Jméno Antonín, jaký máte názor?
Ahoj všem, blíží se mi datum porodu a stále ještě nemáme vybrané jméno. Které se líbí mně, tak se nelíbí manželovi, případně dcerám a obráceně...Mně s dcerami by se líbilo jméno David, anebo Adam, ale manželovi ne. Ještě jsem měla vybrané jméno Ondřej a Martin a ani jedno mi neprošlo. Manžel by chtěl jméno Filip, Jakub, Vojtěch, Jan anebo Antonín. Preferoval jméno Karel po svém otci, ale to vážně nechci. Nakonec jsme se předběžně dohodli na Antonínovi, které se mi úplně nelíbí, ale zase Toníček, Toník je moc hezké. Příjmení je Bernášek.
Jaký názor máte na toho Antonína ? Případně, máte nějaké jiné návrhy ?
Předem děkuji za pomoc s výběrem jména.
@snezenka123
taky máme doma Alžbětku 🙂
Mám termín v červenci, kdyby to byl kluk bude to taky Antonín. Jednoho malého Toníka (4roky) i znám a je to dobrý 🙂 Říkají mu Toníku, Tóňo, Tondo...
Nicméně máme zatím potrvzenou Josefínku 😀
Není to můj "styl", moje dítě se tak jmenovat nebude, ale přijde mi, že Tondů a Toníků teď hodně přibývá, rozhodně bych se nebála, že by mu jméno dělalo problém 🙂
@akinorevvv U nás je to s oslovováním stejně. Jsem moc ráda, že jsme to jméno nakonec dali, přesně k němu sedí. V okolí žádného nemáme, ale poslední dobou je jich v určitých regionech dost.
Řekla bych, ze Toník dnes frčí, dostává se do popředi statistik oblibenych jmen. Antonín má hodně podob pro různy věk, pro mrňouska Tonicek , Toník, Tonda. A je i dost mezinárodní (Antonio , Anthony )všechni Tondove které znám jsou bystří sebevědomí kluci.
Muj manzel a jeho asi 15 pribuznych jsou Tondove. Jmeno se mi nelibi a nikdy bych ho nedala.
Take nad nim premyslim, jen se mi libi ta domaci podoba Tonda a Antonin ne... Ale to mam tak i u Honzy
Antonín se nám moc líbil pro vnoučka. Jmenoval se tak můj tchán a toho jsem měla hodně ráda. Dceři se taky moc líbil, ale u nás se rodí samé holky a na Tondu zatím nedošlo. Mezitím ho dala dcery nejlepší kamrádka pro syna, takže asi už nebude. Líbila se nám i Antonie, ale u tatínkovi přízně to byla nějaká bláznivá příbuzná. Tak to nechtěl dát.
toto jméno je pochopitelně jedno z nejkrásnějších 😀 😀 a moje kamarádka má Toničku 😍
Mě osobně se Antonín vůbec nelíbí. Ani varianty jak mu říkat. Ale Vojtěch je krásné 🙂 nebo Jan.
Toník je krasné jméno🙂

Řešili jsme s manželem stejný problém :D Toníček, Toník, Tonda se nám líbil moc, ale Antonín nám moc neseděl...nakonec jsme se rozhodli pro Honzíka 🙂 každopádně je to krásné jméno, hlavně české, což je super 🙂