Jít ven za každého počasí?
Tak si tak říkám zda v tom větru jít ven či ne? Malou i sebe nabalit a vyrazit? Nebo raději doma aby nenastydla? Obloha jasná, ale ten vítr...
S malym mimcem bych do extremne mraziveho (minus 5 a nizsi teploty) a hodne vetrneho pocasi ven nesla, to u nas ted ale nehrozi, nevim, jak u Vas. Stejne jako davam pozor na to byt s ditetem ve stinu a hodne pit, kdyz jsou velka vedra. Podle toho, jak u Vas je, se rozhodni. Mimco se da dobre zabalit do fusaku, a do korbicky zas vitr tak moc nefouka. Jeden den doma se da zvladnout, ale jsem nazoru, ze pro vsechny je lepsi se vyluftovat venku.Ted jsem se bala jit i s dvouletakem, kdyz bylo pred a po Sabine, ale to bylo riziko padu veci z balkonu a strech.
@mourovatakocka Tak ono se to rozhodně plní lépe od jara do podzimu, aspoň mě, zimomřivému člověku. Ale když do toho započítám polední spánek dítěte v kočárku (na balkóně), tak to celkem v pohodě jde. A proč jen s miminem? Naopak, batole se mnohem lépe zabaví venku jak doma.
@zuzkasim No to nevím, dcera se zabaví i doma a v kočárku nespí asi tak od pěti měsíců. Ale názor je to zajímavý 🙂
@barulina A tebe nikdy nezajímal názor někoho jiného, že máš potřebu urážet, když se někdo zeptá? Tak to klobouk dolů, já si myslím, že zajímat se o názory jiných lidí může být velmi podnětné.
@mourovatakocka zajimaji mne velmi nazory jinych. A prave protoze mne zajimaji, jsem si dovolila napsat ten svuj. Je uz uplne v haji, ze se dospely clovek pta na to, kdy muze ven. Neurazim, ja se toho bojim. Selsky rozum v haji. A koukam, ze muj nazor sdili vice uzivatelek. Dekuji a krasny vecer
@modroucka Asi zakladatelka urazila její slušné vychování 😁 Kultura projevu na internetu je mazec, někdy je z toho až smutno 😟
@mourovatakocka kde mam prosim spatnou kulturu projevu? Jen protoze nepisu co ty chces cist? Tak to potom ano.
@alenacadkova do kolika stupňů bylo nedávno uvedeno u článku na Novinkách.cz ,když jedna ruská blbka nechala 5h dítě v kočárku na balkoně. Bylo -20😣
Nechodím,když mrzne a je mlha,to se špatně dýchá i dospělému a hlavně bych si rozbila h.bu při mém štěstí,tahle kombinace dělává náledí. Jinak při silném větru taky ne,jelikož tu moc míst na procházku není a všechny vedou lesem,takže bych ráda došla domů. Prostě to beru tak,že když bych sama nevylezla,psi se mi tlačí domů,tak proč jít ven s dítětem ...
@barulina Aha, ono naznačení, že někdo neumi používat mozek je v pořádku 🤔
@mourovatakocka Tak ono nejde o to, že by se doma dítě nezbavilo, ale co je pro něj zdravější. Ne, že bych to tak praktikovala doslova, ale rozhodně na tom názoru doktorky něco bude. Děti, které tráví hodně času venku, bývají skutečně mnohem méně nemocné (výjimky existují všude). Když si tak člověk uvědomí, tak dřív žili lidi skutečně mnohem víc venku, jen u naší babičky bylo suché WC na druhé straně dvora, takže i kvůli blbému záchodu se muselo ven, venku jsme tam strávili většinu dne (hry i pomoc na zahradě), domů se chodilo spíš na jídlo a pak spát. Doma se hlavně z dřevotřískového nábytku uvolňují různá lepidla, barvy, to stejné z podlah a dalších materiálů, což našemu zdraví též úplně neprospívá. A má to i další pozitiva, když je člověk víc venku, doma se nenadělá tolik bince (akorát to prádlo je pak potřeba vyprat). Na odpolední spaní v kočárku na balkóně jsem si postupně naučila všechny 3 děti, bylo to super, protože jsem na MD trochu pracovala a tento polední klid jsem tedy mohla dělat svoje a dítě bylo zatím na vzduchu, později ho pak nerušili ani starší sourozenci v malém bytě. Jinak to vidím i na dětech, že jim počasí vůbec nevadí, i puberťáci mají touhu jít ven denně, ač je kolikrát přemlouvám, že není ideální počasí... ti pohodlní jsou spíš rodiče🙂
@zuzkasim Určitě je to zajímavý názor, akorát teda já v běžné dny, nepočítám víkend, to výletíme celoročně, nesplním pětihodinové doporučení ani v létě 🤷 Chodíme ráno na hodinu a odpoledne na dvě hoďky, teď v zimě po hodině. Ale za mě lepší model, než tři hodiny během dne u televize 🙄
@mourovatakocka ja nikoho neoznacila, ja se ptala 😉😲
@barulina Vidíš a mě to přišlo, jakože jsi naznačila, že neumíme používat mozek, když se musíme ptát na něco, co tobě připadá jako zbytečná otázka. A ptát se, jestli někdo umí používat mozek mi přijde trochu na hraně slušnosti, asi jsem prostě jinak vychovaná a nemám chuť honit si triko nad něčí neznalostí, nerozhodností apod.
@mourovatakocka a me je to celkem jedno. Za me je tragedie se ptat co delat, kdyz venku fouka. Ja si za tim stojim a je mi i jedno tve vychovani. Mej pekny vecer
Ano
Na procházky s kočárkem jsem chodila za každého počasí, vyjma nějakého lijáku, což stejně netrvá celý den, nebo extra mráz, což u nás taky není moc časté.. Chodila jsem i z toho důvodu, že mě to bavilo, nejen proto, že mimi dobre spalo, dala jsem si sluchátka do uší, pustila písničky a to bylo nachozenych km.. Když odrostly spaní v kočárku tak do těch 3let jsme chodily ven taky denne často i 2x. Samozřejmě když bylo hnusně, všude mokro, zima, tak třeba jen kratší procházka, ale obě moje děti v tomto věku strašně rádi chodily ven.

@vladienka prave... Ja to vetsinou nekomentuju, ale myslim si svoje. 🙂