Je tu maminka, co čeká nebo se snaží o čtvrté mimi?
je tu nejaka maminka co ceka nebo se snazi o ctvrte mimi?
@anansie40 hned po sestinedeli jsem dostala mesicky a zkouseli jsme. ale mesicky dalsi dosly az po dvou mesicich (zklamani), pak jsem jednou jakoby spinila u toho zahnizdovani, pak mesicky dost zpozdene... ovulku jsem malokdy poznala, cykly po porodu uplne rozhozene, jednou jsem asi ani neovulovala, neb jsme spolu spali obden a fakt jsem ten plodny hlen vubec nenasla (zvlast kdyz clovek nevi pri nepravidelne ms, kdy je ma hledat). no a po pul roce jsem nasla krasne dalnice //. odpoledne jsem to uz nevydrzela a sla na to, uz jsem asi meskala dyl, ze to tak hned vyskocilo (ja pak uz davala rezervu, ze mam cykly treba 35dni).
takze pul roku cekani.
Ahoj,
zdravím všechny. Nikdy jsem se žádné diskuze neúčastnila, ale neodolala jsem si taky pokecat. Je mi 38; mám 3 kluky 17; 13 a 9 měsíců, hodnýho manžela a vypadá to, že jsme si za dělali na dalšího prcka. Test jsem si ještě nedělala a mám z toho strach. Jsem ráda, že je možno si s někým na toto téma pokecat,protože žádná moje kámoška tolik dětí nemá. Mám i obavy z reakce rodiny a okolí, už teď nás považovalo spousta lidí za blázny.Danka
Mam deticky 3 a za mesic termin 4 miminka..Jestli muzu,rada se pridam do skupinky kde na me nebudou koukat jak na blazna..
@danka848 Musim reagovat,protoze jsem na tom byla podobne-mam deti Jakub-v rijnu mu bude 9let,Kristyna v unoru ji bylo 6 let a nejmensi Adam a tomu byly v cervnu 4 roky..Jsem mladoucka a prvního syna jsem mela brzy-proc?Protoze jsem proste chtěl,deti jsou pro me všechno a uz jako mala jsem chtěla hodne deti..Takze malej se mi narosil v 19letech,pak prisla touha po princezne coz se zadarilo a pak prislo 3,zatim nejmladsi syn-jsem si rikala 3 deti a je to akorát.No jo,ale pak me prepadla touha-myslenka-co když se mi ve 30 zblazni hormony a budu si ještě jednou chtit ,,uzit,,, tehotenstvi,mit to malinke miminko?Kdyz jsme to resily s manželem ani on nebyl proti si ještě jedno miminko poridit-zazemi mame,zajisteni taky,takze nam nic nabrani-rikaly jsme si..Jenze ty hormony se zbourily o trochu dřív a ja v srpnu vysadila HA s tim,ze si budeme nejakej cas davat pozor a pak to nechame osudu-no a za mesic mam termin-prislo to rychle,coz jsem uprimne ani necekala..Tak a ted reakce okoli který se taky bojis stejne jako ja-vis kolikrat jsem brecela?Vis kolikrat jsem si ,,vycitala,, ze jsem si poridila další miminko když uz doma 3 deticky mam?!Vsechno to udelaly lidi-moje mamka-no vy jste se zblaznily,4 dite,jak to budete zvládat a tak,manzelova mamka rekla at si srandu delame z nikoho jiného,pak byly ohlasy-no vy jste blazni,ale mate muj obdiv..Pak jsem slýchávala takovy to-no jo,on dela v Nemecku,chteji akorát tak zdimat přídavky,poridila si 4 dite aby nemusela makat-podotykam,ze jsem podnikala..Vis co,takovy ty jedovaty reci,ktery me ale nejvic ubijely a srazely k zemi-lidi se na me koukaji jak na blazna-jdes po ulici,brisko,kolem tebe pobyhaji 3 deti a ty bila-zadna usmudlana ....... romka,ktera ma deti 6 a nikomu to nevadi a ted cítíš ty pohledy,nechapave,nekdy i skoro az vystrasene..Ale to bylo na zacatku-ted?Jedna babicka se muze pretrhnout abych nedělala nic co nemam,kdyz jsem u nich na navsteve tak me obletuje-nejradeji by me při obede i krmila a druha?!Sile zavinovačku,ted jsem si vymyslela doplňky ke kocarku a je z toho cela pryc a plna odhodlani.Dokonce i navrhovala jmeno,kter by jsme mohly dat-porad jsme nevedely a ja jsem to s ni resila,ze proste nevime,ze se nemuzem rozhodnout..Takze asi tak-znami a rodina si zvykne-no co jim taky zbyde-ještě radi si prijdou ten uzlíček stesti pochovat,ostatni?Muzou ti byt ukradeni-muzes byt hrda,ze mas/budes mit 4 krasne deti,oni ti je zivit,satit,hlidat,starat se o ne nebudou,takze vůbec neres-co okoli,rodina..Jsou to tvoje deti,tve rozhodnuti..Ano,musim taky priznat,ze me par lidi tady od nas z vesnice odepsalo-ted se nechci chlubit a nechci aby to tak vyznelo,ale mame vlastní baráček,novostavbu,manzel i ja mame sve auto,ted cekame 4 miminko,ja uspesne podnikala,v soucasne době jsem mama na plny uvazek-na zacatku tehu jsem pozastavila zivnost-bohuzel jsem téměř celou první polovinu problila-omlouvam se,ale vazne-moje nejlepší kamarádka byla zachodova misa,takze jsem byla nepouzitelna takze lidi nas proste moc resi kde na to bereme,jak to zvládáme a jak to,ze se nam podarilo 4 dite a asi i zavidi-bohuzel zavist je oskliva a nevylecitelna nemoc,ale co?nejdriv me to mrzelo,ze me odepsaly lidi,s kteryma jsem dřív nemela problém,ale ted si rikam-potrebuju je k zivotu?No ani trosku-tak at se třeba stavi na hlavu a odstrkavaji ušima..Takze pokud se ti-nebo i vam ostatním zadarilo,nebo se snažíte o ctvrte miminko,tak smele do toho,popr. moc gratuluji!Reakce z okoli budou vselijake,ale brzy prijdete na to,ze vam za to nestoji!
Jezis ja vam to tady zaplnila,omlouvam se za roman-divim se,ze me konik nezablokoval za tak dloooohy příspěvek... 😉
@veraakubik Díky za podporu. Test jsem si již udělala a mimčo by mělo přijít v březnu 2016. Těším se a zároveň mám obavy jak to zvládneme. Starší kluci mezi sebou mají 5 let rozdíl,ale teď bude jen 1,5 roku a z toho mám strach nejvíc. Po finanční stránce ani tak strach nemám kluci se nikdy nemuseli omezovat - kroužky,lyžáky,výlety, na dovolené jsme taky jezdili- sice pouze u nás,protože mě zahraničí neláká. A až půjdou mladší děti do školy a nastane více placení, starší kluci již budou sami pracovat🙂 .Taky mi dost teď s prckem pomáhají, s koupáním( manžel je někdy dlouho v práci),pohlídají,povozí, je to znát. Příbuzní jsou daleko tak je to na nás, i když moje mamka k nám jezdí a třeba 14 dní mi pomáhá,tak toho s manželem využijeme večeře, kino...A právě z její reakce mám strach, časem to přijme, přesně jak píšeš ty, ale ten začátek. Je jí už 70 let a bude mít strach jak to budu zvládat, protože už mi tolik pomáhat nemůže a hlavně že už ani já nejsem žádná mladice. Já jsem se podruhé vdala, proto takový rozestup mezi dětmi, no a o čtvrtém jsme uvažovali, aby ten třetí nebyl sám. Sama jsem nejmladší ze 3 sester, byly ode mě starší o 12 a 10 let, takže jsem v podstatě vyrůstala jako jedináček. No nejvíc se bojím řečí okolo, člověk si může říkat, že na to kašle, ale stejně to zamrzí. No jo, oni to dělají, aby měli přídavky , aby nemusela makat apod. A my žádný přídavky nemáme, právě proto, že jsme makali a měli velké příjmy. Tak tě zdravím a všechny co se rozhodli mít více dětí a nenechte se otrávit 🙂
Holky ahoj 🙂, mohu se mezi Vás taky přidat? Já mám dvě holky, ale těhotenství už by to bylo čtvrté...a manžel má zas syna z předchozího vztahu, takže vlastně bychom opravdu měli čtyři děti. Ale už rok a půl se čtvrtému nebráníme a stále nic :( Začínám už propadat beznaději, že jsem už stará nebo nevim...je mi 37.
Nečetla jsem tady vše, tak se chci zeptat, jestli je tu někdo, kdo se snaží nebo všichni už čekáte?
Ahojky holky, rada bych se k Vam pridala 😀 Mam 3 kluky ( 10, 7, 5) a za 2 mesice se nam narodi dalsi syn 😀
Veraakubik - moc krasne jsi vse popsala, takhle podobne reagovalo i me okoli 😒 .... Ja uz jsem vse prestala resit a na mimi se opravdu tesime a uzivam si sve posledni tehotenstvi 🙂 teda mozna posledni 😉 touha po princezne je velika 🙂
Holky a vy co se snazite o mimi, preji hodne stesticka at se zadari 🙂
@danka848 budou uzasni kamaradi 🙂 ja budu mit vekovy odstup 16 mesicu a mam presne tak i starsi holky. bude to narocne, ne ze ne, ale jak budou mit dva a tri roky, tak to je nadhera. i to sourozenectvi.
takze vsechno zvladnes a kdybys to zvladnout nemela, zadne miminko necekas!!
pekne tehulkovani 🙂
moje mala (treti) ma ted 11 mesicu, uplne se nam pokazilo usinani a sousedka mi pujcila knihu Jak naucit deti dobre spat. je to metoda, ze dite umi usnout samo v postylce. dnes to praktikuji osmy den a zacina to bezvadne fungovat... to by byla parada. u holek jsem to neumela a bylo to zatezujici (hodinu az dve uspavat). a kdyz tydle dve budou nekonfliktni u spani, o starost min 🙂
3janca ahoj sem tady poprve cekame s manzelem ctvrte dite a dnes to jedeme rict babicce docela se bojim reakce
Ahojky dlouho sem tu nebyla musela sem vse strebatbabicky reakce byla velmy chladna☹ jinak ja mam holcicku 8 a pak kluky 2 a3 taky se bojim jak to zvladneme . Ma nekdo podobnou zkusenost
Jo a moc dekuji za gratulace
@3janca gratulace k mimiskovi...ja mam 4 deti ...tri holky a ted od unora se k haremu pridal malej chlapik... no nevim jak to mate v rodine vztahy a tak...ale myslim, ze babicka by to mohla vzit v pohode ne ? kor kdyz uz mate 3 deti tak se ctvrte ztrati jak se rika v davu 😀 - u nas reakce rodicu byla prekvapujici jako ze 4 dite ? 😀 ale co, je to nase vec, zivit a vychovat to budeme my....takze na reakci jsem nedala ale samo ze byli radi ...mame v rodine z me strany same holky 😀 takze vlastne prvni kluk u nas a ze strany manzelovi to je holka kluk ...no drzim at to vse dopadne u vas v pohode a uzivej tehu ...no ja kdyby me bylo min - mozna bych klidne sla jeste do jednoho 😀 ale myslim, ze ty moji otesanci asi staci 🙂
@3janca chapu ...no kdybys videla co snedi vse holky ? 😀 doslova fakt nenazrany ! takze kluk nebo holka je jedno pokud je jedlik a ja mam vsechny tri holky zroutky + tatka 😀 to je taky stravnik takze u nas se porad vyvaruje 😀 - kazdopadne te s babickou chapu...hele moje mamka pro moje deti babicka taky nefunguje - starsi ted ji budou 4roky videla akorat kdyz ji byl rok poprala mezi dverma a sla dom...mladsi 2roky videla akorat v porodnici kdyz teda se uracila prijit a maleho nevidela jeste vubec 😀 takze ? te jsem to oznamila kdyz se maly narodil 😀 ze slusnosti ze ma teda vnoucka nooo 🙂 ale co ...clovek nenadela nic ...tak se drz a urcite vse zvladnes - zvladneme 🙂 pac musime ! 😀 drz se !
@3janca ahojky, mám 4kluky ( 10,7,6,a 8měsíčního) ...moc moc gratuluji 😀 .... a s babí si starosti nedelej a kor když jezdi tak malo,vím co cítíš, já to tak mám ale s vlastním tátou. Teď nejezdí už vůbec a dřív tak 3x do roka a to jsem si říkala že když má vnuky tak si jich bude užívat (mi byly tři holky). Ona se stím srovná a ty se netrap.Užívej si těhotenství 😉
Nejvice se bojim ze ty dva kluci jsou rostaci horsi nez dvojcata a jak pri nich stihnu jeste miminko mam z toho trosku obavu
@3janca to je mi líto, teď to vidíš černě, ale až se Mimi narodí tak bude vše krásný, hlavně žemanžel je rád u nás to tak nebylo ☹ zato teď by se mohl po.... Kašli na ostatní i sama to zvládneš, jsi silná ženská, sice to bude náročnější,ale nebudeš nikomu nic dlužná. A jak máš staré děti?
@mischul25 moc dekuji za podporu fakt me to pomaha v okoli na me koukaji blbe ani kamaradky se nebavi semnou protoze mi nerozumi ponejvic maji jedno dite nebo zadny . Ja mam dceru te je 8 a pak dva rostaky 2a3nekdy horsi nez dvojcatka a v unoru se ma narodit ctvrte doufam ze kluci uz budou hodnejsi je to zahul s nema ted. No a vlastne k nam pribyla 20leta dcera z manzelovy strany bydli ted s nami ale je to horsi nez ta ma 8leta .

@verusky děkuji, no tak nějak to je 🙂 A za jak dlouho se vám nakonec povedlo to čtvrté?