Je tady některá, která ač má strach, tak řídí auto?
Holky je tady některá, která ač ma velký strach tak řídí auto? Opravdu kratce jsem ridila, ale přestala jsem,mám strach. Uvítám vaše postřehy, zkušenosti. Je mým snem řídit, mám k tomu prostor ale mám blok. Ma smysl jezdit se strachem, myslím ze i když budu vyjezdena nebude to nikdy me hobby a obavy budou vždy. 🙂
@nikypiky92 Stačí dát trochu víc plynu. Předpokládám, že máš auto s nižším obsahem, takže to chce jen trošku víc plynu a spojku pouštět pomalu.
Bydlime na okraji Prahy a přijde mi, že tu je kolikrát větší provoz než v centru 🙂 manžel je produkční takže je v práci pořad. Nezbývá mi nic jiného než zkoušet s malou zatím menší vzdálenosti. O to více jsem vystresovana. Ale verim, že to bude lepsi a lepší 🙂
@nikypiky92 - já jezdim skoro UZ 2 mesice 😉 a nějaký ten rozdíl u sebe už pozoruju 😀 Ale pořad se mám toho ještě moc učit...a stále si netroufnu jet jinou trasu než z práce a do práce. Mrzí mě,že nejsem schopna jet pro malého do školky autem,protože tam parkoviště není a parkuje se v kopci na silnici podélně za sebou,což je pro mě nepředstavitelné.
@nikypiky92 nejezdis padesat jen ty.Ty znacky nekde nejsou jen tak na okrasu,takze kde je psany pade tam jedu pade,kde min tak min,s nasim autem sem jela nejvic 90,a uplne me to vyvadelo z miry,protoze sem zvykla na svoji pohodovou jizdu po meste kde nad 50 nejdu ani boha,a ze na tebe troubi? Nevsimej si jich ,na me taky troubili vetsinou prave proto ze sem jela podle ceduli.A s tim chcipanim ,to taky vypilujes,i me to ted obcas chcipne a kolikrat uplne ziram jak se mi to povedlo. Holky rekla bych ze to neni ani tak o motorech ale predevsim o ty spojce :D
Já si právě říkám jestli by nebyl lepší ten automat kvůli spojce. Tak mi muž řekl, že pokud se budu hodně trápit s tím manuálem tak mi na jaře koupi automat nebo přenechá jeho auto 🙂 ok.. Budu se těch ceduli taky držet a vykaslu se na ostatní ;)
@nikypiky92 uvidis, ja bych ten automat urcite nehrotila hned podle prvnich 500km. Bud se to utrepe nebo ne a pak uz je automat vhodny. Ale reknu ti, ze neznam nikoho, kdo by si na klasickou prevodovku nezvykl. Mezi kamarady mam jednoho s automatem.
Tak je to jasné 😀 Moje autíčko má obsah 1.1, takže já vlastně za to chcípání vůbec nemůžu 😀 😀 😀
Mám stejný problém, než jsem udělala autoškolu jezdila jsem občas bez papírů....to bylo v pohodě ale od doby co mám za sebou stresovou autoškolu jsem řídila jen párkrát a jsem z toho strašně ve stresu a mám velký strech....řidičák mám cca 5 let a řídila jsem max tak 15x za celou tu dobu :(
Jo a nejvíc jsem jela 110 na naší okresce ale vůbec mi to nepřišlo, jsem se i lekla, když jsem mrkla na tacháč 😉 Jinak po obci jezdim předpisově 50tkou a přes křižovatku mírně zpomalím a rozhlížím se vpravo,vlevo,protože člověk nikdy neví, jaký blb může z vedlejších cest vyjet...
@werik153 - jediný lék je jezdit,jezdit,jezdit. Já mám taky pořád lehký stres, ale s tím před 2mi měsíci se to nedá vůbec srovnat. Mně by před pár měsíci ani nenapadlo,že JÁ budu jednou sama řídit....vždyť já měla z řízení snad stejnou fobií jako mám z pavouků 🙂 A když jsem to zvládla já,tak ostatní to zvládnou taky 😉
tak jak devcata jezdite v tom snehu a namraze? vcera jsem dostala paradni smyk, vezla jsem syna do skoly,tuktuk,zustala jsem na silnici a dojeli jsme,ale byla ve me pididusicka, hl kdyja v protismeru a proti me auto 😒
Jezdím od 18..miluju řízení. Nám říkal v autoškole instruktor že jakmile jezdit přestanem,už nikdy znovu nezačnem.
@andrejka3741 Není to pravda, ja řídila od 18 tak do 20, pak pomalu 10 let ne (max. tak jednou za rok), a teď už dva roky řídím pořád a naprosto bez problémů. Je ale fakt, že s řízením nikdy problém neměla.
@xpila Neříkám že je to pravda. Říkám,co nám říkal instruktor před X lety 🙂
Mně zatím sníh a námraza nevadí. Hlavní tahy jsou posypané a tam kde je ledovka jedu rozumně. Jako že né, že bych někdy jezdila jinak 😀 Co mně vadí, je mlha,kdy vidím jen pár metrů před sebe,to je mi mdlo ještě než vyjedu. No a taky mě nebaví škrábat zamrzlé auto,ale aspoň,že na předním skle mám fólií,tak to neškrábu 😀
Holky,jam jste na tom s couvanim/vyjíždění z parkoviště? Já si tak včera sama sobě říkala, že po 3 měsících ježdění jsem sama se sebou spokojená,o kolik jsem se zlepšila a byla jsem ná sebe pyšná,že nemám žádné kiksy. A dnes jsem dostala studenou sprchu :-/ Nedařilo se mi vycouvat z parkoviště!!! Přitom z tama couvam každý den,ale dnes jsem si při za parkování nemohla nadjet,protože na silnici stal kamion,tak jsem na zaparkování hodila myšku a kola mi zůstala stočená doleva. Blbec jsem si měla couvnout a vyrovnat kola,no neudělala jsem to. Hned blízko vedle mě si zaparkovalo delší auto a ja jak šla odpol.vyjíždět,tak jsem začala couvat a pořad se mi auto stacelo k tomu sousednimu,že bych ho mohla odřít. Takže jsem si na 3x najela dopředu a stejně ne a ne ty kola srovnat,moje prostorová predstavivost mě opustila a nebýt kolegy,který šel kolem a otevřel mi dveře a poradil,že musím stocit volant na doraz (v mèm případě asi 3x dokola,přišlo mi to nekonečné😀 ),tak na tom parkovišti trčím do rána 😉
Holky, kdyz to tady tak ctu, tak bych vas chtela uklidnit. Mam ridicak skoro 13 let, kde to neznam tam jedu nerada, Praha je pro me horor a jedu jen do okrajovych casti. Nemam absolutne zadny orientacni smysl, takze jsem schopna se ztratit kdekoliv, kde to moc neznam, i presto, ze mi deset lidi trasu popisou, s tim, ze je to jednoduche. Kdyz je osklive zimni pocasi a nemusim autem vyjizdet, tak zbytecne nejedu. Ne ani tak, ze bych se bala sebe, ale spis tech blbcu okolo, co jedou jak magori, naledi nenaledi. No a s tim parkovanim, to mam tak, ze kdyz musim, tak jsem schopna zaparkovat i na horsich mistech, ale pokud to neni nutne, klidne radsi zaparkuju tam, kde je to volnejsi nebo se mi bude lepe vyjizdet, mam nohy, tak me deset kroku navic nezabije. Myslim si, ze nejsem spatny ridic, ale nejsem suvereni a to je mozna dobre. Jo a abych nezapomela, i po tech 13 letech absolutne nesnasim, kdyz vezu na miste spolujezdce nejakeho chlapa...to jsem schopna delat takovy kraviny, az sama zasnu. Takze damy, hlavne v klidu, nenechte se nikym odradit a preji hodne kilometru bez nehod.
Ahojky. Tak se mi řízení o něco zlepšilo až na to parkování. To je prostě hrůza. Raději si vybiram volnější místa 🙂 jinak teď v tom mrazu a sněhu teda neridim. Zatím se bojim
No ja se taky bala a tak to dopadlo tak ze minuly tyden sem prosila skoromanzilka aby me odvez ke kamosce a po ceste zpatky(samo ze v auto byli i deti)to do nas napral mladej blbecek 😐 Diky bohu se nam nic nestalo 😇 Odneslo to za nas auti 😓 Takze ja uz mam zkusenosti s nehodou a potvrdilo se mi ze nikdy se nema rikat nikdy 😠
řidičák jsem dělal v 21letech a jezdit začala ve 40.Musela jsem.Ale podle známých se dá poznat,že už se nebojím a občas se mi zdá,že 50na obec je málo. 🙂 Ne kecám,snažím se dodržet všechny předpisy a jezdit mě baví,ale sama.S kýmkoliv jiným kromě dětí mám nervy a pak se mi blbě jede-s pocitem,že je pořád něco špatně-od řazení až po dobrždˇování.Nejvíc mi pomohlo jezdit sama v klidu, na klidnějších cestách a po okresním městě mimo dopravní špičku.Před 2lety jsem jedno auto nabourala,ale protože musím,tak jezdím dál,jen na tomhle sněholedu jedu opatrněji než dřív.
Ježiš jsem na tom úplně stejně všichni kolem mě řídí. Máme auto, jsem na mateřské ale bojím se hrozně. Zrovna sousedka odložila mimi manželovi a jela sama cvičit a já mám z toho depku a závidím jí. No uvažuji o kondičních jízdách. Psala jsem na autoškoly a čekám na odezvu kde kolik chtějí. Musím začít!!!
Já ještě pořád jezdim výcvik,a zkouška mě čeká začátkem února. Zatím se tu jezdilo výborně, trochu ledu a sněhu je až teď.

@nikypiky92 jj, to bude tim. Mela jsem to taky tak, v autoskole diesel a pak benzin. Vsude mi to zdechalo a kolikrat i nekolikrat za sebou, az uz to auto nechtelo vubec nastartovat. 😀 To byly nervy treba na nejake velke krizovatce. 😀 Benzin je zivejsi a vice citlivy na rozjezdy. Ale zvykknes si, neboj. Za mesic uz ti to chcipat nebude. 😉