávno. Tehdy to bylo velmi frustrující. Přesto bych se nebála mít teď dítě, navíc teprve druhé.

zuzekk
26. črc 2023

Vtipný, podobně tvrdila moje kolegyně před 20ti lety. Že do téhle příšerné doby.... a to už fakt neměla z hlediska věku na co čekat (+-35).

Strana
z2