Je v pořádku krmit domácí zvířata zbytky jídla?
Krmení zbytky od stolu je v pohodě, dělali to už naši dědové - jak to máte ? Za mě je to blbost, ale zase že bych nedala psovi kousek od nás....
Vím, že to není správné, ale srdce by mi asi nedalo, abych tomu prckovi nedala kousek ze svého 😀 Anebo mu to dát aspoň do misky, aby věděl, kde je jeho místo?
Ahoj, nejsem krmič od stolu. Svoje dvě kočky mám vychované: neloudí a vi, ze nesmí na stůl, když jíme. Pokud jim dávám něco z talíře, tak vždy na místě jejich misek. Horší bylo to naučit meho tatu, když prijede na návštěvu, aby je nekrmil od stolu 😆
Když jsem na návštěvě a lidi mají pejska, tak taky nekrmim od stolu. Když mi na talíři něco zbyde, tak se zeptám páníčka jestli a kde mu to můžu dát.
Měli jsme obrovského halamu, který by ti, kdyby loudil, mohl klidně položit hlavu do talire na stole. Takže to od všech vyžadovalo naprostou kázeň. Od stolu se nedává NIC. Když jsme jedli, ležel v klidu vedle, jak jsme dojedli, věděl, že to je jeho chvíle a dostane kousek do sve misky.
Od stolu nikdy, nase jidlo taky nikdy. Dostava sve jidlo na svem miste v pravidelny cas, diky tomu nikdy neloudi.
Nekdy je to tezke.. ja nechtela davat od stolu.. jwnze nasi to tak maj, davaj zcela pravidelne a predchozi pes loudil a tenhle siklidne da i predni na panicka 🙄🤦🏻♀️ z toho kvetu.. takze jo, muj pes se kolem stolu mota, ale doma povetsinou lezi pod stolem, u nasoch se chova stejne jako druhej.. ale to ze ja zakazuju nema smysl, kdyz druhy povoli..
já to nedělám (mají kvalitní granule + barf), ale sestra má jezevčíka a ten s nimi pomalu sedí u stolu a žere s nimi z talíře. To by mě šlak trefil.
Zbytky jídla dávám sousedovi pro slepice/prasata.
Ze bych psova živila zbytkama,jak se to dělalo dříve,tak to určitě ne. Ma svoji kvalitní stravu,což ale neznamená,ze od nas nedostane kdyz jíme, treba kousek masa,šunky,sýru apod. Mame starou sousedu a byla jsem svědkem toho,ze svému pudlovi dala zbytek omáčky, nebo do přepáleného oleje na pánvi zamíchala mouku a to mu dala jist chudákovi.
Ja nie, potom ked budeme jest zase bude pytat, nas pes vie ze krmi sa len z jeho misky 🙂
My máme kočičáka, má své misky a své žrádlo. Od stolu nic nedostane, občas dostane mls -vajíčko, červenou řepu....něco na ochutnání, to mu dáme z ruky a pak do misky, když mu chutná. Na stůl při jídle neleze, jen když přijde návštěva, tak se o stůl jde opírat, aby ho náhodou někdo nepřehlídnul 🙂
Od stolu psová nedostává nikdy (fakt zcela výjimečně dostane do misky, má své granule) a nedávám ani na návštěvě a to jsem fakt ech psí, já teda zbytky třídím i pro ty slepice, nejsou to popelnice a ne všechno jim prospívá a dělá dobře.. všeobecně cizí zvířata nekrmím, člověk nikdy neví, jestli to je nebo není v pohodě.. na návštěvy vozím zvířecí pamlsky a vždy se ptám, zda můžu dát
Nedáváme psovi lidské jídlo a už vůbec ne od stolu.
Za mě úplně v pohodě, raději dám zbytky psům než jídlo vyhazovat 🙂
Za mě úplně v pohodě, raději dám zbytky psům než jídlo vyhazovat 🙂
@ajdy01 tak je zbytek a zbytek ... když mi zbyde vařené vajíčko, kousek sýra, šunky nebo i ovoce (milují banán a jablko) tak jim to dám taky, ale do misky. Ale zbytky jídla (omáčka, smažené maso a já nevím co ještě bych psovi rozhodně nedala).
"Bezproblémové" jídlo jsem dávala psovi i od stolu, protože už stejně byla rozmazlená od ostatních 😀.
A co se týka zbytků, tak ty "nezávadné" jsem normálně sypala do misky-odrezky masa, nesnědené příkrmy, těstoviny, vajíčko... ale jsem zvyklá vařit téměř bez soli. Třeba polévku bych psovi nedala (ale slepicím ano).
Měli jsme fenku, máme kočku a ani jedna z nich u stolu neloudila. Přijde mi to hrozné, otravné, nechutné. Známí mají psa a když jsme seděli u stolu, slintal mi na kalhoty. To jsem kvetla. Další rodinní příslušníci mají psy dva, oba mají své místo u stolu a oni je krmí lžičkou. Ale nemají děti, takže to chápu tak, že to mají prostě jako nějakou citovou kompenzaci. Nicméně fuj a ani náhodou za mě.
Krmíme od stolu a dáváme i zbytky jídla (samozřejmě mu nedám palačinky s marmeládou, ale třeba zbytek rizota klidně).
Jak co a jak komu.
Zrovna dnes jsem psům dávala zbytek těstovin, přidala jsem do nich tvaroh a vajíčka.
Nebo rýži s nějakým masem, to nemám problém. Ne moc kořeněný nebo slaný zbytek jídla psům klidně dám.
Kočkám moc zbytky nedávám, občas kousek šunky, ale spíš jim nakrájím kus syrového masa při vaření.
A slepicím dávám všechny zbytky a evidentně jim to nevadí.
Kočce nedávám naše jídlo vůbec. Párkrát nám něco bez dovolení sežral a měl průjem. Občas jsem mu dala plátek šunky, ale pak neustále loudil a sápal se jak na linku, tak do lednice, což mi hrozně vadilo, takže dostal zákaz úplně. A slepicím dávám jen něco. Nedávám jim solené, kořeněné, ani zkažené. V rámci doplnění bílkovin jim dávám z lidského jídla tvaroh a maso. Jsem úplně alergická na názor, že slepice si to přebere a je v pořádku dávat slepicím zkažené nebo i plesnivé jídlo. Zvíře není popelnice! A je jedno jaké. 🙂 U psů jsem stejného názoru jako u kočky. Kdyby jsme měli psa, dostával by jen žrádlo pro psa. Bohužel taky mám jednu babičku, která psa pokaždé vykrmí jako 🐷 a je schopná mu dát i zbytky dortu, cukroví nebo pečiva. Kočkám mlíko, však se to tak dělá odjakživa. Vysvětlovali jsme to stokrát, nenechá si to vymluvit.
@ajdy01 tak je zbytek a zbytek ... když mi zbyde vařené vajíčko, kousek sýra, šunky nebo i ovoce (milují banán a jablko) tak jim to dám taky, ale do misky. Ale zbytky jídla (omáčka, smažené maso a já nevím co ještě bych psovi rozhodně nedala).
@glimmer vždyť v pořádku je na každém co svým mazlíčkům dá😉🙂 já hold když vím že z toho psi nemají trávicí problémy tak jim klidně i tu omáčku nebo grilované maso bez problému dám 🙂
Od stolu nekrmím, nic neloudí, čas od času mu dám kousek sýra nebo šunky, ale rozhodně to není pravidelně a často. Hlavně, když mu potřebuju dát léky nebo ho odčervit, tak prášek zabalím do šunky, jinak to ze všeho vypreparuje. Myslím si, že nějaké omáčky, smažené, pikantní a další pokrmy, co jíme my, rozhodně nepatří do misky psovi nebo kočce. Z dlouhodobého hlediska by jim to mohlo spíš uškodit. To radši jídlo vyhodím, než ublížit zvířeti. Ona se nevhodná strava může promítnout do jeho zdraví pak dlouhodobě, nemusí mít z toho trávicí potíže hned.
Brácha má psa a nikdy mu od stolu nic nedá ,už tak , žebrá když si dáme zákusek ke kávě,nemělo by se to dělat
Rozhodně NE, můj dostává kvalitní granule a pamlsky od Marpu z krmiva Pučálka, tak mu přece nebudu dávat něco, co pro něj je nezdravé.

Od stolu jsem nikdy nekrmila.