icon

Jména pro miminko - nápady

misina01
20. pro 2016

Ahoj, holky. Už jsme obrátili kalendář asi stokrát a pořád jsme úplně mimo. Měli jsme mnoho let vybrané jméno pro holčičku. Známým jsme ho řekli (kamarádi se o takových věcech baví), jim se nelíbilo, byla jsem tedy ráda, že vyberou jiné. Asi dva měsíce na to se jim narodila dcera a dali jí naše vybrané jméno Natálie, které na ně bylo moc zahraniční. Takže my teď samozřejmé s manželem celí špatní hledáme jiné jméno. Možná banalita, ale měla jsem ho vybrané řadu let, takže mě to dost vzalo, mrzelo, asi i naštvalo. Teď jsme s manželem narazili na 3 jména, ráda bych Váš názor. My se totiž asi nerozhodneme 😀 první byla v kurzu Emma, ale mám termín 5.4.,tedy by malá měla 3 dny na to svátek. Takže to padá. Další dvě jména máme tato. Já vybrala Nelu, manžel Melánii. Jsme oba od M, tak hledal něco tím směrem. A já teda nevím, máte v okolí někoho s těmi jmény? Jak se Vám zdají? Melánie je delší, Meli, Melinka, Melísek. Nela, Nelinka, Nelísek. Jména jsou podobná, pouze ta základní varianta je jiná a my fakt nevíme. Co vám přijde osobně lepší? Neni Melánie moc netypické? Aby se jí pak nesmáli hned od školky ☹ už z toho blbnu. Děkuji moc všem za názory! 🙂 a hezký večer 🙂

Strana
z2
misina01
autor
21. pro 2016

Manžel přišel s tou Melinkou,tak tápeme . Chystám se sehnat i knihu od Knappové. 🙂 Natálie to nebude, sice byla vysněná, ale manžel ji kvůli nim opravdu nechce :/ takže s tím už ani nekalkulujem a snažíme se posunout dopředu a vybrat jiné jméno. Se jmény pro psy to moc neřeším,měli jsme psa Dášu a Ditu, on každej může dá psovi cokoliv, takže mi Nela psí nepřijde. U té Melánie se bojím, že je to až moc velký nezvyk. Ale jméno je to hezké.. Nela, Melánie. 🙂

pet359
21. pro 2016

@misina01 mě se Melánie líbí o dost více než Nela...ale jak tu někdo psal....tak si počkejte na první pohled a třeba budete mít jasno 😍 já už roky měla v hlavě, že když jednou budu mít dceru, tak to bude Emma...no ale teď se mi líbí třeba Anežka...no a dost přemýšlíme o Klárce...po mé babičce....a chlapovi se i celkem líbí Dominika..

misina01
autor
21. pro 2016

Já jsem měla zase od 15ti jasno v tom, že bude moje dcera jedině Natálie, že jiné jméno nikdy nedám. No a vidíte, vysněnou holčičku sice v bříšku mám, ale jméno hledáme s manželem jiné. Jsem alespoň poučena, že už nahlas jména před nikým říkat nebudu.. řekli jsme ho, protože se jim nelíbilo a my jsme nečekali, že by ho dali :/

mignona
21. pro 2016

@misina01 Melánie je pěkné, hezký nápad, dala bych 🙂 Ema taky, ale je jich teď opravdu hodně, nakonec by ji třeba měli zase jiní kamarádi 🙂, a Nela se mi líbí nejméně a je jich taky moc 🙂 Pokud bych měla vysněné jméno, dala bych ho i tak, vůbec se nemusíte v budoucnu stýkat, není to blízká rodina, navíc asi teď Vás i trochu naštvali 🙂 Ale jestli partner už ho nechce, tak to chápu, že musíš vybrat jiné 🙂

ka6ka
21. pro 2016

Nela je super! 😉

misina01
autor
21. pro 2016

No, naštvali mě. Osobně se s nima nebavím. Ani manžel je nevyhledává.. 🙂 prostě to jméno zprotivili, takže hledáme jiné ☹

bureska
21. pro 2016

@misina01 nesprotivili se vám spíš ti známí než to jméno? Já bych se nad tím ještě zamyslela a dala bych tu Natálku, když jste tak chtěla svou dceru pojmenovat od mala. Abyste toho jednou nelitovala...a Natálka je krásné jméno a má mnoho podob.
Já jsem od mala měla také vybrané jméno - Jáchym a všichni mě od toho zrazovali...skoro jsem se nechala a do papírů k porodu napsala Ondřej, ale pak celou dobu než jsem porodila jsem si to přemítala v hlavě a říkala si, že vlastně ani žádného Ondru nechci. Syn je nakonec opravdu Jáchym a nikdy jsem nelitovala.
Ještě to zvažte, navíc když se s nimi ani nesetkáváte

kika_21
21. pro 2016

@misina01 No jasně, že se má jmenovat Natálie-proč by neměla? Také se mi dříve nelíbila Emma-byla na mne moc moderní. A teď je jich všude hodně-líbí se mi více než Eva např.

kassandra1
21. pro 2016

Tak to já už radši tu Evu. Ema mi přijde fakt ,,retardované,, jméno. Ema má maso 🙂 Ema mele maso 🙂

kika_21
21. pro 2016

@kassandra1 No právě že Emma-ta maso nemá.Ale asi že znám jednu Emu-tedy s jedním-no a k jejímu příjmení to výborně pasuje. Navíc je to krátké. A Eva je mi nesympatická-taky znám jednu.Je to hloupost , ale děti vybíraly jméno pro nejmladšího také podle spolužáků ze školky-ten sympatický zvítězil. Chtěla jsem od J.👶

drzticka81
21. pro 2016

Jsem ucitelka takze musim ricz, ze Nelinek a Natalek je spousta-a docela se mi tato dve jmena pletla-nevim proc......me se libi ta Melanie-tech ani moc neni a pekne se to mzze zdrobnovat.......me kamoska taky vzala jmeno pro kluka, ale zase ja vybrala mnohem hezci 🙂))) mam Vitka a dceru Emu (tohle jmeno jsem chtela od te doby, co ho slohla Rachel Monice z Pratel-to uz muze byt tak 15 let) -a nez jsem se dohrabala k dceri, tak se toto jmeno docela dost rozsirilo, ale me to neodradilo 🙂)) ted cekame treti a tapu uplne, nevim, co by se k temto jmenum hodila dalsiho 🙂)))
a jinak se taky divam na vyznamy jmen 🙂))) hodne ovlivni i osobnost......ja jsem Martina a musim rict, ze charakteristiku jmena mam super-jsem se svym jmenem spokojena, klidne bych ho dala (ale nejsem pro rodinna jmena)

babanci
21. pro 2016

Moje dcera chtěla vždy Adinu, už od puberty o tom mluvila a když pak otěhotněla, najednou už Adinku nechtěla. Ale je to hezké jméno. Z těch Vašich se mi líbí Melánie. Nelinek a Natálek a Emiček je už moc. My máme Violku. ❤

sara84
21. pro 2016

My chteli Madlen, a mame Matyska 🙂 kdyz uz chcete jmeno od M...me prislo zenske, tajemne, vyjimecne a zaroven Madlenka zni cesky a laskave 🙂

babanci
21. pro 2016

@sara84 Jo, to je taky moc pěkné. Překvapuje mě, že když jste měli takové zajímavé jméno pro holčičku, že jste pak dali Matýska. U nás je totiž neuvěřitelně Matějů a Matyášů. Je to hezké, ale je jich opravdu moc. Ale Jakubů ještě víc, u nás se říká Jakuba do každé rodiny. Všichni moji kolegové ho mají.

medulinek
21. pro 2016

osobně bych se vyprdla na kamarády a dala své vysněné jméno,jinak Nel je teď všude hafo,Melánii bych já osobně nedala,nic mi neříká,ale moje mimčo to není 🙂

misina01
autor
21. pro 2016

Já také učím a je fakt, že ve škole máme Nelinku jen jednu, tak jsem si říkala, že to až tak dávané možná není. Za to máme mraky Elišek a Adélek 🙂 zprotivili se mi jak známí, tak asi celkové vše kolem toho jména Natálie.. už to řešíme od doby, co nám to jméno dali oni. A pořád nás jiné kloudné, které bychom odsouhlasili oba, nenapadlo ☹

misina01
autor
21. pro 2016

Na chlapečka jsme měli Matyáše nebo Tobiáše 🙂

kika_21
21. pro 2016

@misina01 Známá má pro dcery jména Amálie, Cecílie Rozálie, Julie-říká jim Lilinky-hromadně-tedy když byly všechny ještě malé.Ta první byla po pratetě...

jani1507
21. pro 2016

Melánie je moc hezké jméno... 😉

mrabbit
21. pro 2016

Mně se také víc líbí Melanie, i když sama bych ho svému dítěti nedala, jelikož to ve mně vzbuzuje pojem "melanom"... Stejně tak např. Amélie, to je sice pěkné jméno, ale v medicíně vrozené chybění končetiny, ale to je asi moje profesionální postižení 🙂 Na druhou stranu se mi líbí např. jméno Ida a je mi jedno, že je to kyselka, nebo Florián, a nevadí mi, že je to jogurt 😀 Každý musí podle sebe 🙂 Nela se mi moc nelíbí 🙂 Ale to je prostě u všech jmen, každému padne do noty něco jiného. A z oznamování jmen v těhotenství jsem už také vyléčená. Ty kecy, když se zrovna náš výběr někomu nelíbil... Každopádně jsem si také pořídila tu knihu od Knappové a jak tam píše, jméno má mít především rozlišovací význam, takže bych volila méně běžné a i kdyby se mi stokrát líbila Terezka, tak bych ji nedala, mám jich v okolí snad 15. A i teda řeším, aby dítko nemělo svátek a narozeniny blízko u sebe. Vím, že někomu je to jedno, kamarádka má syna Michala narozeného na Michala, ale to bych já nedala 🙂

sara84
21. pro 2016

@babanci ono uz je to par let a to jeste prematyskovano nebylo 🙂 nebo jsem si to nevsimla. Po druhe to mela byt zase Madlenka a je Samuel ...no na potreti, jestli bude uz zkusim vybrat jine divci jmeno, Madlenka k nam nechce 🙂

nikavin29
21. pro 2016

@misina01 my máme taky Natálku (7let) a to i přesto že ji dala manželova nevlastní sestra (rodila o 2měsice dřiv) a mě to neodradilo,to jméno sem měla vybrané od školy a ani se snima nevídáme bydli v rakousku vidime se 1-2krát do roka u tchýně. Ale ty byli tenkrát naštvaný že sem to jméno nezměnila když sem rodila až jako druhá,ale mě jejich názor zrovna nezajimal 😕
za to teď nevíme jaká jména vybrat 😯

nevesta2708
22. pro 2016

Ahojky, taky to takhle resime😀 Ja jsem Michaela a partner Martin. No dilema stejne... Kluk bude Mikulasek a holcicka asi Marika nebo Marianka🙂

misina01
autor
22. pro 2016

Je pravda, že nedat to jméno jen kvůli někomu, komu jsme ho řekli, ještě se mu nelíbilo, nechtěl ho a když jsme ho tak moc chtěli my, tak ho najednou půl roku před námi dal :/ prostě jak naschvál, je škoda. Ale člověk už má s tím jménem tak trochu spojené je a hledá za každou cenu jiné. Už mám i knihu od Knappové, dneska po práci se do ní hned podívám 🙂

Strana
z2