Je tu manželka tolerující dlouhodobě milenku?

blahovabarca
11. srp 2015

Milé dámy, poslední dobou jsem zde zaregistrovala několik diskusí na téma ...jsem milenka ženateho muže.
Je tu ale nějaká manželka tolerujici dlouhodobě milenku? Prostě z opačné strany?

Sama si procházím těžkým obdobím, když jsem na milenku došla, přestala jsem muži dělat domácí servis, došlo to tak daleko, že mu milenka opravdu začala prát 😅 a krom té duševní podpory kterou prý úplně nemá, začal mít podporu se vším všudy ...mno, šlo to dál a dál a když jsem viděla, že rozum nedostává, vystěhovala jsem ho úplně. Teď jsem ale v situaci, kdy opravdu zvažuji určitý kompromis.Nutno podotknout, že on chce mě i milenku.
Nemiluji ho, ale v jistých věcech si vyhovujem 😅 ke všemu máme dvě děti a představa nového partnera,ktery by s nama časem bydlel je pro mě nepředstavitelna, on své děti zbožňuje a já bych nezatěžovala děti cizím chlapem,alespon do té doby než vyletí z hnízda. Sama svého otčíma nesnáším,a přiznejme si že málokdy dítě dokáže přijmout nového partnera rodičů.
Jsem hodně divná ? Úplně zpět ho nechci v žádném případě , mám pocit že se karty otočily a stává se ze mě milenka.

majkoz
11. srp 2015

Téda, toto si neumím představit, že bych dávala, pokud se chlap citově angažuje někde jinde...co pak bych byla JÁ-TY? Píšeš, že vlastně milenka, no to je ...ani nevím jak to popsat. Znám pár rodin kamarádů. kde to, i přes to, že mají děti, nedopadlo dobře a noví partneři maminek jsou oblíbení u dětí, vědí, že jejich pravý taťka je ten a ten, a ten mámin je holt kámoš, který teď s nimi bydlí a mají ho rády... Nevidím, kolik Vašim dětem je let, ale dle mě-čím dřív se vzduch počistí, tím lépe, kór když s manželem budete schopni se domluvit a neházet si klacky pod nohy...Ale spíš bych to brala jako příležitost pro sebe, taťkovi sbalila pět švestek, domluvila se na péči o děti a nepřemýšlela nad tím, že případný nový chlap by byl pro děti nepřijatelný...to sama přeci poznáš, zda ten či onen "nový" se Vám bude hodit do party 🙂 Ono podle mě je snad lepší i být nějaký čas sama, než dělat někomu šaška...pak by sis možná sama sebe přestala vážit. Tak pevné nervy, hodně štěstí a rozvahy 😉

blahovabarca
autor
11. srp 2015

@majkoz málokdo si umí představit, vím 😔 ano chtěla jsem úplnou rodinu a udělala bych cokoli, ale právě že jsem odmítla dělat šaška , sbalila mu pár švestek, a za to co dám naoplatku dostanu.
A vím co nechci,nechci jinyho chlapa k dětem domů ,nechci další děti s někým jiným a nechci vychovávat cizí děti.

majkoz
11. srp 2015

Dej tomu čas, začni myslet sama na sebe.... 😉 Musí to být těžký, to je jasný, ale ženská utáhne víc než kůň 😉 Tak fajn...nechceš jinýho chlapa k dětem a kdesi cosi...ale asi si nechceš ani představit, že za třetím rohem číhá supr chlap, co Vás vezme na výlet, s děckama si zahraje karty...Tebe potěší....ok, Tvoje zkušenost z dětství, či co..asi miluješ furt toho, co si potřeboval vyřešit sám sebe...mi to tak přijde...A co tedy chceš? Vždyť jde právě o ta děcka-a o Tebe!!! Když se to podělalo. tak se stejně svět nezbořil, možná se zachvěl, ale život jde dál, tak hurá ho žít dál!

shine2015
12. srp 2015

@blahovabarca nejsi divná, jsi pouze nešťastná. Navíc nechces deckam pokazit dětství, zázemí atd. Na jedné straně by jsi ho rada vykopla ale na druhé uvažujes,zda děláš dobře. Asi bych nic nehrotila a doma nedělala dusno. Ale nelehká za ním. On ti otevrene o milence řekl?

alcaalca32
12. srp 2015

Zkus se na to podívat i z jiné strany..pokud s partnerem zustanes,jsi ochotna se 'přenést' pres jeho milenku? Být úplně v pohodě při komunikaci s ním?Dělat jako že nic? Mám to za sebou a tohle ni fakt nejde.Zacni si vazit sama sebe.Spokojena a vyrovnana maminka= spokojene deti 😉 Myslím si,ze potrebujes 'dozrat,', abys ho nechala jít.Nejenom z domu,ale i ze srdicka..

dolda
12. srp 2015

Já svého otčíma ráda mám a jsem ráda, že se naši rozvedli, dokonce je k mým dětem lepší i než má máma, to co zvazuješ, může poznamenat tvé děti do budoucna, dáš jim příklad, že takhle žít je normální 😒

tria002
12. srp 2015

Taky mam rada sveho otcima..

takarazestinusakur
12. srp 2015

Těžko říct, je mi líto, že jsi v takové situaci, sama (zatím) takovou zkušenost nemám....nejsem si úplně jistá, zda model 2+1 může nějak dlouhodobě fungovat. Pokud bych to měla brát z pozice milenky, tak si myslím, že časem dojde na debatu " já ti poskytuju full servis, tak co ještě lezeš domů, zůstaň se mnou!" Naprosto chápu snahu udržet si muže: "stůj co stůj" - důvody jsou naprosto pochopitelné, ale raději bych model 2+1 brala jen jako přechodnou záležitost, během té doby bych se snažila dát se "do kupy", psychicky se připravit na to, že ten chlap tu "s námi" asi nezůstane a začala pracovat na ekonomice rodiny...Ať na to dojde nebo ne nebo ho vykopneš sama už napořád, tak budeš připravená a v pohodě...to je to, co budu dělat já, kdybych se dostala do stejné situace: zajistit sebe a rodinu po emocionální a ekonomické stránce...to může jen žena, která je psychicky silná a vyrovnaná...Hodně štěstí!

akankeo
12. srp 2015

@blahovabarca no pokud ho nemilujete, pak dost dobre nechapu, jaky mate vztah, kdyz mate deti, ale chapu tu potrebu te milenky, evidentne to neklapalo v nekterych smerech. Nekde klape sex a neklape sdileni jinde zase naopak a co chybi se hleda bokem. Resit se to dle popisu neda, prijde mi , ze chybi vule pro jakoukoliv zmenu, ale lidi zijou ruzne, kdyz Vam to tak bude vyhovova a deti z toho nebudou zmatene, proc ne...

smallinka
12. srp 2015

Myslím že děti jsou hodně bystré a určitě poznají tu vaši atmosféru že není něco v pořádku, tak nevim, jestli je toto prostředí pro ně zrovna vhodné.

mandala
12. srp 2015

Smekám klobouk, kvůli dětem jseš ochotná obětovat vlastní štěstí, divná určitě nejsi, nebudu radit tak ani tak, jen jsem chtěla vyjádřit obdiv. 😉

ev13inka
12. srp 2015

jo holka, řešim to samý, milenka už je s náma asi 8 měsíců, já sem teda zvolila jinou taktiku, ale chlap se se mnou rozešel, jenom se mnou furt žije a spí 🙂 (chlapská logika), uvidíme jak to dopadne, taky si nedokážu představit, že by se mojí malou staral jinej chlap nebo že bych dokonce žila s někym jiným, ale těžko říct, co bude časem, sama musíš vědět, jestli chce víc tebe a rodinu, než milenku, dle mého názoru pokud by tak moc chtěl jí, tak za tebou neleze, ale je to na tobě, jak se k tomu postavíš, jestli mu dáš ještě šanci nebo ho pošleš do kytek

bajunka
12. srp 2015

já mám macešku taky ráda,ale zvykala jsem si těžce asi 10 let a to šli naši od sebe , když mi bylo 14...Jeden známý říká že "Manželka má být jen jedna 🙂" a milenek měl,ale nikdy se o nich jeho žena nedozvěděla. jako nedovedu si představit, že bych se to dozvěděla, to bych doma udělala čoromoro, občas si z toho doma dělám srandů, že by mi to nevadilo, kdybych o tom nevěděla a penize by cpal jen do mně a naší rodiny. Ale u nás to kvůli času fakt nehrozí, díky bohu, vím nikdy neříkej nikdy, ja zjišťuji že s rostoucím věkem roste i moje míra tolerance a to co bych nebyla schopna akceptovat v 17, bych těď přešla, každopádně by si to nějakým způsobem vyžral... je to těžké radit, každý máme jiný život jiné priority, znám bohužel dost manželství kde partner (v těchto případech chlap) má občasné milenky,ale manželky to nevědí...a pak jedno manželství, kde má chlůap dlouhodobou stálou milenku, která o ní ví, a dokáže ji akceptovat, protože prostě holt není tolik na sex, a manžel si ji pak rozmazluje (manželku myslím 🙂...

sarkoc
12. srp 2015

Na jednu stranu je hezké, jak se chceš obětovat kvůli dětem, ale na druhou stranu si nemyslím, že je to správné...my se sestrou naopak jeden čas dost trpěly tím, že se naši nerozvedli a dost jsem to mamce vyčítala...
Jinak situace je to obtížná, těžko radit, ale já bych to nedala...važ si sama sebe!

kituska20
12. srp 2015

Určite ne. My se ségrou taky strašně trpěly ( a stále trpíme) tím, že se naši nerozvedli.

blahovabarca
autor
12. srp 2015

Děkuji všem za příspěvky 🙂

Je to tak že jsem opravdu až po dlouhých letech zjistila jak moc jsme rozdilni v zájmech a smýšlení, v životním stylu,zaroven oba dominantní, cholerici.Ne že by nebyly problémy,ale tak nějak se to vždy rozchodilo.
Problémy začaly být hodně znát po 10letech ,ještě další 3 roky jsme trpěli ve vztahu a s námi trpěli i děti.
Teď tatínek bydlí jinde, doma je klid 🙂 .Tata za námi jezdí několikrát v týdnu, bere děti na výlety a plní svojí funkci. Občas vypomuze i mě,ale samozřejmě už ne tolik jako dřív + si rozumíme v posteli.
Jak jsem psala, zpět ho nejspíš nevezmu(nikdy neříkej nikdy) ,ale to snad raději úplně konec.
Nevím jak je na tom jeho milenka.Myslim že jsem jí malinko zaskočila, když cca po třech měsících vztahu musela vzít muže domů a musela se začít starat, i když on je dost samostatný, přesto to asi to muselo zaskočit.
Kdo ví jak to ona zvládá, je mi jí snad i lito 😅 já jsem takový buldog co jde hlavou proti zdi za všech okolností, a ona bude dle popisu známých taková pomalejší, hodně poddajna. A to muži vyhovuje.

melodygirl
12. srp 2015

@blahovabarca já ti rozumím, také jsem si prošla obdobím, kdy měl manžel brzy po porodu milenku a pak se nabalily problémy jiného typu. Já ho přestala milovat, byli jsme od sebe a teď zase spolu. On mě miluje, já jeho ne, občas bych si dokonce přála, aby si milenku našel a já měla pokoj. Myslím, že pokud ty cítíš, že ti to takto vyhovuje, už jen kvůli dětem a dalším věcem, tak je to v pořádku. Jiné by bylo, pokud by jsi trpěla. Pokud si nedozrála k touze mít jiného muže, tak tě to v podstatě v ničem neblokuje. Jestliže se dokážete před dětmi chovat normálně, není mezi vámi zášť, tak proč ne, soužití jsou různá. Mám švagrovou, v jejímž domku dokonce bydlí bývalý manžel, dcery a její nový partner a jsou všichni v pohodě. Důležité je aby ses cítila spokojená ty 😉

blahovabarca
autor
12. srp 2015

@ev13inka díky že jsi měla odvahu napsat, máte ještě malinkou holčičku ☹ jak se k tobě muž chová a zapojuje se v péči o malou?

elu
12. srp 2015

@blahovabarca vydrž a vem ho zpátky, milenku to přestane bavit a vezme roha ona...jinak chápu tě, že nechceš jinýho chlapa k dětem, to je normální reakce normální ženský

dannyblakely
12. srp 2015

Mně je nějak proti srsti představa, že spí ještě s někým jiným a zároveň se mnou.. z toho pohledu, že mi to přijde fakt nechutné a nehygienické.. brrrr..

ev13inka
12. srp 2015

@blahovabarca jo zapojuje,navíc doděláváme barák, tak se snaží i okolo domu, chová se ke mě jak kdy, ale je fakt, že si občas rozumíme víc než před tím 😒 sme spolu přes 10 let, asi sme byli moc mladý, když sme spolu začali a je pravda, že sem to celou dobu tak nějak čekala, ale nečekala sem, že si najde vážnej vztah, ale jenom nějakou bokovku, tak vyčkávám co bude, čekám, kdy jí to přestane bavit

orchidis
12. srp 2015

@blahovabarca Já se ti v zásadě ani nedivím. Když tu vidím neustále ty diskuze typu "nenávidím děcka manžela" s podtitulem: "moje jsou super, společný je úplně skvělý a ty dva popeláci od něj jsou napřesdržku" a zamyslím se nad tím, tak se skutečně nedivím ženám, co jdou do takovéhoto schématu, které popisuješ/navrhuješ minimálně na krátký čas, než se třeba najde nějaký jiný skvělý (třeba i ) bezdětný partner pro tebe. Pak to tak nějak půjde samo, uvidíš, ono to přijde 🙂.

Osobní zkušenost nemám, ale minimálně prostě oceňuju, že nerveš děcka milence, že jim nechceš brát tátu a okamžitě ho nahrazovat jiným chlapem, atp.

Víc k tomu asi nemám co říct, je to jen postřeh, protože těch pokusů o supervelkou patchworkfamily (máma, její děti, novej chlap, jeho děti + rychle aspoň dvě další společný), kde to nakonec dopadlo hrozně špatně mám ve svým okolí dvě a tady na koni to ani nespočítáš.

orchidis
12. srp 2015

@dannyblakely To jo, ale tak reálně - kolik partnerek měl tvůj chlap před tebou? To by sis fakt musela vzít panice, pže tu sex. minulosti si prostě nesem každej a když se mezítím aspoň umeje, vyjde to plus mínus nastejno 😀. Cynické, že? 😀 Ale zkušenost nemám, tak nevím, jak bych to nakonec brala, kdyby taková situace nastala.

blahovabarca
autor
12. srp 2015

@orchidis naprosto chápeš moje myšlení 😉 jak jsem ráda že nejsem úplně odsouzená.
Ty diskuse macech tady sleduji a je mi z toho úzko.Vim že především naše starší dítě by se nesrovnalo s novou znamosti a to z mé ani jeho strany.
A jak bych to té dotyčné přála, mít naše děti na pár dní 😅 dokáží být "luxusní "ale neudělám to, miluju je a neublížila bych jim .
I ze svého blízkého okolí znám případ kdy nová přítelkyně tatínka byla tak hustá na syny z předchozího manželství, až si je tatínek defakto přestal brát.

Některé píšete že se objetuji pro děti, ale já mám teď neuvěřitelneho prostoru, mám čas sama na sebe. Začala jsem se věnovat věcem ktere jsem s mužem odsouvala na druhou kolej.
Taky se nebráním svému štěstí, takže model 2+1 neberu navždy. Jen to prostě nebude tak rychlé.

blahovabarca
autor
12. srp 2015

@dannyblakely nebudu se v tomle ohledu hájit. 😔
Problémy nemáme.
A myslím že veřejné koupaliště je horší po stránce hygieny 😅

medwidkowa
12. srp 2015

chápu, že se necítíš sama až tak, když manžel s tebou spí, není to takový rychlý střih, neodešel on, ale vyhodila jsi ho ty, kdyby to bylo opačně, možná bys to zvládala hůř, ale myslím, že je to dočasný stav a pokud ti to tak zatím vyhovuje, je to správně pro tebe

petapetruska
12. srp 2015

@blahovabarca při přečtení nadpisu jsem ti chtěla napsat,že milenku může tolerovat jedině manželka,která manžela už nemiluje...ale tys to i napsala......nevím jestli má smysl zůstávat v takovém vztahu...těžko radit..já bych nezůstala....

blahova_andrea
12. srp 2015

z tvých řádků mám pocit, že ti vyhovuje jako táta dětí a milenec. co se týká dobrého starajícího se táty, to je skvělé. ale tobě fakt nevadí, že žije s jinou, že s ní i spí a k tobě si to jen občas přijde zpestřit? já nevím. na sex moc nejsem, takže nedokážu posoudit jak bych se chovala, kdybych byla. ale přijde mi to velmi ponižující, mám svou hrdost! to si raději pomůžu jinak. píšeš, že jsi mu přestala dělat vola, protože jsi mu přestala prát. ale tímto mu taky děláš "vola" má to až moc jednoduché 😅

dannyblakely
12. srp 2015

@orchidis ehm.. měl jednu a s ochranou 😉

orchidis
12. srp 2015

@dannyblakely Ale to nikoho nezajímá 🙂. To byla jen řečnická otázka 🙂. Jde o to, že skoro všichni mají něco za sebou a ten koupák se asi fakt mnohdy horší 😉