icon

Jméno pro chlapečka?

angipe
1. čer 2016

Ahojky mamky, poradte prosim. Vybirame jmeno pro chlapecka a nejak se nemuzem rozhodnout a ani se mi moc jmen nelibi.
Jaka jmena maji vase deticky, nebo ktera jmena se libi vam?
Dekuji za inspiraci 🙂

Strana
z2
martpav
1. čer 2016

Při výběru jména jsem brala v úvahu i datum předpokládaného narození a datum svátku. Smutné pro oslavence je, když má oslavu svátku a narozenin najednou, natož když je to v prosinci kolem vánoc...
Podařilo se to báječně zkombinovat: narozeniny jsou na začátku října, svátek má Richard na začátku dubna 🙂
Další dobrou pomůckou je i výklad významu jmen 🙂
Přeji úspěšnou volbu a hlavně ať je synek zdravý!

bajana
1. čer 2016

Ja by som este dodala, že pre nás bolo dôležité, aby nesplyvalo koncové písmeno krstného mena a prvé písmeno priezviska. Priezvisko máme na S, takže sme zrušili všetky mená typu Tomáš, Lukas, atď. V jednej TV pracuje Marek Gudiak, reportér, a mňa úplne vytáča, ako nevie povedať vlastné meno - predstavuje sa ako Marekudiak.... úplne ignoruje to "G" v priezvisku 🙂

Konkrétne my máme Richarda, v hre bol ešte Marek, Peter, Andrej.

monickal
2. čer 2016

Já by jsem dala po tatínkovi 🙂

asia1q
12. dub 2024

@angipe Ruben, Simeon, David

radkazenklava
12. dub 2024

@angipe máme Matyáše a Eliáše, kdyby jsme měli dalšího chlapečka tak by byl buď Jonáš nebo Tobiáš

reeeza
12. dub 2024

Nechceš trochu specifikovat?
Máte v příjmení nějaká výrazná písmena? Nebo chcete spíš české tradiční jméno nebo netradiční modernější?
Mě se líbí z klasiky Václav, Jakub, Josef, David, Antonín, Vojtěch, Matěj, Jaromír, Aleš
Pozom i Jindřich, Štěpán, Šimon, Kryštof, Matyáš, Daniel, Marek, Eduard
z méně obvyklých Bernard, Benedikt, Bertram, Hynek, Oskar, Vilém, Radovan, Vít/Vítek, Otakar, Jonáš, Emil, Jáchym, Prokop, Vincent

pavca1982
12. dub 2024

Máme Dominik, Damián a Tobiáš

reeeza
12. dub 2024

Holky teď koukám že to je 8 let stará diskuze 😂😂😂

Strana
z2