Je tady některá, která ač má strach, tak řídí auto?
Holky je tady některá, která ač ma velký strach tak řídí auto? Opravdu kratce jsem ridila, ale přestala jsem,mám strach. Uvítám vaše postřehy, zkušenosti. Je mým snem řídit, mám k tomu prostor ale mám blok. Ma smysl jezdit se strachem, myslím ze i když budu vyjezdena nebude to nikdy me hobby a obavy budou vždy. 🙂
Jinak pro mě bylo nejlepší se vyjezdit sama vklidu, kdy mi do toho nikdo nekecal.
Po měsíčním jezdění přináším další poznatky. Každodenním jezdění se mi více zautomatizovaly pohyby, takže už nezažívám pocity - "ježiš, co mám teď udělat?" Jsem si víc jistější a tím pádem i klidnější. I když....teda...za celý měsíc mi to ani jednou nezdechlo až včera....vyjíždím - couvám z parkoviště, vedle mě zaparkovaná dodávka a za ní stojí 5 chlapů, stáli tak různě, kecali, mobilovali a vůbec jim nevadilo, že JÁ chci vyjet a přitom je nesmím přejet. Po chvíli pochopili, že opravdu nevycouvám, pokud mi budou stát za zadkem, takže uhnuli na stranu a čuměli, jak vyjíždím... A já z těch diváků byla tak nervózní, že jsem tak pomalinku couvala, až mi to zdechlo... Jsem na sebe byla naštvaná ani nevíte jak, 20x jsem z tama už couvala a vždy bez problémů ( bez diváků samozřejmě) a teď toto. No nic, nastartovala jsem, couvala jsem dál, pak zařadila jedničku a frčela pryč od nich. Jenže jsem z toho byla tak rozhozená, že si museli říkat, baba blbá, tak z té nervozity, že je pořád vidím ve zpětném zrcátku, jak na mě dál čumí, mi ani nešlo plynule přeřadit. A vrchol nastal, když jsem zastavila, abych se rozjela v kopečku a ono mi to ZASE zdechlo. Během pár minut 2x !!! Přitom na tom kopečku se normálně rozjíždím i bez ruční brzdy. Nechápu, jak se mi to mohlo stát. Teda chápu, byla jsem rozhozená, ale hrozně mě to štve, štve a štve. Jinak tedy pořád jezdím stejnou trasu z práce do práce na které piluju své dovednosti. Mimo trasu jsem zatím vyjela jen 2x a vždy jsem si vybírala parkovací místo tak, abych neměla s vyjetím problém. Zatím jsem si netroufla zajíždět mezi 2 auta, vždy parkuju na samotě. Co se týče ovládání auta zevnitř, tak tam jsem taky pokročila, už třeba vím, jak si nastavit větrák na přední sklo, aby se mi nemlžilo za jízdy... Prostě pro někoho banální věci, pro mě objevování Ameriky 😉
@sysysy 😀 Tak si predstav, ze ja uz teda nekolik let jezdim a dneska jsem se rozjela na trojku. Ne ze bych neumela zaradit jednicku, ale stelovala jsem si cd-cko do radia a zapomnela preradit. No tak mi to zdechlo. Hihnala jsem se sama sobe. 😅 A jede se dal. Manzel, ac dobry ridic, taky mu to obcas zdechne a obcas i blbe seslapne spojku a trosku mu to zaturuje - jak on rika, to je meziplyn. 😀
Jako uz to, ze jezdis a nevzdavas to je super! Jen tak dal. Za dva tri mesice uz se tomuhle budes smat. 😉
@sysysy Jééé jsem na tom skoro podobně, jen jezdím asi druhý týden a v normálním provozu jsem ještě necouvala, neparkovala - mezi auta, piluju to couvání u domu nebo na parkovišti u hřiště, ještě před 2 týdny jsem ani nevěděla jak se dává zpátečka. 🙂 Jsem na sebe pyšná, sedla jsem letos za volant po 14 letech.
Jak Ti rozumím, chápu a soucítím. 🙂 Držím palce!
Holky tady u nas v Nachode to je autoskola i po autoskole,tady vas tak nauci bezny provoz (ridici couvajici po kruhaci,jini co si absolutne nevsimaji znacek a troubi na vas,predjizdi vas do krizovatek,o blikrech skoda povidat) . Pro me je teda kazda cesta adrenalin protoze vzdy potkam nejakyho debila co se chce v aute zabit :-\ Pak kdyz nekam dojedu tak mam schyzy kdyz odejdu od auta jestli sem zamkla radici paku,zatahla rucni brzdu,zamkla auto atd :D No sem zvedava az bude (jestli bude) snih ,jak se mi bude jezdit.
Dnes jsem se rozhodla, že u práce zaparkuju v řadě aut. Dosud jsem si vždy vybírala místo, kde kolem ještě auta nestála a pokud se mi nepodařilo najet přesně mezi 2 parkovací pruhy, tak jsem si pěkně couvla a znovu najela tak, abych byla uprostřed těch pakrovacích pruhů. Mimochodem, ono totiž najíždět v 5 hodin ráno v černočerné tmě mezi pruhy, které ani pořádně nevidím není sranda. No, takže jsem si zaparkovala vedle aut, vylezu z auta a hledím na zem, že nejsem přesně mezi pruhy, ale jedním kolem jsem v druhém parkovacím pruhu. Tak se podívám na auto vedle a to stojí víc než kolem v mém pruhu a protože to bylo asi desáté auto vedle sebe v řadě, tak je jasné, že tu řadu musel blbě založit už někdo dřív 😒 Tak jsem si oddechla, že to nejsem JÁ, kdo tu neumí parkovat 😎 Jenže pak jsem si uvědomila, že až já půjdu z práce (chodím později než ty lidi z aut kolem), tak auta kolem mě už budou odjetá a já tam budu stát jak kůl v plotě na prázdném parkovišti najetá ve dvou pruzích. Takže budu za trubku já 😀
Holky, a jak to máte s parkováním Vy? Vadím Vám, když se netrefíte do parkovacích pruhů nebo nad tím mávnete rukou?
@sysysy když je to někde, kde kolem mě nejsou auta, tak to neřeším (např. zadní část parkoviště u obchodu). Pokud je to z důvodu, že vedle už stojí blbě a není jiná možnost, tak to taky neřeším. Pokud je míst kolem víc, stoupnu si jinam. Něco podobného se mi stalo včera v práci. Jela jsem na odpolední a ti, co tam stáli na ranní byli přesně na půl pruhu, protože ráno bylo nasneženo. Stálo auto, vedle něj do konce řady dvě a půl místa. Dala jsem to na to poslední, takže vedle mě byl z jedné strany plot a z druhé celé místo 😀
@sysysy ja teda parkuji presne,vsude si do parkovaciho pruhu couvu,v autoskole nas neucil najizdet mezi dve auta po predu takze se drzim zvyku couvani z autoskoly a je to lepsi .Jako kdyz vidim jak nekdo dokaze zaparkovat tak si rikam ze si s tim asi nemusim delat hlavu ale nechci byt za blbou zenskou co neumi parkovat takze vsude rovne a presne i kdyby na 20x.Ale je jasny ze kdyz nekdo blbe zaparkuje a mas to vedle nej srovnat tak pak kdyz odjede tak to vypada ze si zaparkovala spatne ty tak to je na prd ale kdyz jinde neni misto ,co se da delat.
Já v práci parkuju předkem, doma couvám 😀
Mám ridicak něco přes měsíc. Teprve pár dnů mam konečně své auto a jsem z toho strašně smutná. Vůbec mi to nejde. Řazení celkem v pohodě ale jakmile se mám rozjíždět na semaforu, v kopci, koloně tak mi to chcipne. Jsem pak z toho tak vystresovana, že dělám jednu chybu za druhou. Ridite manuál nebo automat po autoškole?
@nikypiky92 já manuál, ale kámoška po autoškole nebyla schopna řadit, tak jí pořídili automat.
@nikypiky92 jinak zkus ještě vydržet, až se trochu vyjezdis, bude to ok. 🙂
@nikypiky92 to je klasika 🙂 Nezoufej a jeste vydrz. Urcite se to zlepsi, az se trochu vyjezdis a zzijes se s autem. 😉
Vydrzim akorad jsem sama za sebe i zklamaná. V autoškole jsem jezdila paradne dostala jsem ridicak hned na poprvé a teď si přijdu jako úplný lojza. Hlavně asi jako i jediná dodrzuji 50 apod. :D takže pak mě problikavaji a protrubuji ostatní :/ díky zeny za povzbuzení 🙂
@nikypiky92 a nejezdila jsi treba s naftakem a ted mas benzin? Rychlost neres, to se taky casem naucis ignorovat tyhle blbecky. Vzdycky se nejaci najdou. 😀
Ridila jsem denne 300-500km fo 39 tt. Jsem 39+6 a ridim stale.
Já v autoškole řídila diesel a pak jezdila v benzínu. Taky jsem ze začátku chcipala na každý křižovatce a o rozjezdech do kopce ani nemluvím. 🙂 a teď už lítám skoro šest let 😀
Jee to bude asi ono.. Ze začátku jsem jezdila dieslem a ke konci asi jen 3-4h s benzínem (fabie) a teda asi byla zvyklejsi na blbosti než teď mé auto :D děkuji.. Nechci to vzdát a snad se rozjedu.
@nikypiky92 vyjeď si třeba někdy sama, když nebude takový provoz nebo někam na odlehlejší místa a ono to nějak půjde. Já dělala papíry s Ibizou v dieselu a pak jezdila s benzínovým favoritem. Kolikrát jsem si třeba navečer vzala auto, projela okolo města, pak zpátky přes město domů a časem to nějak šlo 🙂 a ségra teď tak taky jezdí. Vždycky jí někdo půjčí auto a jede se 😀

Mamka měla pauzu v řízení asi 15 let. Pak musela kvůli práci. No a teď lítá jak drak. Dala i cestu do Itálie. 😀 já jezdím asi pět a půl roku. Ale na dálnici nevlezu. 😀 to radši jedu po okreskách. 😀