Jméno pro holčičku - Nina nebo Ester?
Krásné předvánoční ráno všem maminkám i nemaminkám. 🙂 Mám dlouhou chvíli, tak přemýšlím nad jmény pro děťátko. Jsem teprve v 15+5 tt, ještě nevím pohlaví, ale jména už s přítelem promýšlíme. Kluk je jasný Mikulášek, Miky. U holčičky jsem byla rozhodnutá, že to bude Nina, ale hrozně se mi teď začala líbit i Esterka. Které jméno se líbí vám? A jaká jména jste dali/dáváte vy? 🙂
Příjemní je typicky české, obsahuje i ř, končí na ová... Žádná divočina. 🙂
Lucie jsem já, malá Lucinka by byla fajn, ale nechceme dávat jména po rodičích. Emilie, to se mi líbí, ale přijde mi, že z Emičky se stal jakýsi trend. Nela a Viki jsou krásná jména, to by mi mamka schválila - narozdíl od Niny nebo Esterky. :D
@nejkulatoulinkatejsi Nina 🙂 je takové něžnější . Ale i Ester je krásná. Já rozhodnuto nemám ještě. U nás doma momentálně vedou Elena a Klaudie 🙂
Ja se měla jmenovat Růt anebo Ester. Chtěla jsem dát Ester dceři, ale když jsem si představila říkat jí Esterko, nějak se mi to nelíbilo. Tak máme Marianu- Marihuanu;)
Tak Marihuana je lepší než Esterka, jo? :D Mariana je krásné jméno, nad tím jsem uvažovala pár let zpět a nakonec jsem od něj ustoupila právě kvůli jeho domácím verzím - nedokázala jsem si představit to jméno nějak zkrátit. Mně se líbí právě jak Esterka, tak Ester. Jooo, to je dilema, ale možná to za nás vyřeší Miky. 🙂
Libi se mi Emilie, Eliška a Jiřina
Ale mám dva kluky a třetí není v plánu věřim, že by to byl zase kluk 😀
@nonacek taky mám dva kluky a pořád se někdo ptá, jestli teda zkusíme tu holčičku 😂
Ségra má zase dvě holčičky a švagr by chtěl zkoušet kluka. No, je to risk. :D
Ester se mi líbí víc než Nina,abych pravdu řekla Nina se mi moc nelíbí... Když si představím jak oslovuji malou holčičku,tak Esterko mi připadá hezčí než Ninuško 😉
Neboj,kym se narodi budou se ti libit i jina jmena,ktera nahodou uslisis...
Mě se líbí jména pro holčičku Anička a Eliška a pro kluka Tomášek nebo Lukášek 🙂
@nejkulatoulinkatejsi Z těchto dvou, se mi více líbí Ester 🙂. Nina se mě osobně moc nelíbí. Ale mě se z holčičích vždycky líbila jenom ta Adriana 😀 . Krásné Vánoce! 🙂
@nejkulatoulinkatejsi říkáme jí Márinko nebo Mári (to je zas jak máry, ale to zatím neva;)
Mě se líbí víc Nina - Ninuška, Ninka 😉 A pokud je přijímení tvrdcí (k,r) tak asi lepší volba 😉
Nina 🙂 Ester znám jednu holčičku a protože se na ni blbě volá, volají na ti Etko 🙂
Co mrknout na četnosti? Tedy jen pokud to pro tebe hraje roli. Malé Esterky znám tři, Ninu jednu. Líbí se mi obě jména 🙂
Čekáme malou Ester 🙂 Líbí se mi i oslovení v tomto tvaru. A i Esterka /Teri, Terinka...
@nejkulatoulinkatejsi "to by mi mamka schválila" Neohlížet se na druhé, dítě to bude Vaše, ne druhých..... Kdybych měla vybírat dle toho co se komu líbí a nelíbí, malá by byla no name...
To je vtipné, náhodou jsem našla svůj příspěvek, když čekám druhé dítko. Ninušku už máme, je jí 15 měsíců a teď přemýšlíme právě nad Esterkou. Nicméně co to bude, zjistíme až na sále. 🙂

Záleží také na příjmení. My máme dceru Luisu.